Clatite cu ciuperci pleurotus si busuioc


Nici nu stiu de cand nu am mai facut clatite , insa sambata trecuta , de dimineata si pana la pranz , asta am facut !!! Pe langa acestea cu ciuperci , am facut si un super delicios desert , insa nelasandu-l prea mult la rece  si grabindu-ma sa fac poze deoarece duminica aveam alte planuri , am stricat toata opera de arta :)))) , crema nu se intarise asa cum trebuia , iar pozele nu-mi plac , asa ca , nu cred ca acel desert o sa vada lumina blogului ,  insa v-a trebui sa fac altul , deoarece , in prima faza , cu desertul am vrut sa particip la concursul organizat de Kadia pe blogul sau , dar se pare ca cineva 😉 m-a facut sa ma razgandesc  , iar prima reteta care intra-n concurs , e chiar aceasta !!! 🙂

Ingrediente ptr aluatul de clatite :

  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 1 vf  lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 600 ml lapte sau apa minerala
  • 30 g branza sau cascaval ras
  • 60 g unt topit

Ingrediente ptr umplutura :

  • 400 g ciuperci pleurotus ( eu am avut din cele culese de aici , iar o parte buna din ele , le-am congelat 🙂 )
  • 1 ardei capia ( rosu )
  • 1 ardei gras ( galben)
  • 2 cepe micute
  • 4 catei de usturoi
  • 50 g unt + 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 4 oua
  • 200 ml smantana ptr gatit
  • 100 g ciuperci pleurotus , taiate marunt
  • 6 frunzulite de busuioc proaspat, taiate marunt
  • 2 catei de usturoi , taiati marunt
  • sare
  • piper
  • 30 g unt ptr uns tava

Pregatiti aluatul punand faina intr-un castron mare, apoi faceti o adancitura la mijloc si adaugati sarea si zaharul .Adaugati apoi ouale , amestecand cu o spatula pana acestea se incorporeaza in faina.

 Adaugati  laptele si untul topit ( eu topesc untul la microunde , dar nu mai mult de 2 secunde 🙂 ), apoi amestecati  pana se omogenizeaza totul . La final , adaugati branza sau cascavalul ras pe razatoarea mica 🙂 si  acoperiti vasul pe care-l  bagati apoi la frigider 30 de minute.

Topiti untul intr-o tigaie , adaugati uleiul , apoi caltiti ceapa curatata si taiata marunt , 4 minute . Spalati ardeii , ii curatati de seminte , ii taiati si pe ei marunt si-i adaugati peste ceapa calita . Lasati pe foc inca 5  minute , dupa care adaugati  fasiile de ciuperci  ( eu le-am avut rupte in fasii si puse la congelator ) si cateii de usturoi taiati marunt .Daca aveti ciuperci de la congelator 🙂 , dupa ce se  dezgheata , le lasati la scurs  intr-o strecuratoare ,  iar daca aveti ciuperci proaspete 🙂 , le spalati , le lasati la scurs , apoi le rupeti fasii .Caliti totul inca 10 minute , la foc mic .Luati legumele de pe foc , le condimantati cu sare si piper si le lasati sa se raceasca .

Scoateti aluatul ptr clatite din frigider ,apoi intr-o tigaie de teflon incinsa , puneti un vf de lingurita de unt , apoi turnati cate un polonic din compozitia obtinuta , lasand sa se rumeneasca fiecare clatita cate 2 minute pe fiecare parte. Puneti clatitele facute pe o farfurie intinsa si repetati operatiunea pana terminati aluatul de clatite.Punand unt in compozitia de clatite , am pus unt in tigaie doar inainte de  a face prima clatita , apoi restul caltitelor s-au facut fara a se prinde de tigaie , insa daca cumva  se prind , tot la 2-3 clatite , mai puteti pune in tigaie , putin unt !

Ungeti o tava rotunda cu unt .Puneti pe fiecare clatita cate-o lingura din compozitia de legume , rulati clatita , apoi o puneti in tava unsa.Procedati la fel si cu celelalte clatite umplute cu compozitia de ciuperci , aranjandu-le in tava in forma de spirala , iar in mijlocul tavii ,  ptr ca nu o sa va mai incapa o clatita , taiati o clatita neumpluta,  in franjuri, si umpleti mijlocul tavii cu acestia.Ptr prezentare eu am folosit un vas individual in care am pus doua clatite , iar in mijlocul acestuia , cativa franjuri :).Daca aveti mai multe vasute individuale , puteti pregati clatitele doar in acestea , fara sa mai folositi tava rotunda .

Intr-un bol micut , bateti ouale spuma, adaugati smantana ,ciupercile ( cele 100 g ) si usturoiul taiat marunt , iar la final busuiocul tocat , condimentati cu sare si piper si turnati din compozitia de oua , peste clatitele din tava sau vasutele individuale. Bagati totul in cuptorul incins ptr circa 20-25 de minute .Sunt gata cand deasupra sunt usor rumenite .

Le lasati sa se raceasca , daca mai aveti rabdare 🙂 , apoi le serviti .

POFTA BUNA !!!!

43 de gânduri despre “Clatite cu ciuperci pleurotus si busuioc

    • Kadia , pai o poti imita , sunt sigura ca nu se supara !! 🙂 …. , imi pare rau ca cele dulci nu mi-au iesit asa cum mi-am dorit eu 😦 , dar mai am timp sa repet nebunia , nu ? 🙂

    • Multumesc frumos !!!!! Chiar zicea si Kadia pe FB , ca daca s-ar putea teleporta la mine in bucatarie , ce bine ar fi !!! Fetelor , va astept cu drag , numa sa ma anuntati cand va teleportati , trebuie sa fac cantitati mari la cate musafire voi avea !!! :);)

  1. super reteta…iar de recipient, nu mai spun1 am si eu unul la fel acasa si-l folosesc foarte, foarte des (sunt fan declarat al vaselor de pamant)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s