Bruschette cu ricotta si somon


Bruschette cu ricotta si somon

Chiar daca de sarbatorile care tocmai au trecut am facut o  multime de bunatati , nu am avut starea necesara sa le si fotografiez pe toate . Primele  care au avut insa parte de cateva fotografii sunt aceste bruschette care sper sa va placa .

Ingrediente :

  • 250 g branza ricotta
  • 3 linguri de smantana pentru gatit UHT (eu o folosesc pe cea de  LaDORNA cu 32% grasime )
  • 1 lingura ulei de masline aromat cu ardei si usturoi
  • 200 g somon afumat
  • 1 fir de ceapa verde ( cel mai subtire fir )
  • sare
  • piper
  • feliute de castravete
  • 2 baghete mici ( eu am cumparat de la Kaufland baghete rustice , insa le puteti folosi si pe cele simple sau cu seminte )
  • 4-5 linguri  ulei de masline aromat cu ardei si usturoi  ( acesta il folositi la feliile de baghete )

Taiati baghetele feliute , le aranjati intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le stropiti cu ulei de masline , apoi  bagati tava in cuptorul preincalzit , pana  acestea incep sa se rumeneasca usor ( le lasati circa 5 minute pe fiecare parte ) .Dupa ce s-au rumenit , le scoateti din cuptor si le asezati pe un platou.

Puneti somonul ( taiat bucatele ) intr-un blender impreuna cu branza ricotta , smantana , uleiul de masline ( o lingura ) , sarea si piperul  si mixati ingredientele pana totul devine ca o crema .

Puneti apoi crema obtinuta intr-un bol , adaugati ceapa verde taiata marunt si amestecati usor totul .

 Puneti cate- un vf de lingurita de crema pe fiecare feliuta prajita , apoi lipiti usor cate-o felie de castravete de felia de bagheta  ( faceti aceasta operatiune ca sa nu aveti surpriza ca atunci cand voi sau musafirii servesc acest aperitiv , sa le alunece felia de castravete cu motul de crema de somon , hmmmm , pe undeva … ) , apoi , cu ajutorul unui sprit cu care ornati prajiturelele , faceti deasupra fiecarei felii de castravete cate-un mot din crema de branza cu somon afumat .

Bruschette cu ricotta si somon

Puneti bruschettele pe farfurii , le ornati apoi cu rondele micute de ceapa verde si serviti .

Mai gasiti pe blog si urmatoarele variante :

Va doresc un weekend minunat!!

38 de gânduri despre “Bruschette cu ricotta si somon

  1. ador bruschettele! si somonul! dar pe astea le stii deja! asa ca nu am sa-ti spun decat ca ador ceea ce ne-ai prezentat astazi! multe imbratisari si ganduri frumoase pentru noul an!

      • dar de ce UHT? eu ma feresc de UHT pur si simplu pentru ca nu imi suna bine, d-asta intreb, ca na, poate am eu niste idei preconcepute 😆 . altfel, zau ca e o idee super buna cu bruschettele astea, o schimbare binevenita de la porc (mda, ce sa zic, ne cam place toba… :p )

  2. Delicios si apetisant in acelasi timp ! Un An 2013 cu sanatate, bucurii si inspiratie culinara bogata ! Felicitari pentru calitatea blogului si a pozelor in general (convingatoare prin impactul vizual)!

  3. Incontestabil, bruschetele dau un plus de eleganta oricarui platou, cit despre gust, nu poate fi decit desavirsit. Inca o reteta si-un material care ma fac sa vreau sa revin pe blogul tau, Magda. Multumesc pentru ca existi in peisajul atit de virtualizat si ‘artificializat’ al blogurilor culinare care se vor a fi atit de pretioase si pretentioase in a da sfaturi atit de impersonale.

    • Bruschetele astea neaparat trebuie sa le incerci !!! 😉 Sunt grozave si ffff usor de pregatit!! Ma bucur ca ceea ce postez eu te face sa revii cu drag pe blog !!! Eu iti multumesc ca existi , oameni ca tine ma fac sa merg mai departe !!! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s