Pasta de ardei si gogosari


Stiu ca multi dintre voi v-ati saturat de atatea postari cu bunatati ptr camara , si cand spun asta ma refer la cei care imi tot spun sa mai pun si retete cu fripturici si alte nebunii  , insa va rog sa ma mai suportati putin !:)

Chiar daca am vazut aceasta pasta facuta pe multe alte bloguri dragi mie , combinata cu rosii sau verdeturi , sau doar din ardei , asa cum am facut-o si eu , aceasta reteta o am din caietul mamei mele si este o reteta pe care o repet in fiecare an cu mult dor si drag .

Ingrediente :

  • 2kg ardei kapia
  • 2 kg gogosari
  • 3 ardei rosii iuti ( eu am folosit din acestia micuti )
  • 3 linguri sare de mare
  • 250 ml ulei
  • boabe de piper

Spalati bine ardeii si gogosarii , apoi ii curatati de cotoare si ii taiati felii , inclusiv cei micuti si iuti. Macinati feliile obtinute  prin masina de tocat carne , sau le puteti marunti intr-un blender.

Incingeti uleiul intr-o oala de ceramica  , adaugati apoi ardeii macinati , sarea si boabele de piper, amestecati totul foarte bine si bagati oala in cuptorul preincalzit ptr circa 1-1/2 h . Daca optati sa faceti pasta pe aragaz , este suficient sa o lasati sa fiarba 45 de minute, insa nu uitati sa amestecati din cand in cand in ea , iar in momentul in care uleiul se ridica deasupra , aceasta este gata .

Puneti pasta in borcanele spalate si uscate , apoi le puneti intr-o cratita cu apa calda ( apa sa ajunga pana la 1/3 din inaltimea borcanelor – va sfatuiesc sa alegeti borcane identice , altfel va trebui sa le puneti in mai multe craticioare de diferite dimensiuni ) , avand grija ca acestea sa nu se atinga unul de celalalt . Bagati cratita in cuptor ptr inca 20 de minute , dar 20 de minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca in cratita !!!  Stiu ca este  putintel  mai mult de lucru ca sa sterliziati borcanele  in felul acesta , insa veti avea o mai mare siguranta ca aceasta pasta sa o puteti pastra fara sa riscati sa se strice !! Dupa cele 20 de minute de bolboroseala :))) , stingeti focul si lasati borcanele in cuptor pana a doua zi  . Le scoateti din cratita, le stergeti de apa si le depozitati in camara langa celelalte bunatati .

Cu aceasta pasta extrem de aromata , dar si colorata , puteti pregati in sezonul rece , cele mai bune tocanite, ciorbe , fripturi si orice altceva poftiti .

Camara plina de bunatati va doresc !!!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

26 comentarii

  1. E sezonul pentru astfel de retete, deci nu te opri:)..e timp suficient si pt restul….frumoasa prezentarea.
    week fain, te pupam

    Răspunde
  2. Doamne, aceasta pasta este bestiala!!! Sa pui o lingurita langa o omleta, oau!!
    Eu ma pregatesc sa postez un bulion din rosii si ardei care face toti banii :))
    Si nu, nu ne-am saturat de articolele de conserve, pentru ca ele vor face deliciul meselor cand gerul suiera la usa.
    Pupicei !!

    Răspunde
    • Vasi , chiar asa este !!!! ❤ Nu te mai gandi , posteaza-l !!!!!;) Eu am facut clasicul bulion , insa nu am facut poze si nu cred ca voi mai face !!! Atatea bunatati au ramas nefotografiate , dar asta e , anul viitor poate au mai multe sanse !! :)))
      O zi frumoasa !!!!

      Răspunde
  3. Multumesc ,draga mea –cit traiesti tot inveti –Vali spune mereu .–nasa mea – pt fam Tranca mama ta traieste; in memoria si inima lor –prin tot ce facea –si mai spune ,ADINA O MOSTENESTE –PRECUM LASTARUL CARE CRESTE LINGA POMUL BATRIN: ASA CA TE FELICIT DIN INIMA –SI EU AM CUNOSCUT-O PE MAMA TA :EU CRED –CA ACOLO SUS ,CINEVA TE IUBESTE SI VEGEAZA ASUPRA TA .

    Răspunde
    • Mi-ati umplut ochii de lacrimi !!! :(:( Stiu cat de mult a insemnat mami meu ptr toti cei care au cunoscut-o , dar mai ales ptr Vali si Nelu care sunt cei mai deosebiti oameni pe care-i cunosc !!! Multumesc frumos ptr tot !! Va pup si va imbartisez !!

      Răspunde
  4. Tare mult imi plac pastele astea. Si eu am facut ieri din ggosari si rosii :). Pup

    Răspunde
  5. Frumos ti-a iesti pasta, iar borcanasele sunt tare dragute!! Pupici

    Răspunde
  6. Frumoase si apetisante poze!!!!Felicitari!

    Răspunde
  7. Zazuza

     /  29 Septembrie 2012

    mmmpai blogul personal nu era tocmai ca sa postezi tu ce vrei, cand vrei?! eu zic doar ca ne mai rasfatam noi pe-aici din cand in cand, in rest, vezi-ti tu de ale tale, ca e bine ce faci :D. ma rog, trecem peste faptul ca ne ia cu lesin de cate ori intram la tine :D. putin offtopic: ce capac dragut are borcanul ala :D!

    Răspunde
    • Hmmmmm , pai cam asa e Zazule , si oricum, nu-i putem multumi pe toti , nu ? 🙂 Eu totusi sper ca puteti controla lesinul , da ? 😉 …cat despre capac , iuffff , am innebunit , toate sticlele si borcanele le-as imbraca in sfoara !!!! :)))))
      Zile superbe iti doresc !!! ❤

      Răspunde
  8. Io nu m-am saturat inca de conserve…imi plac asa mult ,mai ales pozele lor:-)
    Am facut si io pasta asta,e asa de bune,insa n-am reusit sa o postez,poate pan’ la Craciun reusesc sa termin si io cu ele:-)
    Foarte harnicuta ai fost!
    Pupic.

    Răspunde
    • Offfff , draga mea , nici eu nu m-am saturat :)))), si de cate ori deschid camara constat ca nu am facut poze nici la siropul de jneapan, mure sau menta , nici la muraturile cu castraveti , conopida si gogonele , la bulion nici atat, la compotul de prune ….offff , o multime de ele au ramas nepozate , dar asta e , poate anul viitor le vine randul si lor !!! :))

      Răspunde
  9. Perfect de acord cu Zazuza. Cit despre lesin…de mult mi-am exprimat punctul de vedere in legatura cu aspectul asta. :)) Ah, era sa uit…dementiala pasta ta Magduto !

    Răspunde
  10. Andreea

     /  19 August 2014

    dar daca mergem pe sterilizarea clasica, adica trnam in borcane fierbinti? nu se pastreaza ok?

    Răspunde
    • Buna Andreea ,
      Nu cred ca este nici o problema daca folosesti metoda care iti da tie o mai mare incredere 😉 , eu insa am facut asa cum am specificat in aceasta postare .
      Mult spor in toate !! 😉

      Răspunde
  1. Pastrama din piept de curcan umplut cu rosii uscate « Cat's kitchen
  2. Rulada de curcan umpluta cu verdeturi for Sunday Lunch | Cat's kitchen
  3. Cotlet de porc cu sos de ciuperci de padure ( craite ) | Cat's kitchen
  4. Chiftelute cu susan | Cat's kitchen
  5. Cartofi dulci la cuptor | Cat's kitchen
  6. Dovlecei si ardei umpluti | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: