Bruschette cu ardei copti si sardele


Acum cateva saptamani , cand am postat reteta unei grozave salate de ardei copti , nu am vrut sa va spun alaturi de ce am servit-o , iar astazi , scotocind prin poze , am dat peste acest aperitiv pregatit atunci , aperitiv pe care uitasem sa-l mai postez . Ideea de a face aceste bruschette mi-a venit in momentul in care am dat in frigider peste un borcanel cu file de sardele, borcanel cumparat in urma cu ceva vreme , si care se pare ca astepta cumintel sa-i vina randul  , iar in momentul descoperirii minunilor din borcanel , gandul mi-a fugit la Margot si al sau Bistro unde in episodul 8 al art cooking  show-ului ” Margot la Bistro ” ne-a destainuit cat de mult ii plac ei bruschettele  si ne-a prezentat cateva combinatii deliciose pe care va invit sa le descoperiti  facandu-i o vizita !!!

Ingrediente:

  • 1/2 kg ardei capia rosu
  • 3 catei de usturoi , curatati si taiati marunt
  • 4-5 frunzulite de busuioc proaspat , tocate marunt
  • 3 linguri otet balsamic
  • sare, zahar
  • 1 bagheta rustica cu verdeata , taiata felii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 125 g file de sardelle in ulei

Coaceti ardeii pe o plita sau in cuptor.Dupa ce s-au copt , ii lasati sa se raceasca, apoi ii curatati de pielita si seminte , ii tocati marunt si ii puneti intr-un bol.

Puneti intr-o tava hartie de copt , aranjati feliile de bagheta , apoi le stropiti cu ulei de masline si le bagati in cuptorul preincalzit , pana incep sa se rumeneasca usor.Dupa ce s-au rumenit , le scoateti din cuptor si le asezati pe un platou.

Amestecati otetul balsamic , usturoiul taiat marunt si frunzele de busuioc tocate , adaugati putina sare si zahar , amestecati bine , apoi adaugati amestecul obtinut peste ardeii copti si tocati.Amestecati bine totul , iar daca doriti puteti adauga si putin piper.

Puneti pe fiecare felie de paine prajita , cate-o gramajoara din ardeii copti , apoi aranjati deasupra ardeilor , cate-un file de sardele  ( sau mai multe 🙂 ) , si serviti .

Aranjati totul pe feliile de bagheta inainte de a le servi .Daca le pregatiti cu mult timp inainte de a le servi , painea prajita se inmoaie si nu mai are aceeasi savoare .

Pofta buna !!!!

31 de gânduri despre “Bruschette cu ardei copti si sardele

  1. Vreau, vreau, vreau… Nu rezist in fata pestisorilor, sint in stare sa devorez un borcan intreg, dintr-o singura inghititura… Daca dispar doua felii, sa stii ca le-am luat eu, da ?! Pupici !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s