Spuma aceasta mi-o place exact asa , fara nici o combinatie cu alte fructe sau mai stiu eu ce .Insa mi-o place asa , de dor , de dorul copilariei , si ori de cate ori o fac , ma strabate un dor de nedescris .Imi aduc mereu aminte cum culegeam mure de pe dealurile din imprejurimi , apoi veneam acasa cu nici mai mult , nici mai putin de-un pumn de mure si o rugam pe mami sa-mi faca spuma , iar daca stau bine si ma gandesc , imi placeau altele mult mai mult decat aceasta , insa culoarea , culoarea ei ma fermeca mereu !!
Voua ce amintiri va trezeste spuma de mure ? 🙂
Ingrediente :
- 500 g mure
- 3 albusuri
- 250 g zahar
Puneti albusurile intr-un bol , adaugati zaharul si murele ( murele daca sunt curatele le lasati asa , insa daca sunt prafuite , le puteti spala inainte de a le folosi ), apoi mixati totul pana devine spuma. Spuma este gata atunci cand puteti intoarce castronul invers , fara ca spuma sa curga .
Bagati bolul in frigider ptr o ora , apoi serviti spuma in doze mici , nu de alta , dar e pacat sa se termine prea repede !!!!
POFTA BUNA !!!
Si mie imi aduce aminte de copilarie, exact asa cum ai facut-o si prezentat-o! Era desertul nostru preferat, rapid…si usor de mancat!!
Era asa frumoasa copilaria in acele vremuri !!! 😦
Nu am facut niciodata de mure ci doar de capsuni si zmeura….de ce oare ??? …in week-end cu siguranta !….merge si un pic de suc lime ??
Acum e momentul sa faci si de mure , sunt in plin sezon , nu ? 🙂
Magda, bunica ne facea spuma de cateva ori pe saptamana cand avea fructe. Si ma punea sa fac o gaura intr-o hartie si pe acolo baga coada telului si batea asa spuma ca sa nu murdareasca prin bucatarie. Nu avea mixer si asta era metoda. Parca a fost ieri si totusi au trecut in jur de 20 de ani. Spuma ta mi-a adus aminte de bunica…iar bunica nu mai este. Insa pentru ea si de dragul amintirilor voi face in curand spuma cu telul bagat prin hartie.
Te pup si multumesc!
Offfff , imi pare rau ca bunica ta nu ma este , insa in acelasi timp , imi pare bine ca ti-ai adus aminte cu drag de ea si ca vei face spuma cu gandul la ea !!! Si eu m-am intristat facand aceasta postare ptr ca am adus aminte de mami meu pe care o port mereu in gand si-n suflet , ptr ca din pacate nici ea nu mai este langa mine , asa cum nici bunica ta nu iti mai este alaturi !!! :(:((((
Te pup !!!!
Amintirile astea sunt atat de dulci… Chiar uitasem de spuma de mure. Cu mare drag m-am regatit in povestioara ta 🙂
Te pup
Da , superbe amintiri !!!! Poate faci si tu spuma , ce zici ?:)
Ce bine arata:D:* eu nu am mancat mure anul asta:(
Mergem duminica pe munte la cules , te luam cu noi , ce zici ? 🙂
De mure n-am facut niciodata,doar de zmeura ca asta avea la greu bunica in gradina.Murele care le-am gasit aici in padure sunt mai micute si nici nu cred ca mai gasesc ca tot le-am cules si facut altele:))
Pai murele de padure sunt bune !!! Tot micute erau si ale mele, dar extrem de aromate !!! 😉 Incerci anul viitor daca acum nu mai gasesti !!! 😉
Sincer, nu imi amintesc sa fi mancat pana acum spuma de fruncte, dar se pare ca este o reteta pentru mine, buna si simplu de facut.
Spuma se poate face din orice fructa? Albusurile se pun crude?
Nu pot crede ca nu ai mancat spuma de fructe , nici macar in copilarie ? 😦 Neaparat sa incerci !! Poti face din zmeura, capsune, fragute, afine, mure , dar neaparat cu albusurile crude !!! :):);) Inca se mai gasesc mure , poti incerca sa faci din ele , exact asa cum am facut si eu in aceasta reteta, sau poti incerca cu afine !!!