Ulei de masline aromat cu ardei si usturoi


Va spuneam in postarea ardeilor iuti conservati in otet ca m-am jucat doua zile cu ardeii fotografiindu-i in fel si chip  . Nefiind o devoratoare 🙂 de ardei iute  , dar indragostindu-ma de forma si culoarea lor , pe langa cele cateva borcanele de ardei in otet , m-am gandit sa -mi pregatesc intr-o sticla putin ulei aromat pentru diferite preparate . Am ales sa folosesc doar doua ingrediente pentru a nu amesteca prea tare aromele , insa se mai pot folosi fel si fel de crengute ( rozmarin, cimbru, busuioc )  sau boabe de piper , mustar , enibahar .

Ingrediente :

– 700 ml ulei de masline ;

– 6 catei de usturoi ;

– 8 ardei iuti , colorati si micuti 🙂

Curatati cateii de usturoi , ii spalati , ii stergeti bine de apa, apoi ii taiati in jumatate sau daca doriti , ii lasati intregi .

Spalati ardeii iuti  , apoi ii stergeti si pe ei de apa .

Puneti usturoiul impreuna cu ardeii intr-o sticla spalata si uscata bine , apoi turnati peste acestea , uleiul de masline .
Puneti dopul la sticla si lasati -o intr-un loc intunecat si racoros , circa 2 saptamani .Puteti apoi folosi acest ulei la paste , salate, bruschete sau orice altceva doriti.

O duminica superba va doresc !!!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

43 comentarii

  1. Zazuza

     /  30 Septembrie 2012

    ce poze frumoaseeeeeeeeee! m-au vrajit, nici n-am citit ce ai scris 😀 :D, am stat doar sa ma uit la fiecare detaliu minunat, ca de tablou! bine, acum daca mi-am exprimat admiratia, ma apuc sa citesc si reteta :D!

    Răspunde
    • Asa m-au vrajit si pe mine ardeii!!! Datorita lor au iesit aceste poze !!! 😉 Zazule , nici nu trebuie sa citesti ce scrie , pe bune !!! 😉 Admira pozele si viseaza , doar atat !!! ❤ Multumesc ptr tot !!!

      Răspunde
  2. Superbe pozele! Se observa pasiunea ta si pentru fotografiat!!!!!Bravo!

    Răspunde
  3. Gratiela

     /  30 Septembrie 2012

    …voi face aceasta combinatie pentru ca o ador dar si pentru a-mi produce,simultan, doua placeri la fel de intense : fiecare strop aromat imi va aduce in memoria vizuala fotografiile tale !

    Răspunde
    • Offfff , cat esti de draguta !!!!! Nu ai idee cat de mult inseamna asta ptr mine !!!! Ma bucur enorm ca-ti plac pozele si ca le vei pastra cu drag intiparite-n memorie !! 😉 O seara superba iti doresc !!

      Răspunde
  4. Cat sunt de frumosi ardei <3….bv,superbe poze.pupici

    Răspunde
  5. Ce fain!!!
    Aia mov sunt superbi!
    Am si io de toate culorile,dar aia mov nu mi s-au facut:-(…poate la anu’; prind un rasad mai bun.
    Te pup cu drag!

    Răspunde
  6. superba prezentare, imi place si combinatia. Pupici

    Răspunde
  7. Imi place ideea, sunt tare curioasa de aroma!! Imi plac si mie pozele si prezentarea! Pupici scumpo!!

    Răspunde
  8. Fetita, dar tu stii ca acest ulei se pastreaza in frigider, desi se solidifica si trebuie scos mai devreme la temperatura camerei. Se zica ca se poate ajunge chiar la toxiinfecctii alimentare.
    Eu am in sticlute mai mici, una cu cimbru, una cu busuioc, una cu ardei iute si tot asa le pastrez la rece 😦 Am citit pe un site special de alimentatie.
    In rest o postare splendida, ca deobicei, si te pupic!

    Răspunde
    • Vasi , cat traieste omul invata !! Chiar nu stiam asta , pe multe alte bloguri si chiar intr-o carticica de-a mea , nu de specifica ca trebuie pastrat la frigider !!!! :(:( :(((( Multumesc din suflet ca mi-ai spus , cum ajung acasa , direct in frigider cu el !!! 😉
      Ne auzim !!! 😉

      Răspunde
  9. Super arata!! Cam cu asa ceva m-am jucat si eu saptamana trecuta.. Am facut ulei aromat in diverse combinatii 🙂 vine si postarea!
    Pup

    Răspunde
  10. Minunate poze…cat priveste uleiul, eu il fac mereu insa mai adaug si ierburi aromatice! Numai bine si complimente pentru blog!
    Any

    Răspunde
  11. superbe poze!

    Răspunde
  12. Trebuie sa fie delicios!!!Superba prezentarea!Pup!

    Răspunde
  13. Vai Magda, dar ce fericiti sunt ardei tãi, ba pe ” sârmã” ba pe atã….si uleiul te asigur cã e mortal, eu deja am pregãtit si gãtesc des cu el 🙂

    Răspunde
  14. Superbe pozele! Aproape ca nici nu m-am mai uitat la reteta 🙂 Unde ai gasit masa aceea de lemn patinat? Caut si eu de ceva vreme…

    Răspunde
    • Multumesc frumos !!!!! Ehhhh , reteta, nici nu stiu daca o pot numi reteta !! 😉 Offff , sper zilele astea sa reusesc sa fac o postare speciala cu sacndurile mele si cu locurile de unde le am !! 😉 Nu este o masa , aceasta e pur si simplu o simpla scandura batuta de vant si ploi si adusa de pe munte , iar celelalte scandurici le am dintr-un sat parasit !! 😉

      Răspunde
  15. Imi place mult uleiul aromat!Pozele sunt divine!Pupici

    Răspunde
  16. Ce ma bucur ca ai postat aceasta reteta. Eu am incercat sa fac un ulei aromat acum o luna de zile. Am adaugat in el doar condimente uscate (busuioc, piper, ardei iute), insa aroma a uitat sa mai apara. O sa incerc si varianta cu condimente proaspete, poate poate se incumeta. Intre timp iti savurez pozele…
    Numai bine!

    Răspunde
    • Mina , sa stii ca acesta chiar e aromat , mie mi-l place !!! Cu condimente uscate nu am incercat !!! Savureaza-le !!!! ❤
      O ZI FRUMOASA !!

      Răspunde
  17. ma inebunesti cu pozele astea 🙂 Compozitie, culoare, lumina… toate sunt super extra

    Răspunde
  18. TWO, ma bucur enorm ca-ti plac !!!
    PS.Nu chiar toate sunt reusite , dar ma chinui si eu !!!! 😉

    Răspunde
  19. ce bine arataaaaa si ce ardei frumosi ai ❤
    Suuuuperb! Te pup fata frumoasa! Sa ai o zi minunata!

    Răspunde
  20. Ce ardei frumosi! Pozele tale arata din ce in ce mai bine,Bravo!

    Răspunde
  21. SUPERB! Atit pot spune. Cit despre gust…hmmmm…mi-l pot imagina.

    Răspunde
  1. Inele de calamar cu usturoi si patrunjel « Cat's kitchen
  2. Bruschette cu ricotta si somon « Cat's kitchen
  3. Bruschette cu rosii , oua de prepelita si parmezan | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 716 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: