Tarta cu ricotta si smochine


Chiar daca am facut o multime de dulciuri cu smochine , ce-i drept , mai mult cu smochine confiate , pot spune ca nu ma omor dupa ele , insa la cele proaspete de mult imi sta gandul sa le incerc , si cum altfel daca nu intr-o delicioasa tarta !!! 😉

Ingrediente pentru aluat :

  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • esenta vanilie
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • 20 g unt + o lingura de faina ( ptr uns si tapetat tava )

Ingrediente pentru umplutura :

  • 2 oua
  • 160 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • 50 g migdale macinate
  • 250 g  branzica  ricotta
  • 8 -10 smochine proaspete
  • 4 linguri miere

In prima faza se pregateste aluatul .

Topiti untul in cuptorul cu microunde , dar nu mai mult de 2 secunde , apoi il puneti intr-un castron mai incapator. Adaugati zaharul , oul si  esenta de vanilie  , apoi amestecati usor toate ingredientele. Faina o amestecati cu praful de copt si o puneti treptat in compozitia de unt. Amestecati bine totul pana se incorporeaza faina .

Asezati apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina si formati din el o mingiuca.Nu framantati prea mult aluatul deoarece nu trebuie sa devina foarte  elastic . Inveliti-l  intr-o folie si bagati-l la frigider pentru 30 de minute.

Cat timp aluatul sta la frigider , ne ocupam de umplutura .

Mixati cele 2 oua cu zaharul pudra , apoi adaugati migdalele macinate , coaja rasa de portocala , branza ricotta si amestecati usor totul.

Spalati smochinele , le taiati marginile , apoi le taiati rondele sau in sferturi .Eu am preferat sa le tai rondele.

Scoateti aluatul din frigider, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina si intindeti o foaie  rotunda de circa 3 mm grosime , dar sa fie putin mai mare decat dimensiunea tavii .

Ungeti tava de tarta cu putin unt , apoi tapetati-o cu faina .Puneti cu grija foaia de aluat in tava si apasati-o usor cu degetele .

Dupa ce ati pus aluatul in tava , adaugati compozitia de oua, branza si migdale , apoi aranjati deasupra rondelele de smochine si bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25-30 minute maxim !!

Cand marginile aluatului sunt usor rumenite  , atunci tarta este gata .O scoateti din cuptor , o lasati 5 minute sa se raceasca , apoi ungeti  fiecare smochina cu miere si o mai lasati pana se raceste complet , dar asta daca aveti rabdare !! :))

POFTA BUNA !!!

29 de gânduri despre “Tarta cu ricotta si smochine

  1. Uite ca eu inca n-am incercat smochinele proaspete in dulciuri…nici de mancat n-am prea mancat. E clar ca si pe mine ma roade curiozitatea, sa vedem daca am timp sa o potolesc 🙂 Pup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s