Ardei iuti conservati in otet


Sunt sigura ca multi dintre voi condimentati fel si fel de preparate cu acesti ardei extrem de iuti ( cand zic ” extrem de iuti ” , zic din auzite de la altii ,  caci eu nu mananc asa ceva🙂 ), insa zilele trecute , mergand in piata sa cumpar diverse🙂 , am dat la o tanti peste micutii ardei iuti :)  si automat m-am gandit sa cumpar si eu cativa si sa pun cateva borcanele cu aceste minuni  , caci am si eu doritorii mei de picanterii !

Din piata am cumparat jumatate de kg din cei verzi si rosii , iar pe cei galbeni i-am cumaparat in ghiveci ptr ca vroiam si galbeni ( uneori nici eu ma mai inteleg !! :)))) , insa pe cei mov i-am cersit ( ceea ce nu-mi sta in obicei , dar mai nou , ptr blog si poze , cer diverse :))  de la fratele meu care primise cativa de la o cunostinta .

Ingrediente :

– 500 g ardei iute ( puteti folosi orice fel de ardei );

– 250 ml apa ;

– 200 ml otet ;

– 1 lingura sare grunjoasa ;

-boabe piper

Spalati ardeii , apoi ii puneti in borcane micute si preasarti deasupra lor cateva boabe de piper.Daca ii doriti putin dulcegi , puteti adauga si putin zahar .

Puneti apa , otetul si sarea intr-o craticioara pana acestea incep sa dea in clocot.

Turnati  lichidul fierbinte  peste ardeii din borcane , apoi inchideti borcanele  si depozitati-le in camara , asta in cazul in care preferati ardeii iuti ,iar  daca sunteti ca mine🙂 ,  puteti face cadou borcanasele celor care prefera sa-si condimenteze si coloreze putin viata cu cate-un ardei iute !!!😉

Asa cum v-am spus mai sus , eu nu mananc ardei iute , insa va pot spune ca acestia mi-au bucurat cele doua zile in care i-am fotografiat si m-am jucat putin cu ei insirandu-i pe-o sfoara, dar asta veti vedea  in alta postare !!

Bucurati-va de lucruile marunte si colorate din viata voastra , asa cum m-am bucurat eu de acesti ardei , doar fotografiindu-i si privindu-i !!!😉

Lasă un comentariu

24 comentarii

  1. Vai cat sunt de frumosi!!!! Tare mult imi mai plac ardeii astia.. desi nu-i pot papa chiar pe toti🙂

    Răspunde
  2. Fetitaaaa, vezi ce inseamna pasiunea, sa faci orice pentru o poza reusita, fantastic!!!!
    Intr-adevar a iesit superb si cred ca daca ai sa indragesti si ardeii iuti, incetul cu incetul, tot asa din cauza frumusetii lor.
    Eu am comandat niste seminte de ardei gras movaliu inchis asa si unii portocalii si deabia astept sa ii vad in gradina.
    Pupici multi!

    Răspunde
    • Vasi , asta nu e nimik !!!🙂 Am mai asteptat eu un an ca sa creasca leurda la padure si sa am frunzulite si bulbi proaspeti ptr a face poza la tinctura de leurda !!! :))) https://catkitchen.wordpress.com/2012/05/08/tinctura-de-leurda/
      Avand in vedere ca am pus trei iuteli mici in pasta de ardei pe care am facut-o zilele trecute , incetul cu incetul poate prind si eu drag de iuteala lor , nu doar de forma si culoare !! ;)Woooooowwww , ce fain , abia astept sa-i vad si eu in nuantele superbe !!😉

      Răspunde
  3. Victoria

     /  19 Septembrie 2012

    Foarte frumos arata asa colorati.Si eu am pus, dar pentru sotul meu,caci nici mie nu imi plac ardeii iuti

    Răspunde
  4. Sunt minunati asa colorati, nu e de mirare ca ai vrut tu neaparat sa ai din toti. Si nu, n-ai cersit…ai cerut doar asa in custodie, doar cine o sa manance iuti din conserva de la tine??? Pupici

    Răspunde
  5. io ii tin pe post de flori :))))))

    Răspunde
  6. Ce culori frumoase!!! Arata senzational!

    Răspunde
  7. si eu care ma laudam cu dulceata mea de piscosi …
    fotografiile tale sunt senzationale !!!!

    Răspunde
    • Heiiiii , si pozele tale sunt senzationale , mie una -mi plac !!! Iar dulceata de piscosi sunt sigura ca e la fel de gustoasa ca cea pe care ai primit-o anul trecut !!!😉

      Răspunde
  8. Cersesc si eu unul mov, ca barbatul meu e fan ardei iuti, daca nu maninca cite doi pe seara… Eu doar am facut ieri niste vinete pentru iarna si ma ustura limba de la ardei…. Pupici !

    Răspunde
  9. Bucate-apetisante

     /  21 Septembrie 2012

    Ce frumosi sunt ei asa colorati in borcanasele acelea dragute!
    Si eu pun deja ardei iuti murati de doi ani.
    Anul acesta am optat sa-i tai pe toti felioare si asa sa-i pun in borcan, nu i-am mai lasat intregi. Nu stiu de ce ne-a placut mai mult varianta asta.

    Răspunde
  10. Pozele sunt de nota 10 plus!!!

    Răspunde
  11. Culorile astea te îmbie sa musti din fiecare. Eu pot! Chiar daca-mi dau lacrimile… ador iutica😀 Superbe imagini!

    Răspunde
  1. Pasta de ardei si gogosari « Cat's kitchen
  2. Ulei de masline aromat cu ardei si usturoi « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: