Tarta cu ricotta si smochine


Chiar daca am facut o multime de dulciuri cu smochine , ce-i drept , mai mult cu smochine confiate , pot spune ca nu ma omor dupa ele , insa la cele proaspete de mult imi sta gandul sa le incerc , si cum altfel daca nu intr-o delicioasa tarta !!! 😉

Ingrediente pentru aluat :

  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • esenta vanilie
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • 20 g unt + o lingura de faina ( ptr uns si tapetat tava )

Ingrediente pentru umplutura :

  • 2 oua
  • 160 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • 50 g migdale macinate
  • 250 g  branzica  ricotta
  • 8 -10 smochine proaspete
  • 4 linguri miere

In prima faza se pregateste aluatul .

Topiti untul in cuptorul cu microunde , dar nu mai mult de 2 secunde , apoi il puneti intr-un castron mai incapator. Adaugati zaharul , oul si  esenta de vanilie  , apoi amestecati usor toate ingredientele. Faina o amestecati cu praful de copt si o puneti treptat in compozitia de unt. Amestecati bine totul pana se incorporeaza faina .

Asezati apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina si formati din el o mingiuca.Nu framantati prea mult aluatul deoarece nu trebuie sa devina foarte  elastic . Inveliti-l  intr-o folie si bagati-l la frigider pentru 30 de minute.

Cat timp aluatul sta la frigider , ne ocupam de umplutura .

Mixati cele 2 oua cu zaharul pudra , apoi adaugati migdalele macinate , coaja rasa de portocala , branza ricotta si amestecati usor totul.

Spalati smochinele , le taiati marginile , apoi le taiati rondele sau in sferturi .Eu am preferat sa le tai rondele.

Scoateti aluatul din frigider, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina si intindeti o foaie  rotunda de circa 3 mm grosime , dar sa fie putin mai mare decat dimensiunea tavii .

Ungeti tava de tarta cu putin unt , apoi tapetati-o cu faina .Puneti cu grija foaia de aluat in tava si apasati-o usor cu degetele .

Dupa ce ati pus aluatul in tava , adaugati compozitia de oua, branza si migdale , apoi aranjati deasupra rondelele de smochine si bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25-30 minute maxim !!

Cand marginile aluatului sunt usor rumenite  , atunci tarta este gata .O scoateti din cuptor , o lasati 5 minute sa se raceasca , apoi ungeti  fiecare smochina cu miere si o mai lasati pana se raceste complet , dar asta daca aveti rabdare !! :))

POFTA BUNA !!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

29 comentarii

  1. Eeee o asa tarta sa tot papi! Nu-i asa ca trimiti si la mine o portie?! 🙂 Nu de alta dar… nu mai am timp deloc de bucatarit 🙂

    Răspunde
  2. Apetisanta tarta ta!!!!!

    Răspunde
  3. Uite ca eu inca n-am incercat smochinele proaspete in dulciuri…nici de mancat n-am prea mancat. E clar ca si pe mine ma roade curiozitatea, sa vedem daca am timp sa o potolesc 🙂 Pup

    Răspunde
  4. Ce bine arata… Nu mai am smochine, deci am motiv sa vin in vizita la tine… Pupici !

    Răspunde
  5. Imi plac mult smochinele, mai ales cele rosii! Tarta ta arata imbietor! 🙂

    Răspunde
  6. se pare ca azi e ziua smochinelor! superb!

    Răspunde
  7. Delicioasa aceasta tarta!!

    Răspunde
  8. Wow, cat de bine arata! Anul asta nici n-am gustat smochinele 😦

    Răspunde
  9. Minunata tarta ta! Eu nu ma mai satur de smochine proaspete, imi plac la nebunie!

    Răspunde
  10. Super smochinele si tarta nu mai zic… Smochinele au o culoare superba!
    Pentru prima data anul asta, am gatit si eu cu smochine proaspete la greu…

    Răspunde
  11. Eu sunt mare amatoare de smochine , chiar si cele uscate . Tarta asta e perfecta !

    Răspunde
  12. Minunata!!!!
    Mege bine branza cu smochine, eu am aflat cand am asociat cascavalul de casa cu smochine uscate.
    Ce se aude pe F64?

    Răspunde
  13. Cat de bine arata! Are un efect visual extraordinar! Imi place ce faci! ❤

    Răspunde
  14. carmenfortis

     /  29 Octombrie 2012

    De fiecare data vin pe blogul ”Cat’s kitchen”, fiecare reteta imi lasa gura apa ! 😀 Iar tarta arata foarte delicios !

    Răspunde
  1. Dulciuri pentru sarbatorile de iarna – II « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: