Gulas vanatoresc


Ori de cate ori mi se ofera ocazia sa gatesc un preparat nou , nu stau pe ganduri .Sunt dispusa sa incerc orice , apoi sa spun daca-mi place sau nu .Cu toate ca nu este prima data cand mananc si gatesc carne de vanat , niciodata nu m-am gandit sa  prepar un gulas din aceasta , insa , saptamana trecuta , primind de la fratiorul meu o bucata de pulpa de mistret ( multumesc Calinutule !!!! ) , am luat spre rasfoire toate cartile care aveau retete cu preparate din vanat , iar din zecile de retete , am poftit la un gulas vanatoresc cu ciuperci din cartea : Enciclopedie Culinara Vol 1 -Editura Allfa , o carte superba din care am facut deja o multime de retete  !!

Ingrediente :

  • 700 g carne de mistret ( pulpa )
  • 3 linguri ulei masline
  • 80 g bacon
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 300 ml supa de carne
  • 150 ml bere
  • 500 g ciuperci ( eu am folosit ciuperci congelate – craite si palaria sarpelui  )
  • 3 linguri smantana pentru gatit
  • 1 frunza de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • 150 ml bulion de casa ( reteta era cu rosii proaspete, insa cum acum acestea nu mai au nici un gust , am preferat sa folosesc bulionul preparat de mine : ) )
  • sare
  • piper

Spalati carnea in 2-3 ape , apoi taiati-o cubulete .Taiati si baconul cubulete si puneti-le la calit intr-o cratita cu ulei incins.Le lasati pe foc circa 15 minute .Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde.

Curatati ceapa si taiati-o marunt , iar usturoiul il zdrobiti intr-un mojar cu putina sare.

Adaugati peste carnea si baconul din cratita , ceapa si usturoiul , apoi lasati totul pe foc inca 15 minute.

Condimentati cu sare si piper, adaugati  frunza de dafin , cimbrul uscat , supa de carne si berea . Acoperiti cu un capac si lasati totul sa fiarba o ora.

Daca folositi ciuperci proaspete , le spalati , le  taiati si le adaugati si pe ele cu toate ingredientele de mai sus . Eu am folosit ciupercile care le-am avut in congelator si de aceea le-am pus la scurs , iar dupa ce carnea si toate celelalte au fiert circa o ora , le-am adaugat si pe acestea in cratita impreuna cu bulionul . Am mai lasat totul pe foc inca 40 de minute.

La final  adaugati smantana si mai lasati sa dea 2-3 clocote.Potriviti de sare si piper daca mai este nevoie  si serviti acest gulas alaturi de galuste de faina sau cartofi .

POFTA BUNA !!!!

32 de gânduri despre “Gulas vanatoresc

  1. Mie imi plac foarte mult mancarurile din carne de vanat! Socrul meu este vanator si astfel am ocazia sa mananc destul de des 🙂
    Ai facut un gulas deosebit, felicitari!
    O saptamana minunata, te pup!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s