Chiar daca de sarbatorile care tocmai au trecut am facut o multime de bunatati , nu am avut starea necesara sa le si fotografiez pe toate . Primele care au avut insa parte de cateva fotografii sunt aceste bruschette care sper sa va placa .
Ingrediente :
- 250 g branza ricotta
- 3 linguri de smantana pentru gatit UHT (eu o folosesc pe cea de LaDORNA cu 32% grasime )
- 1 lingura ulei de masline aromat cu ardei si usturoi
- 200 g somon afumat
- 1 fir de ceapa verde ( cel mai subtire fir )
- sare
- piper
- feliute de castravete
- 2 baghete mici ( eu am cumparat de la Kaufland baghete rustice , insa le puteti folosi si pe cele simple sau cu seminte )
- 4-5 linguri ulei de masline aromat cu ardei si usturoi ( acesta il folositi la feliile de baghete )
Taiati baghetele feliute , le aranjati intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le stropiti cu ulei de masline , apoi bagati tava in cuptorul preincalzit , pana acestea incep sa se rumeneasca usor ( le lasati circa 5 minute pe fiecare parte ) .Dupa ce s-au rumenit , le scoateti din cuptor si le asezati pe un platou.
Puneti somonul ( taiat bucatele ) intr-un blender impreuna cu branza ricotta , smantana , uleiul de masline ( o lingura ) , sarea si piperul si mixati ingredientele pana totul devine ca o crema .
Puneti apoi crema obtinuta intr-un bol , adaugati ceapa verde taiata marunt si amestecati usor totul .
Puneti cate- un vf de lingurita de crema pe fiecare feliuta prajita , apoi lipiti usor cate-o felie de castravete de felia de bagheta ( faceti aceasta operatiune ca sa nu aveti surpriza ca atunci cand voi sau musafirii servesc acest aperitiv , sa le alunece felia de castravete cu motul de crema de somon , hmmmm , pe undeva … ) , apoi , cu ajutorul unui sprit cu care ornati prajiturelele , faceti deasupra fiecarei felii de castravete cate-un mot din crema de branza cu somon afumat .
Puneti bruschettele pe farfurii , le ornati apoi cu rondele micute de ceapa verde si serviti .
Mai gasiti pe blog si urmatoarele variante :
- Bruschette cu ardei copti si sardele
- Bruschette cu spanac si branza
- Bruschette cu ton si rosii
- Bruschette cu branza dulce
- Bruschette cu somon si ceapa verde
- Bruschette cu rosii si mozzarella
Va doresc un weekend minunat!!
Sunt exact ce mi-ar trebui mie in momentul acesta! Arata grozav!
Esti o figura !! :);) Multumesc !!
ce bine venite sunt acum!
Poate le incerci !! 😉
Mic dejun delicios si usor. Ma si inchipui rontaind bruschetele tale alaturi de o cana cu ceai. ❤
Weekend linistit iti doresc.
Sunt grozave alaturi de ceai !! 😉
Multumesc !! Asemenea si voua !!!
Tare bune sunt.. Am vrut sa fac si eu de sarbatori, dar.. in avalansa sarbatorilor, am uitat :))
Pup cu drag fata frumoasa
Eu am facut multe bunatati , dar nu si poze !! 😦
Cat de frumos le-ai aranjat! Arata tare bine si sigur sunt super delicioase. La multi ani draga mea!
Ma bucur ca-ti plac !!! La multi ani !! ❤
Ceva mai simplu si mai bun nu se putea…
Asa ma gandeam si eu cand le-am facut !! 😉
MMM foarte bine arata!! Un premiu te asteapta la mine!!
Multumesc !! Vin la tine ! 😉
bun bun de tot ❤ ador somonul 😉
La multi ani fata draga! sa fii sanatoasa si fericita!
Emily, poate le incerci si tu !!!!!
Asemenea iti doresc !! ❤
ador bruschettele! si somonul! dar pe astea le stii deja! asa ca nu am sa-ti spun decat ca ador ceea ce ne-ai prezentat astazi! multe imbratisari si ganduri frumoase pentru noul an!
Ohhhhh , daaaaaaaaa!!! Stiu cat de mult le adori !! 😉 Multumesc , draga mea !!!! Asemenea iti doresc !!
dar de ce UHT? eu ma feresc de UHT pur si simplu pentru ca nu imi suna bine, d-asta intreb, ca na, poate am eu niste idei preconcepute 😆 . altfel, zau ca e o idee super buna cu bruschettele astea, o schimbare binevenita de la porc (mda, ce sa zic, ne cam place toba… :p )
Pai ptr ca mie imi place tare mult smantana asta 🙂 , dar fiecare alege ce smantana doreste !!! 😉
PS.Poti intreba ORICE !!! ❤
Wow, ce super arata! Am facut si eu de Revelion 🙂
Interesanta combinatia. Usor si delicios 😉
Daciana , ma bucur ca-ti place !!!;)
Foate bine arata bruschetele!
Multumesc !!! 🙂
un aperitiv frumos si sofisticat, imi place mult :*
Trebuie sa-l incerci !!! 😉
ps: eu nu iti vad lista de bloguri 😦 . vad doar niste dreptunghiuri, fara nimic scris in ele…
Pai depinde de ce browser folosesti !!! Eu cu mozilla nu am probleme , insa daca deschideam cu Internet Explorer se vedeau cum spui tu !!!
PS.Fa un test cu Mozilla !!! 😉
La multi ani! Mmmm….bune bruschetele tale. Te asteapta un premiu la mine 😉
Un deliciu!
La multi ani, draga mea! Îti doresc un an nou bun cu bucurii si relizari pe toata linia!
Te pup!
La multi ani , Maya draga !!! Asemenea iti doresc si eu !!!!
O nebunie bruschettele tale! La multi ani! Iti dorim un An Nou asa cum ti-l doresti si tu !
Multumesc frumos !! Asemenea va doresc !!!
Delicios si apetisant in acelasi timp ! Un An 2013 cu sanatate, bucurii si inspiratie culinara bogata ! Felicitari pentru calitatea blogului si a pozelor in general (convingatoare prin impactul vizual)!
Gina , bine ai venit !!! 😉 Un an minunat iti doresc si tie !! Ma bucur ca-ti place ce ai gasit in casuta mea virtuala !! Te astept cu drag oricand !!
Incontestabil, bruschetele dau un plus de eleganta oricarui platou, cit despre gust, nu poate fi decit desavirsit. Inca o reteta si-un material care ma fac sa vreau sa revin pe blogul tau, Magda. Multumesc pentru ca existi in peisajul atit de virtualizat si ‘artificializat’ al blogurilor culinare care se vor a fi atit de pretioase si pretentioase in a da sfaturi atit de impersonale.
Bruschetele astea neaparat trebuie sa le incerci !!! 😉 Sunt grozave si ffff usor de pregatit!! Ma bucur ca ceea ce postez eu te face sa revii cu drag pe blog !!! Eu iti multumesc ca existi , oameni ca tine ma fac sa merg mai departe !!! 😉