Prajitura cu prune , migdale si ciocolata


Am facut aceasta prajitura acum doua saptamani , cred 🙂 , insa din cauza pozelor care sunt si putine  si nici nu-mi plac prea mult , am tot stat pe ganduri daca sa postez reteta sau nu , dar datorita fetelor de pe FB carora le-a placut poza 🙂 , aceasta prajiturica isi face mandra aparitia pe blog . Multumesc fetelor !!!!  ❤

Este o reteta super simpla si la-ndemana oricui , zic eu 🙂 ,  mai ales acum ca e sezonul prunelor , insa la fel de bine va puteti juca cu ingredientele si o puteti face si-n alta combinatie . Varianta cu mure o puteti gasi aici , iar daca va tenteaza cu altceva , lasati-va imaginatia sa zburde !!!! 😉

Ingrediente :

  • 4 oua
  • 220 g zahar tos
  • 2 plicutele zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2  lamaie
  • 400 ml lapte
  • 250 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 30 g unt ( ptr tava)
  • 600 g prune
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar brun
  • 200 g ciocolata menaj

Spalati prunele , le scoateti samburii si le puneti intr-un castron .

Topiti la microunde , dar nu mai mult de doua secunde , cele 100 g unt , apoi il lasati sa se raceasca.

Puneti intr-un bol cele 4 oua , adaugati zaharul tos si zaharul vanilat ,  si mixati pana acesta se topeste.

Adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si untul racit si mai mixati putin . Adaugati treptat si  laptele , apoi  faina amestecata cu praful de copt si  migdalele macinate . Amestecati usor toata compozitia .

Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa , dar  daca vi se pare cumva prea subtire ( insa nu cred ca o sa fie cazul 😉 ) , mai puteti adauga 1-2 linguri de faina.

Ungeti  cu unt ( cele 30 g ) orice forma de tava ( eu am ales doua tavi mai micute ) , insa puteti folosi o forma rotunda sau una de chec .

Adaugati in tava prunele cu partea bombata-n sus , apoi presarati peste ele zaharul brun amestecat cu scortisoara .

Turnati peste fructe compozitia obtinuta mai sus , apoi  bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute .Ca sa fiti siguri ca blatul este bine copt , faceti testul cu scobitoarea !! Daca blatul nu se lipeste de scobitoare , prajitura este gata .

Stingeti focul si lasati prajitura sa se raceasca .

Dupa ce aceasta s-a racit , topiti ciocolata pe baie de abur si cu ajutorul unei linguri , o lasati sa curga deasupra prajiturii . Ornati prajitura cu feliute de pruna si frunzulite de lamaita , apoi , daca mai aveti rabdare sa se intareasca ciocolata , e bine , daca nu , taiati prajitura in felii si o serviti !!

Noi nu am mai avut rabdare si am mancat-o rapid , de aceea nici poze cu feliute din prajitura nu am !! :(:(

POFTA BUNA !!!

38 de gânduri despre “Prajitura cu prune , migdale si ciocolata

  1. Te cert si eu acuma, ca vad ca toata lumea a facut-o deja 😛 Nu-ti plac pozele???!!! Ce ai patit fata draga? Pozele sunt superbe, toate pe care le faci, iar prajitura cum altfel decat delicioasa!
    Pupici si termina cu prostiile :))

  2. Pozele sunt super Adina ,poate trebuiau putin mai luminate, dar nu ai de ce sa-ti faci griji.
    Tu ai niste poze minunate comparativ cu ale mele si nu numai.
    Prajiturica arata grozav, mi se pare ca are o consistenta asa fina si as vrea neaparat sa o fac. Numai migdale sa-mi cumpar.Cred ca o sa-mi iau 1 kg :)) ca la multe retete am zis pas din cauza migdalelor ca-mi lipseau.
    Am un dubiu insa ,ca nu stiu in ce forma sa o fac. Am una ca a ta,numai ca nu stiu daca a ta este mai mare sau mai mica,,,,ca a mea…

    • Multumesc frumos ptr tot !!! Eu mai aveam cateva pungulite de migdale , si cautand prin dulapul cu nebunii , am dat de ele , asa mi-a venit ideea sa arunc cateva si-n prajiturica asta !! Dimensiunile tavii mele nu stiu sa ti le zic, iar acum sunt la munka , insa nu cred ca e foarte mare nici a ta . Eu zic sa pui in cea pe care o ai indiferent de dimensiune , daca iti mai ramane material , mai pui in ceva , daca nu , e perfect !!! 😉 Ce zici ? 🙂

  3. Am facut prajitura si deja este mai putin de jumatate in tava… Super buna si imi place si combinatia scortisoara-prune. Eu in general ma feresc de scortisoara la anumite combinatii, nu o asociez decat cu merele, orezul cu lapte, turta dulce… Am facut o data o reteta de chutney, care era si cu scortisoara si se manca cu carne(chutney-ul..). N-am putut asocia gustul… Dar asa sunt eu, mai conservatoare! Revenind la prajitura, a avut mare succes! Multumesc, Pisicuta!…

    • Si eu care nu am vrut sa postez aceasta reteta din cauza pozelor !! :((((
      Draga mea, ma bucur ENORM de mult ca ai incercat-o si ca , combinatia de prune-scortisoara chiar ti-a fost pe plac , avand in vedere ca esti mai conservatoare 🙂 , dar vezi ca poti „rata” multe combinatii delicioase din cauza asta !!! 😉 Sa fiti sanatosi si sa va fie de bine prajiturica !!! ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s