Biscotti cu caise si lavanda


Nu vreau sa va  plictisesc povestindu-va  cat am asteptat eu dupa lavanda  aceasta :), insa mi-am propus ca atunci cand voi intra in posesia ei , prima dulcegarie pe care am s-o fac o sa fie ceva de rontait , si iata ca asta am si facut !!! Acesti biscuitei vi-i recomand cu toata increderea , iar daca folositi pentru prima oara lavanda culinara va sfatuiesc sa nu puneti foarte multa la inceput , este extrem de aromata si s-ar putea sa nu fie pe placul tuturor  ;). Eu se pare ca am nimerit din prima cantitatea de lavanda care sa dea acestor biscuiti o usoara aroma parfumata !!

Ingrediente :

  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua intregi
  • 170 g unt
  •  praf de sare
  • 250 g caise confiate , taiate bucatele mici
  • 1 lingurita rasa de lavanda
  • 1 plic zahar vanilat

Amestecati intr-un castron  faina cu praful de copt si sarea .

Intr-un bol , mixati cele doua oua cu zaharul ( il adaugati si pe cel vanilat ) , pana acesta se topeste. Adaugati untul (il scoateti cu o zi inainte din frigider si-l pastrati la temperatura camerei sau il bagati pentru doua secunde la microunde , asta in cazul in care ati uitat sa-l scoateti afara din frigider ) , apoi  coaja rasa de lamaie si amestecati usor totul.Puneti peste compozitia obtinuta caisele  taiate si lavanda , apoi amestecati ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn.

Adaugati treptat faina amestecata cu cele spuse mai sus  si amestecati usor toate ingredientele  . Daca compozitia este prea lipicioasa , mai puteti adauga putina faina.

Cand compozitia devine omogena , formati pe masa pudrata cu faina , doua batoane pe care le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Aplatizati cele doua batoane cu degetele , apoi bagati tava in cuptorul preincalzit ptr circa 30 de minute.

Scoateti  tava si lasati batoanele sa se raceasca , apoi le taiati in fasii de circa 2 -3 cm.Le puneti inapoi in tava si le mai coaceti 5 minute pe o parte si inca 5 pe cealalta , pana se rumenesc putin.

Le lasati sa se raceasca , apoi le serviti alaturi de ce doriti .Noi le-am servit dimineata langa nelipsita cescuta de ness cu lapte.

Pe blog ii mai puteti gasi si-n varianta cu smochine !!!

Pofta buna !!!!!!

40 de gânduri despre “Biscotti cu caise si lavanda

  1. Lovely, like always! ❤
    Anul trecut am salvat si eu cateva retete de Biscotii, dar n-am mai apucat sa fac 😦
    Insa acuma nu mai au scapare 😛
    Noapte buna, pup!

    • Esti o draguta !!! ❤
      Eu abia astept iarna sa fac tot felul de biscuitei !!! 😉 Trebuie sa-i incerci si tu intr-o zi , sunt foarte usor de facut si extrem de buni langa ceasca de cafea, lapte sau ceai !!
      Noapte buna si tie !!!

  2. Aha, te-ai biscotat… Vreau si eu pentru miine dimineata sa-i dau domnisoarei, ca astazi n-am apucat sa fac nimic… si bineinteles un biscotto si pentru cafeluta mea, nu ?! Pupici !

  3. Ce de arome…mmm….eu am gãsit lavanda culinarã la o farmacie naturistã am dat aproape 2€ pe ambalaj. Pânã sã gãsesc am disperat pe Leon , colegi si familia sa imi ia dacã gãsesc :)) Magda, incearcã sa pui si in borcanul cu zahãr….

    • Eu am tot cautat pe la magazinele naturiste din oras , dar nu am gasit , iar la unul din magazine chiar am rugat-o pe o prietena de-a mea sa intrebe frunizorii daca au asa ceva si nu am avut noroc , apoi m-am suparat si mi-am comandat pe net !! Daaaaaaaaa , am pus si-n borcanelul cu zahar ! 😉

  4. Acesti biscuiti minunati, eu i-as servi in serile de iarna, cand stau in pat la caldura si tricotez,
    pisicuta sa toarca la picioare si filmul preferat la tv.
    Sper din suflet sa castigi ce-ti doresti!
    Pupici!

    • Oooooo , daaaaa !!! Ador fiecare anotimp , insa daca stau bine si ma gandesc , chiar daca sunt o friguroasa , iubesc la maxim iarna !!!!! 😉 Ce poate fi mai frumos decat ceea ce ai spus tu mai sus !!! ❤ Multumesc frumos !!

  5. Nu prea stiu cu ce sa incep. Pozele tale sunt de exceptie, iar reteta un deliciu. Eu pur si simplu m-am indragostit de aromele florale. Am incercat levantica, dar si iasomia, musetelul, florile de portocal si esenta de trandafiri. Parca te poarta in alta dimensiune. Biscotti sunt o alegere foarte buna pentru concurs si iti doresc multa bafta! Pup!

    • Rita , multumesc frumos !!! Esti o draguta !! Eu am o problema cu trandafirii ,nu-mi prea place aroma lor , insa iasomia si florile de portocal chiar ma tenteaza !!! Asa este , parca te poarta pe un taram de basm ,asa-i ? 😉

  6. ahhh pozele !!!
    Bag seama ca eu sant printre aia care nu le place lavanda 🙂 Nu am folost-o niciodata personal dar de cate ori am incercat ceva cu lavanda, mi s-a parut ca are gust de sapun… nu ca asi manca sapun prea des 🙂

    • :):):) Sa stii ca daca puneam putin mai multa in acesti biscuiti erau mult mai aromati si poate dadeau senzatia acelui gust , dar am pus putina lavanda si chiar au iesit perfecti , ffffff putin se simtea aroma de ei !! 😉
      PS.Ma bucur ca-ti plac pozele !! 😉

Lasă un răspuns către Dulciuri pentru sarbatorile de iarna – II « Cat's kitchen Anulează răspunsul