Ciulama de pui cu bureti de fag


In aceasta luna , Mihaela – De prin lume adunate , initiatoarea proiectului Dulce Romanie    a ales sa ne provoace extraordinar de frumos . Ne-a oferit ocazia in care sa aratam intregii lumi ca suntem romani si ca stim sa sarbatorim 1 Decembrie asa cum se cuvine . Mie  insa mi-a fost destul de greu sa aleg ce sa pregatesc , dar nu din cauza preparatelor care sunt o multime si care majoritatea imi plac , ci mi-a fost greu pentru ca  nu stiam exact cum sa combin cele trei nuante ale tricolorului : ). Sper totusi ca  prin ceea ce am ales sa fac ( preparat + prezentare ) , am reusit sa transmit ceea ce trebuie .

Haideti sa nu uitam ca suntem romani si  sa recunoastem ca iubim aceasta minunata tara !!

Ingrediente :

  • 1 kg pulpe de pui , dezosate
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei micut
  • 1 radacina patrunjel
  • 600 g bureti de fag
  • 80 g unt
  • 4 linguri de faina
  • 600 ml supa de pui
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper

Ciupercile le rupeti in fasii potrivite si le puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Le lasati 15 minute sa  fiarba, apoi le puneti la scurs.

Spalati bucatile de carne , apoi taiati-le in patru.Le puneti intr-o oala , adaugati apa atat cat sa le acopere si le lasati la fiert circa 5 minute.
Dupa ce au fiert , aruncati apa de pe carne , treceti carnea printr-un jet de apa , apoi spalati  bine oala in care aceasta  a fiert.  Puneti carnea spalata inapoi in oala curata si adaugati peste ea circa 3 l de apa . Lasati sa fiarba la foc mic .

Curatati ceapa , morcovii si patrunjelul , le spalati , le  taiati in jumatate si le puneti si pe ele in oala . Ardeiul il puneti intreg. Adaugati 1/2 lingurita de sare si lasati totul sa fiarba circa 40 de minute .

Dupa ce carnea a fiert suficient , scoateti-o intr-un bol , iar zeama in care aceasta a fiert, o strecurati. Aveti nevoie doar de 600 ml zeama.

Topiti untul intr-o tigaie cu pereti inalti , adaugati cele 4 linguri de faina si amestecati continuu . Luati tigaia de pe foc , apoi adaugati putin cate putin din supa strecurata ( cei 600 ml ).In momentul in care sosul devine fin si nu are nici o cocoloasa , puneti tigaia pe foc, adaugati usturoiul zdrobit intr-un mojar , apoi  lasati sosul sa dea cateva clocote . Amestecati in continuu .

Adaugati in sos  ciupercile fierte si carnea , condimentati cu sare si piper si mai lasati totul pe foc inca 5 minute.

Serviti ciulamaua alaturi de mamaliguta si ardei iute .

POFTA BUNA  !!!

34 de gânduri despre “Ciulama de pui cu bureti de fag

  1. Minunat !Multe amintiri faine am in legatura cu ‘bunaciunea’ asta de ciulama ! Iar pozele n-au reusit decit sa ma dea peste cap…de-a dreptul ! Cu gustul mincarii in gura si cu dorinta de-a-i avea pe masa cu proxima ocazie, nu-mi ramine decit sa-ti urez spor in tot ce faci…ca faci tare bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s