Inele de calamar cu usturoi si patrunjel


Nu cred ca va imaginati cat de mult  regret ca in oraselul nostru nu am de unde sa cumpar fructe de mare proaspete :(((( . Imi plac enorm de mult , insa aici nu se gasesc prea multe sortimente , iar cele care se gasesc sunt congelate . Ehhh , dar cand pofta-i mare …. sunt bune si cele congelate , nu ?

Ingrediente :

  • 600 g inele de calamar
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline ( eu am folosit din cel aromat 😉 )
  • 100  ml vin alb
  • sare
  • piper

Spalati inelele de calamar , apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare.

Curatati usturoiul ,apoi il taiati si-l rumeniti putin ( circa 2 min ) in uleiul incins .

Adaugati  inelele de calamar peste usturoiul din tigaie si lasati-le pe foc pana scade tot sucul lasat de acestea . Turnati apoi vinul si le mai lasati pe foc pana se evapora  .

 Stingeti focul ,condimentati cu sare si piper dupa gust , adaugati patrunjelul tocat , acoperiti tigaia cu un capac si lasati totul sa stea 2 minute pentru a se patrunde toate aromele .

Serviti inelele de calamar alaturi de paste .

Pofta buna si un week-end plin de bunatati !!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

31 comentarii

  1. Nu am gatit inca inele de calamar, am facut in schimb scoici, tot…congelate si mi-au placut. Am sa adaug calamarul pe lista de cumparaturi 🙂 Al tau arata imbietor!
    Week-end placut!

    Răspunde
  2. Nu am facut niciodata.. dar cred ca-s tare buni!!

    Răspunde
  3. ador fructele de mare, iar calamarul e bestial!
    Tot cu usturoi imi place si mie 🙂 insa la gratar, perpelit 2-3 minute maxim si cu putina lamaie! Superba fotografia :*

    Răspunde
  4. Draga Cat, ce-mi faci tu mie aici: inelele de calamar sunt visul meu de vara. Le ador pur si simplu, in orice forma ar fi ele pregatite. Le-as putea manca lejer tot anul, fara probleme 😀 Ok, as regreta pe alocuri halcile de carne, dar mi-as reveni rapid 😀 Intr-unul dintre restaurantele unde ies la masa in pauza de pranz de la serviciu, sunt cunoscuta drept „fata cu inelele de calamar”, deja ma stiu si le pregatesc dinainte sa vin, sa fie acolo… 😀 Atat de tare le ador!

    Răspunde
    • Heiiii , uite ca am mai aflat ceva despre tine !! 🙂 Si eu le-as putea manca oricand , e ceva de care nu te saturi prea usor !!! 🙂 Ce-mi place cum suna : „fata cu inelele de calamar ” 😉 , ce mai , esti micuta vedeta a restaurantului !! ❤

      Răspunde
  5. Reteta mea preferata. Asta voiam sa fac si eu în urma cu cîteva zile, dar s-a transformat în altceva din cauza alor mei 😀 Arata fantastic si stiu cit de bun este!
    O seara frumoasa :*

    Răspunde
  6. Un deliciu cu sigurantã:)

    Răspunde
  7. Am si eu o punga in congelator, si ar merge de minune dupa reteta asta, mai ales ca jumatatea mea e innebunita dupa asa ceva 😉 Te pup

    Răspunde
  8. Calamari cu usturoi si patrunjel…oricand…la orice ora! 🙂 Nota 10 din partea mea! O saptamana frumoasa iti dorim!

    Răspunde
  9. Si mie imi plac tare fructele de mare si inelele de calamari.Barem cele pane le manaci ca pe seminte.Cu multi ani in urma am fost la Burgas in Bulgaria,si acolo se vindeau calamari pane pe strada,in punga maro,ca semintele.Am mai fost in anii din urma la Burgas dar si-au pierdut obiceiul asta minunat,Da’sa vezi ce bun sunt umpluti !!! Am eu o reteta pe blog pe care ti-o recomand cu toata caldura,desi am folosit tuburi de calamari congelate.calamari proaspeti n-am cumparat niciodata din ratiuni de buzunar.
    In concluzie mi-ai infrumusetat ziua cu bunatatea asta de reteta!

    Răspunde
    • Pansy , ce pacat ca s-a pierdut acest obicei acolo !! Si eu i-as papa ca pe seminte !! 😉 Oooooo daaaaaa , umpluti si eu ii gatesc de multi ani , insa pe blog nu am reusit inca sa pun reteta !! 😦 Eu mereu cand ajung in Timisoara imi cumpar proaspeti , este adevarat, sunt scumputi , dar merita !!! 😉 Ce ma bucur ca ti-am starnit amintiri placute si ca ti-am infrumusetat ziua !! Te imbratisez !!

      Răspunde
  10. Calamarii sunt awesome!
    Multi ani in urma, intr-un restaurant spaniol unde nu se vorbea nici o boaba de engleza ( si eu nevorbind nici o boaba de spaniola ) am aratat cu degetul ca vreau puiul pe care il mananca la masa vecina… si cand l-au adus, puiul era o bucata mare de caracatita fiarta. A fost groaznic, dupa gusturile mele de atunci 🙂 Imi pare bine ca mi-am schimbat gusturile si acum ii mananc preparatat cu multa placere in toate formele posibile 🙂

    Răspunde
    • :)))) Super tare simpatic mai esti !!!! 😉 Ce n-as da sa mananc si eu o bucata mare de caracatita !!! ;)Si mie imi plac in toate felurile posibile !!

      Răspunde
  11. Delicioasa reteta!!!! Loce it!

    Răspunde
  12. Cat de bine arata acesti calamari! Eu ii ador ❤

    Răspunde
  13. Brrrrr…nu stiu de ce dar inelele astea nu mi-au placut defel. Poate ca n-au fost bine gatite, poate n-au stiut cei care m-au servit cum sa-i ‘imbete’ cu un vinulet albut…hmmm, zau daca-mi explic. Citind comentariile de mai sus, m-ati incitat si zau ca as pune eu osul la treaba si incerca inca o data, eu, sa fac calamarul. Daca nici atunci nu-i unda verde inseamna ca animalul cu al lui gust e hiba. Vom vedea…

    Răspunde
  14. Excelentă rețetă, ne-am delectat cu o cină minunată! Mulțumim!

    Răspunde
  15. E o reteta rapida si sanatoasa! SIgur o sa o incerc si eu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: