Supa cu galuste


Cred ca v-am mai spus deja ca la noi nu exista duminica fara supa , si nu orice supa , ci doar supa  de casa , iar pentru carnea delicioasa , dar nu in ultimul rand sanatoasa pe care o pun eu in oala  ; ), este responsabil tati meu .El este cel care creste pasarile si caruia eu ii dau comanda ce si cum vreau : ) !! Multumesc taticutule !!

Ingrediente pentru supa :

  • 1-1,2  kg carne de gaina ( piept , aripi, pulpe , spate -puteti folosi orice doriti )
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 radacini pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 gulie mica
  • 1 ardei
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 legatura patrunjel

Ingrediente pentru galuste :

  • 3 oua
  • 12 linguri gris ( rase )
  • 1/2 lingura patrunjel tocat marunt

Spalati bine bucatile de carne , apoi le puneti la fiert in circa 5 l de apa .Adaugati sarea si lasati sa fiarba la foc mic pentru ca supa sa fie limpede . Din cand in cand ,  luati spuma ce se formeaza deasupra .

Curatati si spalati zarzavatul .Morcovii , pastranacul si patrunjelul le taiati in jumatate pe lungime , apoi le adaugati in supa .Gulia o taiati in jumatate , iar ceapa si ardeiul le puneti intregi . Adaugati in supa si legatura de patrunjel spalata .

Lasati supa sa fiarba la foc mic ,  pana carnea si legumele sunt fierte .

Dupa ce acestea au fiert , strecurati supa intr-o oala curata .

Intr-un bol micut , spargeti ouale si le bateti spuma , apoi adaugati treptat grisul .Amestecati bine totul , iar la final adaugati patrunjelul tocat . Daca compozitia vi se pare prea subtire , mai puteti adauga putin gris .Amestecati din nou si lasati compozitia sa stea circa 10 minute.

Cand supa strecurata incepe sa dea in clocot , adaugati cu ajutorul unei lingurite ( inainte de a lua cu lingurita din compozitia de gris , o bagati ptr cateva secunde in supa ) ,  din compozitia de gris , galuste micute .

Le lasati sa fiarba la foc ffff mic  circa 15 minute.

Cei care nu au mofturosi in ceea ce priveste patrunjelul in supe , pot adauga in momentul in care servesc supa , patrunjel tocat deasupra .
Eu am ceva mofturosi si de aceea prefer sa adaug cateva frunze tocate  in galustele de gris  ( de acolo macar nu le poate scoate nimeni !! ) . : )

Potriviti supa de sare si piper ( ptr cei care o doresc usor condimentata) si serviti-o cu feliute de morcov fiert .

Pofta buna !!!!

Articolul următor
Lasă un comentariu

36 comentarii

  1. Esti singurica la prinz ?! Daca da, iau familionul si vin in vizita la tine… Cu frigutul de afara, merge de minune o supa de galuste… Delicioasa… Pupici si o zi minunata sa ai !

    Răspunde
  2. Minunata si numai buna pe vremea asta!pupici

    Răspunde
  3. numai buna supica pentru zilele astea friguroase si mohorate! grozav arata! te pup, cu drag!

    Răspunde
  4. Supita din pasare de curte este cea mai delicioasa!! Pentru mine o portie fara galusti (am eu o problema cu ele)🙂
    Foarte faina si prezentarea!!
    Pup

    Răspunde
  5. O supica sanatoasa! Mai ales ca e cu carne de pasare de curte🙂 Tare bine arata! Ti se face o pofta vazand pozele…!!!🙂

    Răspunde
  6. Monica

     /  20 Noiembrie 2012

    Explicatie perfecta pentru aceasta supa delicioasa !

    Răspunde
  7. Superb arata supa, draga mea, iar prezentarea impecabila, ca de obicei!
    Pup cu drag!

    Răspunde
  8. Imi place foarte mult supa cu galuste!!

    Răspunde
  9. Ce poate fi mai bun in perioada asta decat o supa care sa-ti incalzeasca trupul si inima… Si daca materia prima e de la tara, crescuta cum trebuie, atunci totul e perfect!

    Răspunde
  10. Bucate-apetisante

     /  21 Noiembrie 2012

    Iau cum arata!!! Ce-as manca o portie…uite acum!

    Răspunde
  11. LIKE, LIKE< LIKE!!!! Au iesit pufoase… supa ne place muulttt

    Răspunde
  12. super mega delicioasa❤ minunate si fotografiile :*

    Răspunde
  13. Se potriveste supa ta cu fotografiile cu peisajele de iarna cu care incerci sa ne omori pe FB pe noi astia care chiar iubim anotimpul acesta🙂 O supa cu galuste care te asteapta acasa dupa o plimbare prin zapada…ce poate fi mai frumos!

    Răspunde
    • Daaaaaaaaaaaaa !!!!! Nu v-am povestit niciodata ca atunci cand noi iesim duminica pe munte , iarna, la ger si zapada , singurul lucru la care ma gandesc in momentul in care suntem pe drum, la intoarcerea acasa , este supa calda ce ma asteapta !!!❤ Ador s-o savurez cand vin de pe munte !!!!😉
      PS.Ma bucur ca impartasim aceleasi sentimente legate de acest anotimp de poveste !!!

      Răspunde
  14. E de baza supa asta. Merge de nu se poate cand e frig… dar o executam cu consecventa si cand este cald🙂

    Răspunde
  15. Mama ce bine arata !!! Mi-e foame !!

    Răspunde
  16. aura

     /  3 Decembrie 2012

    Un fel de mincare preferat.🙂
    Fotografiile sint senzationale!

    Răspunde
  17. cea mai buna supa pe care o poti manca, usor de preparat si foarte repede de mancat, gustoasa rau..;)

    Răspunde
  1. Delicii pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna – II « Cat's kitchen
  2. Rulada de curcan umpluta cu verdeturi for Sunday Lunch | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: