Paste cu rosii uscate si usturoi


De dorul zilelor in care sambata nu trecea fara sa mancam paste si din curiozitatea de a desface un borcan de rosii uscate de mine cu multa rabdare pe suportul special mesterit pentru ele :)) , dar nu in ultimul rand din cauza ca azi am avut atatea de facut  , dar totusi trebuia sa si mancam ceva , au rezultat aceste simple si delicioase paste !

Ingrediente :

  • 250 g paste ( eu am folosit niste noodles care asteptau sa le vina randul , insa voi puteti folosi orice altceva doriti )
  • 250 g rosii uscate la soare si conservate in ulei de masline ( eu le-am folosit pe cele pregatite de mine in vara , insa le gasiti de cumparat si in supermarket  )
  • 5 catei de usturoi
  • patrunjel sau busuioc ( eu  am  cam ramas fara busuioc proaspat 😦 si atunci am ales sa pun putin patrunjel )

Intr-o oala cu apa clocotita si o lingurita de sare grunjoasa , fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet , apoi le puneti intr-o strecuratoare si le lasati la scurs .

Incingeti  jumatate din uleiul de masline din borcanul cu rosii uscate intr-o tigaie  , adaugati apoi usturoiul zdrobit ( eu prefer sa-l zdrobesc intr-un mojar , insa la fel de bine il puteti taia marunt ) si rosiile uscate din borcan si lasati totul pe foc circa 2 minute .Daca aveti busuioc proaspat , dupa ce stingeti focul ,adaugati busuiocul tocat marunt  sau patrunjelul , acoperiti tigaia cu un capac si mai lasati 2-3 minute ptr a se patrunde bine aromele .

Pentru cei care prefera totul mai condimentat 🙂 , mai  puteti adauga piper sau putin ardei iute .

Puneti pastele scurse inapoi in oala in care au fiert , adaugati amestecul de rosii si usturoi din tigaie , amestecati usor totul si serviti !!

Usor, sanatos si gustos !!!!

Pofta buna !!!!!

Publicitate

33 de gânduri despre “Paste cu rosii uscate si usturoi

  1. La mine este traditie deja ca Sambata se mananca paste! 😀
    Imi place mult reteta ta, dar eu nu pot sa incerc, deoarece n-am fost asa harnicuta ca tine si n-am pus rosii uscate 😛
    Next year! 😉
    Pupici

    • Ramona , pacat ca nu profiti de soare 😦 , nu trebuie decat sa le tai si sa le pui la uscat , apoi le arunci in borcane !!! 😉 Super simplu si clar nu se compara cu cele din comert !!!! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s