In aceasta luna , la provocarea Amei , mi-a fost dat sa rasfoiesc blogul : Bucate pe alese , blog pe care-l vizitez deja de multa vreme si care are o multime de retete grozave , insa de aceasta data , cum mie imi statea gandul la niste paste , eram sigura ca voi gasi pe blogul fetelor o reteta pe gustul meu !! La reteta gasita , am adaugat doar usturoi , imi place de mor usturoiul in aceasta combinatie , iar in loc de champignon , am folosit bureti de fag , ca doar am ceva provizii 🙂 !!
Ingrediente :
- 400 g paste ( eu am ales sa folosesc farfalle , insa puteti folosi ce paste doriti )
- 250 g piept de pui dezosat
- 50 g unt
- 1 ceapa potrivita
- 250 g bureti de fag ( puteti vedea aici de unde ne-am aprovizionat cu aceste minunatii !! )
- 4 catei de usturoi
- 250 ml smantana ptr gatit
- 1 lingura faina
- sare
- piper
- oregano
Incingeti untul intr-o tigaie antiaderenta si caliti ceapa taiata marunt circa 3-4 minute.Adaugati apoi fasiile de bureti de fag ( eu am avut bureti de fag pusi la congelator si de aceea am ales sa-i folosesc pe acestia, insa puteti folosi la fel de bine , ciuperci champignon ) si pieptul de pui taiat franjuri sau cubulete , si lasati totul pe foc pana pieptul de pui este bine patruns .
Intre timp , puneti pe foc o oala cu apa si putina sare , iar cand apa incepe sa clocoteasca , adaugati pastele si le fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj.Cand pastele sunt fierte , le scurgeti de apa si le pastrati la cald.
Amestecati smantana cu faina , iar cand pieptul este gata , adaugati usturoiul zdrobit cu putina sare intr-un mojar , adaugati si smantana amestecata cu faina si amestecati usor totul pana cand sosul incepe sa se ingroase .Cand acesta s-a ingrosat , stingeti focul si condimentati totul cu sare , piper si oregano.
Puneti cate-o gramajoara de paste pe farfurie, adaugati 2-3 linguri din fasiile din piept de pui scaldate-n sosul de smantana , apoi serviti !!
POFTA BUNA !!!
usor si gustos!
Chiar asa si este !! 😉
O reteta usor de facut , dar foarte gustoasa .
E perfecta ptr zilele in care avem prea putin timp ptr culinareala ! 🙂
O combinatie excelenta! Nu stiu de ce dar in ultimul timp gatesc foarte rar paste.. Oricum ca ale tale nu pot face… ca n-am bureti de fag 😦
Pup cu drag
Nici eu nu am mai facut de mult , inainte mancam saptamanal , acum , mai rarutz se pare !! 😦 Offff , te echipezi si te iau dupa bureti , nu vreau sa te vad trista , k ? 🙂
vin la masaaaa!! una dintre mancarurile mele (muulte) preferate, arata fff bine!
Corinus , te astept cu drag !!!!!
Arata grozav!!!Mmm, si eu o portie:)Pupici!
Multumesc !!!! Clar si tu !!! 😉
O trimit pe Diana la tine la masa.Sunt pe placul ei.
Perfect , trimite-o !!
Mmmm ce bunatateeee!!! hugs
Ma bucur ca-ti place !!! 🙂
Arata tare bine,dar ce as manca eu ar fi buretii de fac,din astia n-am mancat niciodata si ma intriga rau de tot.
Offfff , sper sa mananci cat de curand bureti de fag , sunt un deliciu !!!
[…] Farfalle cu piept de pui in sos de smantana ; […]