Paste cu rosii uscate si usturoi


De dorul zilelor in care sambata nu trecea fara sa mancam paste si din curiozitatea de a desface un borcan de rosii uscate de mine cu multa rabdare pe suportul special mesterit pentru ele :)) , dar nu in ultimul rand din cauza ca azi am avut atatea de facut  , dar totusi trebuia sa si mancam ceva , au rezultat aceste simple si delicioase paste !

Ingrediente :

  • 250 g paste ( eu am folosit niste noodles care asteptau sa le vina randul , insa voi puteti folosi orice altceva doriti )
  • 250 g rosii uscate la soare si conservate in ulei de masline ( eu le-am folosit pe cele pregatite de mine in vara , insa le gasiti de cumparat si in supermarket  )
  • 5 catei de usturoi
  • patrunjel sau busuioc ( eu  am  cam ramas fara busuioc proaspat😦 si atunci am ales sa pun putin patrunjel )

Intr-o oala cu apa clocotita si o lingurita de sare grunjoasa , fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet , apoi le puneti intr-o strecuratoare si le lasati la scurs .

Incingeti  jumatate din uleiul de masline din borcanul cu rosii uscate intr-o tigaie  , adaugati apoi usturoiul zdrobit ( eu prefer sa-l zdrobesc intr-un mojar , insa la fel de bine il puteti taia marunt ) si rosiile uscate din borcan si lasati totul pe foc circa 2 minute .Daca aveti busuioc proaspat , dupa ce stingeti focul ,adaugati busuiocul tocat marunt  sau patrunjelul , acoperiti tigaia cu un capac si mai lasati 2-3 minute ptr a se patrunde bine aromele .

Pentru cei care prefera totul mai condimentat🙂 , mai  puteti adauga piper sau putin ardei iute .

Puneti pastele scurse inapoi in oala in care au fiert , adaugati amestecul de rosii si usturoi din tigaie , amestecati usor totul si serviti !!

Usor, sanatos si gustos !!!!

Pofta buna !!!!!

Lasă un comentariu

33 comentarii

  1. Ador pastele si cred ca ale tale sunt minunate!!!Mmm, parca le simt aroma!Pup!

    Răspunde
  2. Ai facut o bunatate de mancare, si mie imi plac pastele iar cu rosii uscate sunt un deliciu!up

    Răspunde
  3. Pofta buna si tie, arata excelent.

    Răspunde
  4. O reteta de post perfecta !

    Răspunde
  5. La mine este traditie deja ca Sambata se mananca paste!😀
    Imi place mult reteta ta, dar eu nu pot sa incerc, deoarece n-am fost asa harnicuta ca tine si n-am pus rosii uscate😛
    Next year!😉
    Pupici

    Răspunde
  6. Bune pastele tale!! Mai ales cu rosii productie proprie… mmm…🙂
    Pup si-o saptamana faina!

    Răspunde
  7. Bun, bun, bun! Si eu am facut la we. Nu cu rosii uscate de mine (de unde soare?😀 ), dar cu cele cumparate! Mmmmm! Pupici!

    Răspunde
  8. Imi plac foarte mult rosiile uscate!IIClar pe gustul meu!

    Răspunde
  9. Simplu,rapid si delicios! =P~

    Răspunde
  10. Buna ziua!
    Cristina’s world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

    Răspunde
  11. Delicioase, si mie imi plac rosiile uscate, am folosit de câteva ori si la paste, din pãcate din comert….desi avem soare din belsug…lenea e mare:))

    Răspunde
    • Ramona , pacat ca nu profiti de soare😦 , nu trebuie decat sa le tai si sa le pui la uscat , apoi le arunci in borcane !!!😉 Super simplu si clar nu se compara cu cele din comert !!!!🙂

      Răspunde
  12. Simplu, bun si … frumos prezentat!:)

    Răspunde
  13. Nu am incercat niciodata paste cu rosii uscate, dar cu siguranta o voi face, multumesc de idee :d.

    Răspunde
  14. Super delicioase!!!

    Răspunde
  15. Imi place retetea asta!!! Rosiile uscate imi plac la nebunie si sunt sigura ca e delicioasa!!!

    Răspunde
  1. Fusilli cu ardei copti si parmezan | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: