Pasta de ardei si gogosari


Stiu ca multi dintre voi v-ati saturat de atatea postari cu bunatati ptr camara , si cand spun asta ma refer la cei care imi tot spun sa mai pun si retete cu fripturici si alte nebunii  , insa va rog sa ma mai suportati putin !:)

Chiar daca am vazut aceasta pasta facuta pe multe alte bloguri dragi mie , combinata cu rosii sau verdeturi , sau doar din ardei , asa cum am facut-o si eu , aceasta reteta o am din caietul mamei mele si este o reteta pe care o repet in fiecare an cu mult dor si drag .

Ingrediente :

  • 2kg ardei kapia
  • 2 kg gogosari
  • 3 ardei rosii iuti ( eu am folosit din acestia micuti )
  • 3 linguri sare de mare
  • 250 ml ulei
  • boabe de piper

Spalati bine ardeii si gogosarii , apoi ii curatati de cotoare si ii taiati felii , inclusiv cei micuti si iuti. Macinati feliile obtinute  prin masina de tocat carne , sau le puteti marunti intr-un blender.

Incingeti uleiul intr-o oala de ceramica  , adaugati apoi ardeii macinati , sarea si boabele de piper, amestecati totul foarte bine si bagati oala in cuptorul preincalzit ptr circa 1-1/2 h . Daca optati sa faceti pasta pe aragaz , este suficient sa o lasati sa fiarba 45 de minute, insa nu uitati sa amestecati din cand in cand in ea , iar in momentul in care uleiul se ridica deasupra , aceasta este gata .

Puneti pasta in borcanele spalate si uscate , apoi le puneti intr-o cratita cu apa calda ( apa sa ajunga pana la 1/3 din inaltimea borcanelor – va sfatuiesc sa alegeti borcane identice , altfel va trebui sa le puneti in mai multe craticioare de diferite dimensiuni ) , avand grija ca acestea sa nu se atinga unul de celalalt . Bagati cratita in cuptor ptr inca 20 de minute , dar 20 de minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca in cratita !!!  Stiu ca este  putintel  mai mult de lucru ca sa sterliziati borcanele  in felul acesta , insa veti avea o mai mare siguranta ca aceasta pasta sa o puteti pastra fara sa riscati sa se strice !! Dupa cele 20 de minute de bolboroseala :))) , stingeti focul si lasati borcanele in cuptor pana a doua zi  . Le scoateti din cratita, le stergeti de apa si le depozitati in camara langa celelalte bunatati .

Cu aceasta pasta extrem de aromata , dar si colorata , puteti pregati in sezonul rece , cele mai bune tocanite, ciorbe , fripturi si orice altceva poftiti .

Camara plina de bunatati va doresc !!!!

26 de gânduri despre “Pasta de ardei si gogosari

  1. Doamne, aceasta pasta este bestiala!!! Sa pui o lingurita langa o omleta, oau!!
    Eu ma pregatesc sa postez un bulion din rosii si ardei care face toti banii :))
    Si nu, nu ne-am saturat de articolele de conserve, pentru ca ele vor face deliciul meselor cand gerul suiera la usa.
    Pupicei !!

    • Vasi , chiar asa este !!!! ❤ Nu te mai gandi , posteaza-l !!!!!;) Eu am facut clasicul bulion , insa nu am facut poze si nu cred ca voi mai face !!! Atatea bunatati au ramas nefotografiate , dar asta e , anul viitor poate au mai multe sanse !! :)))
      O zi frumoasa !!!!

  2. Multumesc ,draga mea –cit traiesti tot inveti –Vali spune mereu .–nasa mea – pt fam Tranca mama ta traieste; in memoria si inima lor –prin tot ce facea –si mai spune ,ADINA O MOSTENESTE –PRECUM LASTARUL CARE CRESTE LINGA POMUL BATRIN: ASA CA TE FELICIT DIN INIMA –SI EU AM CUNOSCUT-O PE MAMA TA :EU CRED –CA ACOLO SUS ,CINEVA TE IUBESTE SI VEGEAZA ASUPRA TA .

    • Mi-ati umplut ochii de lacrimi !!! :(:( Stiu cat de mult a insemnat mami meu ptr toti cei care au cunoscut-o , dar mai ales ptr Vali si Nelu care sunt cei mai deosebiti oameni pe care-i cunosc !!! Multumesc frumos ptr tot !! Va pup si va imbartisez !!

  3. mmmpai blogul personal nu era tocmai ca sa postezi tu ce vrei, cand vrei?! eu zic doar ca ne mai rasfatam noi pe-aici din cand in cand, in rest, vezi-ti tu de ale tale, ca e bine ce faci :D. ma rog, trecem peste faptul ca ne ia cu lesin de cate ori intram la tine :D. putin offtopic: ce capac dragut are borcanul ala :D!

    • Hmmmmm , pai cam asa e Zazule , si oricum, nu-i putem multumi pe toti , nu ? 🙂 Eu totusi sper ca puteti controla lesinul , da ? 😉 …cat despre capac , iuffff , am innebunit , toate sticlele si borcanele le-as imbraca in sfoara !!!! :)))))
      Zile superbe iti doresc !!! ❤

  4. Io nu m-am saturat inca de conserve…imi plac asa mult ,mai ales pozele lor:-)
    Am facut si io pasta asta,e asa de bune,insa n-am reusit sa o postez,poate pan’ la Craciun reusesc sa termin si io cu ele:-)
    Foarte harnicuta ai fost!
    Pupic.

    • Offfff , draga mea , nici eu nu m-am saturat :)))), si de cate ori deschid camara constat ca nu am facut poze nici la siropul de jneapan, mure sau menta , nici la muraturile cu castraveti , conopida si gogonele , la bulion nici atat, la compotul de prune ….offff , o multime de ele au ramas nepozate , dar asta e , poate anul viitor le vine randul si lor !!! :))

    • Buna Andreea ,
      Nu cred ca este nici o problema daca folosesti metoda care iti da tie o mai mare incredere 😉 , eu insa am facut asa cum am specificat in aceasta postare .
      Mult spor in toate !! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s