Clafoutis cu coacaze , fragute si capsune


Pentru aceasta nebunie , vinovata este Zazu!!!!  De cand a facut ravagii pe FB cu acel clafoutis plin de fructe , numa la el mi-a stat gandul !!  Aveam la dispozitie tot ce-mi trebuie , insa asteptam doar un moment liber ca sa-l pot face , iar acesta a sosit ieri dimineata 😉  !!!  Eu am ales sa combin coacazele cu fragute si capsune , insa daca o vizitati pe Zazu , veti vedea ce fructe a combinat ea , si mai puteti gasi  la ea si varianta cu cirese , varianta pe care eu cred ca o ratez anul acesta !! 😦

Daca nu ati incercat inca acest grozav desert , va sfatuiesc sa o faceti , e foarte usor de preparat , puteti folosi orice fructe doriti , il puteti servi atat caldut cat si rece de la frigider , insa dupa parerea mea ,  servit rece , cred ca e dulcegaria perfecta ptr zilele toride !!!

Nu este prima data cand am incercat acest desert , iar ca sa va convingeti de asta , mai gasiti pe blog urmatoarele variante  :

      Inainte de a trece la reteta , trebuie sa va arat si aceste  poze !! 🙂

Acum , sa trecem si la reteta , nu ? 🙂

Ingrediente :

  • 400 g coacaze negre si rosii ( coacazele si fragutele v-am povestit aici de unde le-am cules 😉 )
  • 2oo g fragute
  • 5-6 capsune ( eu atatea am mai gasit prin gradina 🙂 )
  • 60 g unt
  • 170 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 vf lingurita sare
  • 7 oua
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri sirop de menta 😉
  • zahar pudra

Curatati coacazele de codite , apoi le puneti impreuna cu fragutele si capsunele intr-o strecuratoare si le scufundati intr-o oala cu apa . Schimbati apa si mai repetati inca o data operatiunea . Daca le spalati sub jet puternic de apa , coacazele rosii si fragutele , ptr ca ele sunt niste fructe firave 🙂 , se pot sparge , iar atunci nu se mai stie ce si cum avem prin tava !! 😉 Le lasati sa se scurga bine , apoi le puneti pe un prosop de hartie .

Ungeti o tava ( 28 cm diametru are tavita mea , asta ca sa va faceti o idee , daca aveti o tava mai micuta , mai micsorati cantitatile date mai sus , k  ? 🙂 ) termorezistenta cu unt , apoi o bagati ptr 2 minutele in cuptorul preincalzit .Scoateti tava din cuptor , apoi aranjati in aceasta , toate fructele bine scurse . Eu capsunele care le-am avut , le-am taiat in jumatate , insa puteti la fel de bine , daca sunt mai micute , sa le lasati intregi !!

Intre timp , amestecati intr-un bol faina cu zaharul si praful de sare , faceti in mijloc o adancitura , apoi adaugati ouale si putin cate putin din lapte .Omogenizati bine compozitia , iar la final adaugati siropul de menta si mai mixati putin.

Turnati cu grija peste fructe compozitia obtinuta si bagati tava in cuptor ptr 25-30 de minute . Dupa ce au trecut cele 25 de minute , incercati cu vf unei scobitori daca aluatul este copt in mijloc , iar daca acesta  inca se lipeste de scobitoare , mai lasati cateva minutele .

Cand este gata , scoateti tava din cuptor, si-l lasati sa se raceasca  , apoi pudrati cu zahar si serviti .

Noi nu l-am lasat sa se raceasca complet din mai multe motive , trebuia sa tai o feliuta sa fac poze , ptr ca peste mai putin de-o ora trebuia sa  plecam spre munte la cules de muguri si nu mai apucam apoi sa pozez nimik deoarece ajungeam spre seara acasa , iar pana maine zi , clar nu mai aveam ce poza !!! :))) Deci , desertul meu era putin caldut , de aceea nici nu se vede prea tare zaharul pudra , cum pudram , imediat se topea  !!!

POFTA BUNA !!!

50 de gânduri despre “Clafoutis cu coacaze , fragute si capsune

    • Mie nu-mi prea plac pozele , insa au fost facute-n mare graba si nu m-am uitat la ele pe comp decat a doua zi , dar asta e !!! Iti multumesc din suflet ptr tot !!!! Chiar a fost o minunatie acest clafoutis !!

  1. Combinatia asta este de milioane!
    And for the record, nu am vazut niciodata atetea fragute la un loc. Si cu ai rezistat sa le folosesti in prajitura si nu le-ai mancat asa direct, pe ele, ramane sa o discutam cu alta ocazie 🙂

  2. Mai are sens sa spun ca arata demential?!
    Din pacate am incercat de cateva ori sa fac acest dulce… ultima oara chiar sambata, dar din pacate nu-mi iese niciodata! Data viitoare voi incerca reteta ta!
    Te pup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s