Ciulama de pui cu bureti de fag


In aceasta luna , Mihaela – De prin lume adunate , initiatoarea proiectului Dulce Romanie    a ales sa ne provoace extraordinar de frumos . Ne-a oferit ocazia in care sa aratam intregii lumi ca suntem romani si ca stim sa sarbatorim 1 Decembrie asa cum se cuvine . Mie  insa mi-a fost destul de greu sa aleg ce sa pregatesc , dar nu din cauza preparatelor care sunt o multime si care majoritatea imi plac , ci mi-a fost greu pentru ca  nu stiam exact cum sa combin cele trei nuante ale tricolorului : ). Sper totusi ca  prin ceea ce am ales sa fac ( preparat + prezentare ) , am reusit sa transmit ceea ce trebuie .

Haideti sa nu uitam ca suntem romani si  sa recunoastem ca iubim aceasta minunata tara !!

Ingrediente :

  • 1 kg pulpe de pui , dezosate
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei micut
  • 1 radacina patrunjel
  • 600 g bureti de fag
  • 80 g unt
  • 4 linguri de faina
  • 600 ml supa de pui
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper

Ciupercile le rupeti in fasii potrivite si le puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Le lasati 15 minute sa  fiarba, apoi le puneti la scurs.

Spalati bucatile de carne , apoi taiati-le in patru.Le puneti intr-o oala , adaugati apa atat cat sa le acopere si le lasati la fiert circa 5 minute.
Dupa ce au fiert , aruncati apa de pe carne , treceti carnea printr-un jet de apa , apoi spalati  bine oala in care aceasta  a fiert.  Puneti carnea spalata inapoi in oala curata si adaugati peste ea circa 3 l de apa . Lasati sa fiarba la foc mic .

Curatati ceapa , morcovii si patrunjelul , le spalati , le  taiati in jumatate si le puneti si pe ele in oala . Ardeiul il puneti intreg. Adaugati 1/2 lingurita de sare si lasati totul sa fiarba circa 40 de minute .

Dupa ce carnea a fiert suficient , scoateti-o intr-un bol , iar zeama in care aceasta a fiert, o strecurati. Aveti nevoie doar de 600 ml zeama.

Topiti untul intr-o tigaie cu pereti inalti , adaugati cele 4 linguri de faina si amestecati continuu . Luati tigaia de pe foc , apoi adaugati putin cate putin din supa strecurata ( cei 600 ml ).In momentul in care sosul devine fin si nu are nici o cocoloasa , puneti tigaia pe foc, adaugati usturoiul zdrobit intr-un mojar , apoi  lasati sosul sa dea cateva clocote . Amestecati in continuu .

Adaugati in sos  ciupercile fierte si carnea , condimentati cu sare si piper si mai lasati totul pe foc inca 5 minute.

Serviti ciulamaua alaturi de mamaliguta si ardei iute .

POFTA BUNA  !!!

Articolul precedent
Lasă un comentariu

34 comentarii

  1. Ce bunatateeeee!acum inghitim in sec….pupici

    Răspunde
  2. Mmmm cat de bun…

    Răspunde
  3. O mancare de zile mari, zic eu!!
    Pupicei multi!

    Răspunde
  4. Asa, asa… si cu mamaliguta calda… Mama, cum imi fac pofta de una singura… Vin la tine la prinz ?!

    Răspunde
  5. ABSOLUTE LOVE! As manca pana nu as mai putea, ador ciulamaua cu ciuperci!!

    Răspunde
  6. Delicios,m-ai terminat cu buretii astia, pana apuc sa-i culeg eu tb sa ma uit prin magazin sa vad daca gasesc.Frumoasa prezentare.

    Răspunde
  7. Monica

     /  27 Noiembrie 2012

    De dragul explicatiilor si a fotografiilor,trebuie sa preparam Ciulamaua – (desi te intrebi :cui nu-i place ??)

    Răspunde
  8. Vreau sa sarbatoresc cu tine 1 Decembrie! ( si cu ciulamaua cu mamaliguta). Este o mancare delicioasa si, ca de obicei, ai facut poze de exceptie. Bravo!

    Răspunde
  9. zi repede unde stai sa dau o fuga pana la tine , ca tare bine arata ciulamaua:)))

    Răspunde
  10. Yammy, ce poftesc aici! Nu iti e mila de mine?

    Răspunde
  11. Imi place la maxim ciulamaua de pui!In combinatie cu ciupercutele e si mai buna!Yummy!Pup!

    Răspunde
  12. Mmm… cum arata…!! Ador ciulamaua de pui, iar daca mai sunt si ciupercute, cu atat mai bine!!! Pupici, si ne vedem la parada!!

    Răspunde
  13. imi place tare mult mancarica asta…nu stiam de bureti de fag…

    Răspunde
  14. Minunata ciulamita!Looks yumyum !

    Răspunde
  15. Ce bun, preparatul e minunat!!!

    Răspunde
  16. Te asteapta un premiu la mine pe blog😉

    Răspunde
  17. Minunat !Multe amintiri faine am in legatura cu ‘bunaciunea’ asta de ciulama ! Iar pozele n-au reusit decit sa ma dea peste cap…de-a dreptul ! Cu gustul mincarii in gura si cu dorinta de-a-i avea pe masa cu proxima ocazie, nu-mi ramine decit sa-ti urez spor in tot ce faci…ca faci tare bine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: