Inele de calamar cu usturoi si patrunjel


Nu cred ca va imaginati cat de mult  regret ca in oraselul nostru nu am de unde sa cumpar fructe de mare proaspete :(((( . Imi plac enorm de mult , insa aici nu se gasesc prea multe sortimente , iar cele care se gasesc sunt congelate . Ehhh , dar cand pofta-i mare …. sunt bune si cele congelate , nu ?

Ingrediente :

  • 600 g inele de calamar
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline ( eu am folosit din cel aromat 😉 )
  • 100  ml vin alb
  • sare
  • piper

Spalati inelele de calamar , apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare.

Curatati usturoiul ,apoi il taiati si-l rumeniti putin ( circa 2 min ) in uleiul incins .

Adaugati  inelele de calamar peste usturoiul din tigaie si lasati-le pe foc pana scade tot sucul lasat de acestea . Turnati apoi vinul si le mai lasati pe foc pana se evapora  .

 Stingeti focul ,condimentati cu sare si piper dupa gust , adaugati patrunjelul tocat , acoperiti tigaia cu un capac si lasati totul sa stea 2 minute pentru a se patrunde toate aromele .

Serviti inelele de calamar alaturi de paste .

Pofta buna si un week-end plin de bunatati !!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

31 comentarii

  1. Nu am gatit inca inele de calamar, am facut in schimb scoici, tot…congelate si mi-au placut. Am sa adaug calamarul pe lista de cumparaturi 🙂 Al tau arata imbietor!
    Week-end placut!

    Răspunde
  2. Nu am facut niciodata.. dar cred ca-s tare buni!!

    Răspunde
  3. ador fructele de mare, iar calamarul e bestial!
    Tot cu usturoi imi place si mie 🙂 insa la gratar, perpelit 2-3 minute maxim si cu putina lamaie! Superba fotografia :*

    Răspunde
  4. Draga Cat, ce-mi faci tu mie aici: inelele de calamar sunt visul meu de vara. Le ador pur si simplu, in orice forma ar fi ele pregatite. Le-as putea manca lejer tot anul, fara probleme 😀 Ok, as regreta pe alocuri halcile de carne, dar mi-as reveni rapid 😀 Intr-unul dintre restaurantele unde ies la masa in pauza de pranz de la serviciu, sunt cunoscuta drept „fata cu inelele de calamar”, deja ma stiu si le pregatesc dinainte sa vin, sa fie acolo… 😀 Atat de tare le ador!

    Răspunde
    • Heiiii , uite ca am mai aflat ceva despre tine !! 🙂 Si eu le-as putea manca oricand , e ceva de care nu te saturi prea usor !!! 🙂 Ce-mi place cum suna : „fata cu inelele de calamar ” 😉 , ce mai , esti micuta vedeta a restaurantului !! ❤

      Răspunde
  5. Reteta mea preferata. Asta voiam sa fac si eu în urma cu cîteva zile, dar s-a transformat în altceva din cauza alor mei 😀 Arata fantastic si stiu cit de bun este!
    O seara frumoasa :*

    Răspunde
  6. Un deliciu cu sigurantã:)

    Răspunde
  7. Am si eu o punga in congelator, si ar merge de minune dupa reteta asta, mai ales ca jumatatea mea e innebunita dupa asa ceva 😉 Te pup

    Răspunde
  8. Calamari cu usturoi si patrunjel…oricand…la orice ora! 🙂 Nota 10 din partea mea! O saptamana frumoasa iti dorim!

    Răspunde
  9. Si mie imi plac tare fructele de mare si inelele de calamari.Barem cele pane le manaci ca pe seminte.Cu multi ani in urma am fost la Burgas in Bulgaria,si acolo se vindeau calamari pane pe strada,in punga maro,ca semintele.Am mai fost in anii din urma la Burgas dar si-au pierdut obiceiul asta minunat,Da’sa vezi ce bun sunt umpluti !!! Am eu o reteta pe blog pe care ti-o recomand cu toata caldura,desi am folosit tuburi de calamari congelate.calamari proaspeti n-am cumparat niciodata din ratiuni de buzunar.
    In concluzie mi-ai infrumusetat ziua cu bunatatea asta de reteta!

    Răspunde
    • Pansy , ce pacat ca s-a pierdut acest obicei acolo !! Si eu i-as papa ca pe seminte !! 😉 Oooooo daaaaaa , umpluti si eu ii gatesc de multi ani , insa pe blog nu am reusit inca sa pun reteta !! 😦 Eu mereu cand ajung in Timisoara imi cumpar proaspeti , este adevarat, sunt scumputi , dar merita !!! 😉 Ce ma bucur ca ti-am starnit amintiri placute si ca ti-am infrumusetat ziua !! Te imbratisez !!

      Răspunde
  10. Calamarii sunt awesome!
    Multi ani in urma, intr-un restaurant spaniol unde nu se vorbea nici o boaba de engleza ( si eu nevorbind nici o boaba de spaniola ) am aratat cu degetul ca vreau puiul pe care il mananca la masa vecina… si cand l-au adus, puiul era o bucata mare de caracatita fiarta. A fost groaznic, dupa gusturile mele de atunci 🙂 Imi pare bine ca mi-am schimbat gusturile si acum ii mananc preparatat cu multa placere in toate formele posibile 🙂

    Răspunde
    • :)))) Super tare simpatic mai esti !!!! 😉 Ce n-as da sa mananc si eu o bucata mare de caracatita !!! ;)Si mie imi plac in toate felurile posibile !!

      Răspunde
  11. Delicioasa reteta!!!! Loce it!

    Răspunde
  12. Cat de bine arata acesti calamari! Eu ii ador ❤

    Răspunde
  13. Brrrrr…nu stiu de ce dar inelele astea nu mi-au placut defel. Poate ca n-au fost bine gatite, poate n-au stiut cei care m-au servit cum sa-i ‘imbete’ cu un vinulet albut…hmmm, zau daca-mi explic. Citind comentariile de mai sus, m-ati incitat si zau ca as pune eu osul la treaba si incerca inca o data, eu, sa fac calamarul. Daca nici atunci nu-i unda verde inseamna ca animalul cu al lui gust e hiba. Vom vedea…

    Răspunde
  14. Excelentă rețetă, ne-am delectat cu o cină minunată! Mulțumim!

    Răspunde
  15. E o reteta rapida si sanatoasa! SIgur o sa o incerc si eu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: