Cupcakes for Tea Party


Cupcakes for Tea Party

In ziua in care Emily mi-a facut surpriza de a ma invita sa redeschid o noua editie a Tea Party-ului , pur si simplu am topait de fericire , si asta pentru ca datorita lui Emily , si datorita editiilor la care am mai participat    am facut o pasiune pentru acestea , apoi ,  ori de cate ori faceam cate un dulce care mergea servit alaturi de ceai , nu ezitam sa folosesc in prezentari , superbe cescute cu ceaiuri care mai de care mai aromate si parfumate , iar gandul sa-mi zboare catre Emily si al sau Party !!!!

Emily , multumesc pentru invitatie !!!❤❤

tea party logo

Nu stiu daca ce am ales sa fac este chiar atat de special   : ) , insa mi-am dorit sa fie neaparat ceva care s-o reprezinte pe Emily , iar  pentru asta am ales sa fac cupcakes-uri si sper din suflet sa-i placa❤ , apoi am vrut  ceva care sa evidentieze acest anotimp frumos si natura pe care eu o iubesc atat de mult , pentru care  am ales : bombonelele Raffaello care inlocuiesc fulgii de nea  si mugurii de jneapan care reprezinta natura .

Ceai aromat cu sirop de menta si muguri de jneapan

Sper sa va placa ceea ce a iesit si haideti sa ne bucuram impreuna cu Emily de acest Tea Party !!

Cupcakes Raffaelo

Ingrediente pentru 13-15 cupcakes :

  • 160 g unt
  • 160 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 /2 lingurita colorant rosu ( eu am avut un colorant lichid , care cica era rosu -asa scria pe eticheta , insa apoi s-a transformat in roz  si mi-a cam stricat planurile :(:( )
  • 1/2 libgurita bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 13-15 bomboane Raffaelo

Ingrediente pentru frosting :

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 240 g ciocolata alba
  • 2-3 picaturi colorant rosu ( roz in cazul meu :((( )

Propunerea mea este sa faceti acest frosting cu o seara inainte de  a orna cupcakes-urile , dar daca vreti sa faceti totul in aceeasi zi , trebuie neaparat sa-l pregatiti cu cel putin 5-6 ore inainte de a orna cupcakes-urile.

Pe baie de abur , topiti ciocolata rupta cubulete . Cand aceasta s-a topit , incalziti putin smantana ptr frica ( aceasta nu trebuie sa fiarba !! ) , apoi o adaugati peste ciocolata topita si amestecati ffff bine totul . Puneti colorantul , mai amestecati putin , apoi lasati crema sa se raceasca . Dupa ce s-a racit , bagati crema la frigider pana maine zi .

Mixati untul impreuna cu zaharul , pana acesta devine cremos .Adaugati pe rand ouale , zaharul vanilat ,colorantul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie .Mixati usor totul , apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt .Amestecati pana faina se incorporeaza in crema de unt si oua.

Aranjati intr-o tava de briose , hartiutele ptr acestea , si puneti cate-o lingura din compozitia obtinuta , in fiecare hartiuta . Adaugati cate-o bombonica raffaelo peste fiecare strat de compozitie , apoi acoperiti fiecare bombonica cu un alt strat . Hartiutele trebuie sa fie pline cam 1/3 din capacitatea lor.

Bagati totul la cuptor ptr circa 20  de minute maxim !!!

Cand acestea sunt frumos crescute , le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca .Dupa ce s-au racit complet , puteti incepe sa le ornati.

Scoateti amestecul de ciocolata alba cu smantana din frigider , apoi mixati-l circa 2-3 minute .In timp ce mixati crema , iar aceasta devine densa , atunci este gata .

Eu am injumatatit crema , iar intr-una din jumatati am adaugat 3 picaturi de colorant .Am pus apoi din ambele creme intr-un posh si am facut fiecarui cupcakes cate-un mot ( ehhhh , nu sunt eu prea incantata de ce a iesit , dar asta este : ) ).

Serviti cupcakes-urile alaturi de un ceai aromat cu sirop de menta si muguri de jneapan uscati.

Cupcakes & Tea

Winter Tea

Va doresc un weekend plin de arome !!!!❤

Articolul precedent
Lasă un comentariu

53 comentarii

  1. draga mea, eu iti multumesc pentur participare!
    Superbe cupcake si minunat ceai! Mii de imbratisari!

    Răspunde
  2. multumim pentru ceiut🙂

    Răspunde
  3. Emily n-ar fi putut alege o invitata mai potrivita decat tine, cea care dai totul si faci totul pentru a fi cat mai aproape de perfectiune. Cupcakesurile arata extraordinar, iar dupa cate imi dau eu seama, sunt delicioase. Rozul de care te plangi, e rosu toata ziua. Iar pozele, o incantare pentru privirea noastra. Petrecere frumoasa la ceai. Felicitari, Adina, felicitari, Emily.

    Răspunde
    • Rita , ti-am mai zis ca esti o draguta , nu ? :)Ma bucur ca te-am putut intampina cu bunatatiile astea asa de dimineata !!❤
      Multumim din suflet ptr tot !!

      Răspunde
  4. Arată foarte foarte bine!

    Răspunde
  5. Daca le-ar vedea Cata….hmmm….ea e-n perioada roz, precum Picasso! Mai bine ca nu le vede altfel ar fi trebuit sa pun mina sa execut si-s bita la capitolul cupcakes.
    Un super LIKE, arata fenomenal de bine, nu stiu gustul cum e pentru ca n-am mincat pina acum (sincer!) desi arata precum madeleine-le, iar ceaiul deja ma duce cu gindul la muntele care mi-e atit de drag! Multumiri pt. ideea cu jneapanul (il mai vir si eu printre piinici ritualice) si….stiai ca e afrodisiac ?

    Răspunde
    • Hmmmm , pai sa nu le vada atunci , nu de alta , dar o sa ai atatea de facut incat nu ma vei mai vizita deloc !!😉 Stai linistita , si eu sunt cam nestiutoare !!🙂 Uite ca nu stiam asta despre jneapan !!🙂;) Multumesc !!!
      O seara frumoasa !!

      Răspunde
  6. Nu prea sunt eu cu cupcake-urile, dar arată yummy🙂
    Off topic: am plăcerea să te anunț că te-am nominalizat pentru Blog of the Year Award 2012:
    http://crescentius.wordpress.com/2012/12/14/blog-of-the-year-awards-part-ii/
    Felicitări!🙂

    Răspunde
  7. Sunt superbe!! Frumoasa deschidere, Emily a stiut ea pe cine sa aleaga, meriti pe deplin asta! Pupici

    Răspunde
  8. Arata absolut perfect❤. Parca esti intr-o poveste. Love it!

    Răspunde
  9. Sunt foarte reusite si am sa beau si eu ceai de la tine:) Apropo de colorant, faza e ca trebuie sã pui chiar f. mult ca sa iasa culoarea intensã….dar imi place culoarea care ti-a iesit:)

    Răspunde
    • Te rog sa te servesti cu de toate !!!😉 Problema este ca a fost singurul colorant rosu pe care l-am gasit de cumparat in oras , insa nu e de calitate !!😦 Ma bucur insa ca va place ce a iesit !!

      Răspunde
  10. Ma rasfat si eu cu un cupcake de la tine..Week-end placut…

    Răspunde
  11. Mi-ar placea sa stam la un ceai! Arata tare bine, intotdeauna iti admir pozele.

    Răspunde
  12. Dorina

     /  15 Decembrie 2012

    La orice ora accept ceaiul, multumesc Weekend placut !!!

    Răspunde
  13. Baran Charlton Cristinel

     /  15 Decembrie 2012

    Accept orice, doar sa primesc EU premiul…simt ca-mi apartine, m-am nascut si exist pentru el!

    Răspunde
  14. Ca de obicei, totul arata superb!! Imi i-au portia, te felicit, te pup si… ne vedem la party!🙂

    Răspunde
  15. Superb arata si cred ca sunt super delicioase!!Pupici!

    Răspunde
  16. te am nominalizat pentru Blog of the year 2012! felicitari! http://b3yourself.wordpress.com/2012/12/15/blog-of-the-year-2012/

    Răspunde
  17. Mi-nu-na-te, dar oare puteau fi altfel?iar ceaiul, yumii

    Răspunde
  18. beta brigytte

     /  16 Decembrie 2012

    cat de frumos! deliciosa combinatie ai ales😉 iar rozul sa stii ca e foarte placut si dulce❤ imi place tot…checuletele, ceaiul, prezentarea…felicitari draga mea :* :*

    Răspunde
  19. Wow, arata grozav! Tare m-as mai infrupta dintr-un cupcake.

    Răspunde
  20. Bucate-apetisante

     /  17 Decembrie 2012

    Ce poze grozave!!! Minunat, totul!

    Răspunde
  21. Cam ce se vede mai sus am dus si eu la birou si mi-am servit colegele care mi-au zis ca ar trebui sa imi deschid o cofetarie asa frumoase si bune erau. Da, mi-am cam murit laudatorii dar treuie sa ma laud cu ideea ta. Iti marturisesc ca am pornit de la reteta de mai sus, dar pe traseu am adaptat-o la ce aveam prin casa:) Si anume in aluat nu am pus Raffaelo ci niste M&M’s de ciocolata, iar in crema de ciocolata alba am adaugat apa de trandafir si le-am ornat cu trandafirasi mici de zahar. Au iesit o nebunie si nu este prima data dupa cum ti-am mai zis cand incerc retete de ale tale! Voi reveni cu mare drag in vizita la tine!
    PS: imi parea rau ca nu am castigat cartea cu ceai la concursul tau dar din fericire am zarit-o in Auchan si cred ca este geniala de oferit cadou unei pasionate de ceaiuri cum e mama mea🙂 Un Craciun fericit, linistit si frumos alaturi de cei dragi!

    Răspunde
    • Ma bucur extraordinar de mult sa aud asta !!!❤ Si eu adaptez retetele dupa ingredientele din casa , stai linistita , si atata timp cat rezultatul e bun , nimic altceva nu mai conteaza !!😉 Iti multumesc ca te intorci cu drag aici , si nu in ultimul rand , iti multumesc ca-mi incerci retetele !! Te astept cu drag oricand !!
      Craciun fericit si sa-ti aduca mosul numai bucurii !!😉
      PS.Si eu mi-am cumparat un ceai ca cel oferit premiu , insa este intr-o alta cutie !! E genial de facut cadou !!

      Răspunde
  1. Dulciuri pentru sarbatorile de iarna – II « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: