In aceasta luna , Mihaela – De prin lume adunate , initiatoarea proiectului Dulce Romanie a ales sa ne provoace extraordinar de frumos . Ne-a oferit ocazia in care sa aratam intregii lumi ca suntem romani si ca stim sa sarbatorim 1 Decembrie asa cum se cuvine . Mie insa mi-a fost destul de greu sa aleg ce sa pregatesc , dar nu din cauza preparatelor care sunt o multime si care majoritatea imi plac , ci mi-a fost greu pentru ca nu stiam exact cum sa combin cele trei nuante ale tricolorului : ). Sper totusi ca prin ceea ce am ales sa fac ( preparat + prezentare ) , am reusit sa transmit ceea ce trebuie .
Haideti sa nu uitam ca suntem romani si sa recunoastem ca iubim aceasta minunata tara !!
Ingrediente :
- 1 kg pulpe de pui , dezosate
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 ardei micut
- 1 radacina patrunjel
- 600 g bureti de fag
- 80 g unt
- 4 linguri de faina
- 600 ml supa de pui
- 2 catei usturoi
- sare
- piper
Ciupercile le rupeti in fasii potrivite si le puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Le lasati 15 minute sa fiarba, apoi le puneti la scurs.
Spalati bucatile de carne , apoi taiati-le in patru.Le puneti intr-o oala , adaugati apa atat cat sa le acopere si le lasati la fiert circa 5 minute.
Dupa ce au fiert , aruncati apa de pe carne , treceti carnea printr-un jet de apa , apoi spalati bine oala in care aceasta a fiert. Puneti carnea spalata inapoi in oala curata si adaugati peste ea circa 3 l de apa . Lasati sa fiarba la foc mic .
Curatati ceapa , morcovii si patrunjelul , le spalati , le taiati in jumatate si le puneti si pe ele in oala . Ardeiul il puneti intreg. Adaugati 1/2 lingurita de sare si lasati totul sa fiarba circa 40 de minute .
Dupa ce carnea a fiert suficient , scoateti-o intr-un bol , iar zeama in care aceasta a fiert, o strecurati. Aveti nevoie doar de 600 ml zeama.
Topiti untul intr-o tigaie cu pereti inalti , adaugati cele 4 linguri de faina si amestecati continuu . Luati tigaia de pe foc , apoi adaugati putin cate putin din supa strecurata ( cei 600 ml ).In momentul in care sosul devine fin si nu are nici o cocoloasa , puneti tigaia pe foc, adaugati usturoiul zdrobit intr-un mojar , apoi lasati sosul sa dea cateva clocote . Amestecati in continuu .
Adaugati in sos ciupercile fierte si carnea , condimentati cu sare si piper si mai lasati totul pe foc inca 5 minute.
Serviti ciulamaua alaturi de mamaliguta si ardei iute .
POFTA BUNA !!!
Ce bunatateeeee!acum inghitim in sec….pupici
Ma bucur ca va place !!!! 😉
Mmmm cat de bun…
:):);)
O mancare de zile mari, zic eu!!
Pupicei multi!
Asa zic si eu !!!! 😉
La fel si tie !!! ❤
Asa, asa… si cu mamaliguta calda… Mama, cum imi fac pofta de una singura… Vin la tine la prinz ?!
Pai fara mamaliguta calda … nu se POATE !!! 🙂 HAIDE !!
ABSOLUTE LOVE! As manca pana nu as mai putea, ador ciulamaua cu ciuperci!!
Ohhhh , ce ma bucur sa aud asta !!! <3<3
Delicios,m-ai terminat cu buretii astia, pana apuc sa-i culeg eu tb sa ma uit prin magazin sa vad daca gasesc.Frumoasa prezentare.
Ioana , si inca mai am provizii !! Deci , mai urmeaza sa te innebunesc !! :)))
De dragul explicatiilor si a fotografiilor,trebuie sa preparam Ciulamaua – (desi te intrebi :cui nu-i place ??)
Monica , m-as bucura sa o pregatiti de 1 Decembrie !!! ❤
Vreau sa sarbatoresc cu tine 1 Decembrie! ( si cu ciulamaua cu mamaliguta). Este o mancare delicioasa si, ca de obicei, ai facut poze de exceptie. Bravo!
Cu mare drag as sarbatori alaturi de tine !!! 😉
Multumesc !!! Multumesc !!! Mlutumesc !!!
zi repede unde stai sa dau o fuga pana la tine , ca tare bine arata ciulamaua:)))
Trimit datele pe mail !! :);)
Yammy, ce poftesc aici! Nu iti e mila de mine?
:):) Putintel !!! 😉
Imi place la maxim ciulamaua de pui!In combinatie cu ciupercutele e si mai buna!Yummy!Pup!
Tot asa ne place si noua !!! 😉
Mmm… cum arata…!! Ador ciulamaua de pui, iar daca mai sunt si ciupercute, cu atat mai bine!!! Pupici, si ne vedem la parada!!
Simo , fara ciupercute nu se poate , nu ? 🙂
imi place tare mult mancarica asta…nu stiam de bureti de fag…
Nu pot sa cred ca nu stiai ….. 🙂
Minunata ciulamita!Looks yumyum !
:):):) 😉
Ce bun, preparatul e minunat!!!
Ramona , multumesc !!
Te asteapta un premiu la mine pe blog 😉
Multumesc frumos !!
Minunat !Multe amintiri faine am in legatura cu ‘bunaciunea’ asta de ciulama ! Iar pozele n-au reusit decit sa ma dea peste cap…de-a dreptul ! Cu gustul mincarii in gura si cu dorinta de-a-i avea pe masa cu proxima ocazie, nu-mi ramine decit sa-ti urez spor in tot ce faci…ca faci tare bine.
Mala , iti multumesc din suflet ptr vizita si ptr toate vorbele frumoase !!! Ma bucur ca ti-am rascolit amintiri frumoase !!