De dorul zilelor in care sambata nu trecea fara sa mancam paste si din curiozitatea de a desface un borcan de rosii uscate de mine cu multa rabdare pe suportul special mesterit pentru ele :)) , dar nu in ultimul rand din cauza ca azi am avut atatea de facut , dar totusi trebuia sa si mancam ceva , au rezultat aceste simple si delicioase paste !
Ingrediente :
- 250 g paste ( eu am folosit niste noodles care asteptau sa le vina randul , insa voi puteti folosi orice altceva doriti )
- 250 g rosii uscate la soare si conservate in ulei de masline ( eu le-am folosit pe cele pregatite de mine in vara , insa le gasiti de cumparat si in supermarket )
- 5 catei de usturoi
- patrunjel sau busuioc ( eu am cam ramas fara busuioc proaspat 😦 si atunci am ales sa pun putin patrunjel )
Intr-o oala cu apa clocotita si o lingurita de sare grunjoasa , fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet , apoi le puneti intr-o strecuratoare si le lasati la scurs .
Incingeti jumatate din uleiul de masline din borcanul cu rosii uscate intr-o tigaie , adaugati apoi usturoiul zdrobit ( eu prefer sa-l zdrobesc intr-un mojar , insa la fel de bine il puteti taia marunt ) si rosiile uscate din borcan si lasati totul pe foc circa 2 minute .Daca aveti busuioc proaspat , dupa ce stingeti focul ,adaugati busuiocul tocat marunt sau patrunjelul , acoperiti tigaia cu un capac si mai lasati 2-3 minute ptr a se patrunde bine aromele .
Pentru cei care prefera totul mai condimentat 🙂 , mai puteti adauga piper sau putin ardei iute .
Puneti pastele scurse inapoi in oala in care au fiert , adaugati amestecul de rosii si usturoi din tigaie , amestecati usor totul si serviti !!
Usor, sanatos si gustos !!!!
Pofta buna !!!!!
Ador pastele si cred ca ale tale sunt minunate!!!Mmm, parca le simt aroma!Pup!
Licuta , ma bucur ca-ti sunt pe plac !!! 😉
Ai facut o bunatate de mancare, si mie imi plac pastele iar cu rosii uscate sunt un deliciu!up
Cred ca e cea mai simpla de pana acum !! :))))
Pofta buna si tie, arata excelent.
Multumesc Irina !!!
O reteta de post perfecta !
Ai perfecta dreptate , insa eu nu tin nici un post si chiar nu m-am gandit ca e perfecta ptr acele zile !!! 😦
La mine este traditie deja ca Sambata se mananca paste! 😀
Imi place mult reteta ta, dar eu nu pot sa incerc, deoarece n-am fost asa harnicuta ca tine si n-am pus rosii uscate 😛
Next year! 😉
Pupici
Asa era si la mine candva !!!! 😦 Ar trebui sa reiau obiceiurile , nu ? 🙂
Anul viitor neaparat sa pui !!!! 😉
Bune pastele tale!! Mai ales cu rosii productie proprie… mmm… 🙂
Pup si-o saptamana faina!
Multumesc !!!! 🙂 La fel si tie iti doresc !!
Bun, bun, bun! Si eu am facut la we. Nu cu rosii uscate de mine (de unde soare? 😀 ), dar cu cele cumparate! Mmmmm! Pupici!
Stiu ca nu prea ai parte de soare , mare pacat !!!! :(:(
Imi plac foarte mult rosiile uscate!IIClar pe gustul meu!
Ma bucur enorm sa aud asta !!!! 😉
Simplu,rapid si delicios! =P~
Exact !!! 😉 Merg perfect in zilele super aglomerate !!! 😉
Buna ziua!
Cristina’s world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
Mult succes!
Multumesc ptr invitatie !!!!
Simplu si delicios!
Multumesc !!! 🙂
Delicioase, si mie imi plac rosiile uscate, am folosit de câteva ori si la paste, din pãcate din comert….desi avem soare din belsug…lenea e mare:))
Ramona , pacat ca nu profiti de soare 😦 , nu trebuie decat sa le tai si sa le pui la uscat , apoi le arunci in borcane !!! 😉 Super simplu si clar nu se compara cu cele din comert !!!! 🙂
Simplu, bun si … frumos prezentat!:)
Cosmin – Daiana 🙂 , multumesc frumos !!! Sunteti prea draguti !!! 😉
Nu am incercat niciodata paste cu rosii uscate, dar cu siguranta o voi face, multumesc de idee :d.
Si la mine a fost prima incercare si tare m-as bucura sa incerci si tu !!! Cu mare placere !!
Super delicioase!!!
Super simple si super delicioase !!!! 😉
Imi place retetea asta!!! Rosiile uscate imi plac la nebunie si sunt sigura ca e delicioasa!!!
Atunci trebuie s-o incerci neaparat !!! 😉 Ma bucur ca -ti plac rosiile uscate , anul acesta le-am descoperit si eu !! 🙂
[…] Tagliatelle cu leurda si sos de ciuperci de padure ; […]