Chec cu caise


Azi , fara prea multe vorbe , doar un chec si o cafea !!!

Ingrediente :

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 500 g caise
  • 30 g unt
  • 3-4 linguri faina ptr caise si tapetat tava
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanile

Spalati fructele , apoi le desfaceti in jumatate si eliminati samburii.Luati fiecare jumatate de caisa si tavaliti-o prin faina.

Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat , pana zaharul se topeste .Adaugati apoi uleiul si coaja rasa de lamaie si mai mixati putin. Adaugati  laptele si mixati totul 2 minute .Amestecati praful de copt cu faina , apoi adaugati-o treptat in compozitia de oua si mixati la viteza mica , inca 2 minute.

Ungeti o tava de chec cu unt , apoi tapetati-o cu faina .Puneti compozitia obtinuta in tava , iar deasupra puneti jumatatile de caise tavalite prin faina .Eu am adancit fiecare bucatica de fruct in compozitie.

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 35-40 de minute .Ca sa fiti siguri ca checul este bine copt , luati un betigas ptr frigarui si-l infigeti in mijlocul checului , iar daca compozitia se lipeste inca de acesta , il mai lasati 5-10 minute in cuptor .

Dupa ce checul este gata , il lasati la racit , apoi il pudrati cu zahar si-l taiati feliute .

Il serviti cu mare pofta alaturi de cafeluta diminetii !! 🙂

O saptamana frumoasa va doresc !!!!

21 de gânduri despre “Chec cu caise

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s