Provocarea secreta – Farfalle cu piept de pui in sos de smantana


In aceasta luna , la provocarea Amei , mi-a fost dat sa rasfoiesc blogul : Bucate pe alese , blog pe care-l vizitez deja de multa vreme si care are o multime de retete grozave , insa de aceasta data , cum mie imi statea gandul la niste paste , eram sigura ca voi gasi pe blogul fetelor  o reteta pe gustul meu !!  La reteta gasita , am adaugat  doar usturoi ,  imi place de mor usturoiul in aceasta combinatie , iar in loc de champignon , am folosit bureti de fag , ca doar am ceva provizii 🙂  !!

Ingrediente :

  • 400 g paste ( eu am ales sa folosesc farfalle , insa puteti folosi ce paste doriti )
  • 250  g piept de pui dezosat
  • 50 g unt
  • 1 ceapa potrivita
  • 250 g bureti de fag ( puteti vedea aici de unde ne-am aprovizionat cu aceste minunatii !! )
  • 4 catei de usturoi
  • 250 ml smantana ptr gatit
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • oregano

Incingeti untul intr-o tigaie antiaderenta si caliti ceapa taiata marunt circa 3-4 minute.Adaugati apoi fasiile de bureti de fag ( eu am avut bureti de fag pusi la congelator  si de aceea am ales sa-i folosesc pe acestia, insa puteti folosi la fel de bine , ciuperci champignon ) si pieptul de pui taiat franjuri sau cubulete , si lasati totul pe foc pana pieptul de pui este bine patruns .

Intre timp , puneti pe foc o oala cu apa si putina sare , iar cand apa incepe sa clocoteasca , adaugati pastele si le fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj.Cand pastele sunt fierte , le scurgeti de apa si le pastrati la cald.

Amestecati smantana cu faina , iar cand pieptul este gata , adaugati usturoiul zdrobit cu putina sare intr-un mojar , adaugati si smantana amestecata cu faina si amestecati usor totul pana cand sosul incepe sa se ingroase .Cand acesta s-a ingrosat , stingeti focul si condimentati totul cu sare , piper si oregano.

Puneti cate-o gramajoara de paste pe farfurie, adaugati 2-3 linguri din fasiile din piept de pui scaldate-n sosul de smantana , apoi  serviti  !!

POFTA BUNA !!!

17 gânduri despre “Provocarea secreta – Farfalle cu piept de pui in sos de smantana

  1. O combinatie excelenta! Nu stiu de ce dar in ultimul timp gatesc foarte rar paste.. Oricum ca ale tale nu pot face… ca n-am bureti de fag 😦
    Pup cu drag

    • Nici eu nu am mai facut de mult , inainte mancam saptamanal , acum , mai rarutz se pare !! 😦 Offff , te echipezi si te iau dupa bureti , nu vreau sa te vad trista , k ? 🙂

Lasă un răspuns către Magda Adina Anulează răspunsul