De cand am descoperit aceste piscoturi rotunde , pot spune ca le folosesc mereu la deserturile cu mascarpone servite-n cupe .Sunt mult mai practice , nu mai trebuie sa le rupeti si sa va munciti prea mult, plus ca sunt la fel de delicioase , dar nu in ultimul rand , sunt foarte aratoase !!
Ingrediente :
- 250 g mascarpone
- 3 oua
- 5 linguri zahar
- 1 vf cutit praf de sare
- 1 lingura migdale macinate
- 350 g capsune
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g piscoturi rotunde ( eu le cumpar de la Lidl , dar ma vazut ca au aparut si la Kauffland )
- 3 linguri lichior de oua
- 30 g fulgi de migdale
- frunzulite de lamaita ( ptr decor )
Intr-o tava in care ati pus hartie de copt , puneti fulgii de migdale si lasati-i circa 7 minute in cuptorul incins.Cand acestia sunt usor rumeniti , scoateti tava din cuptor si-i lasati sa se raceasca.
Spalati capsunele , le rupeti codita , apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare.
Opriti 3-4 bucati ptr a orna cupele , iar restul ,ii zdrobiti cu o furculita si-i amestecati cu zaharul vanilat.
Separati galbenusurile de albusuri , apoi mixati galbenusurile cu zaharul , pana acesta se topeste.Adaugati treptat branzica mascarpone si mai mixati putin .Separat , in alt castronel , mixati si albusurile cu praful de sare , apoi adaugati albusurile batute spuma , peste crema de oua si branza. Puneti si migdalele macinate si omogenizati bine totul .
Aranjati in cupe cateva piscoturi rotunde , apoi le stopiti cu lichior de oua .Adaugati peste piscoturi , capsunele zdrobite , apoi un strat generos din crema mascarpone .
Bagati cupele in frigider ptr circa 2 ore .
Inainte de a servi , ornati cupele cu feliute de capsune , fulgi de migdale si frunzulite de lamaita .
POFTA BUNA !!
Tare bine arata.! Eu nu stiam piscoturile, asa ca iti multumesc pentru pont.
Pupici
Ma bucur ca-ti place !! … sper sa incerci si tu piscoturile intr-un desert delicios !! 😉
arata intr-un mare fel ♥
te pup scumpa mea! Sa ai o seara de poveste ♥
Ma bucur ca-ti place , insa eu nu prea sunt incantata de pozele astea !! 😦
O seara frumoasa si tie !!
puuuup :*
O zi superba !!! 😉
Bun pont cu piscoturile rotunde… arata super aranjamentul in pahar! :))
Tare fericita am fost cand le-am gasit prima data !! 😉 …. eehhhhh , e un aranjament simplu !! 😉
Stiam eu ca ma servesti cu ceva bun… 🙂
De vre-o 2 luni ma chinui sa fac un tiramisu… am cumparat si piscoturile… dar mereu uit sau intervine altceva! Asa ca ma voi servi cu o portie virtuala de la tine.
Pup cu drag
Sa-ti fie rusinica , lasi piscoturile sa te astepte atata vreme ? 😦
PS.Cand nu te-am servit eu cu ceva bun ? :))))
Un desert foarte apetisant.Imi place.
Te pup!
Ma bucur sa aud asta !!!
fain desertul si interesante piscoturile , am sa le caut cand vin in tara
Neaparat sa le cauti !! 😉
lovely! multumesc pentru portia virtuala, totul arata absolut fabulos! ideea cu migdalele prajite este minunata si, dincolo de faptul ca aduce o componenta crocanta desertului, ma aduce si mai aproape de aerul italienesc. o calatorie dulce, cum nu se poate mai frumoasa! felicitari! te imbratisez, cu drag!
Eu iti multumesc ptr vorbele frumoase !!! Ma bucur ca-ti place combinatia !!! O zi superba !!
super delicios!!
Arata extrem de bine!!! Super bine, ca aproape as manca si eu desi am unele emotii cand e vorba de creme cu oua crude 😀 nu stiu de ce. Pupici
Eu nu am nici o emotie !!! ;0
Un desrt absolut delicios!
Simplu si bun !!! 🙂
Foarte frumos arata tiramisul tau!Si e tare delicios!Yummy!Pup!
Multumesc , dar mie tot la tarta ta imi sta gandul !!!! 😉
Of Of, ce-mi faci tu mie!!! ai facut un desert perfect pentru mine, sa stii!
Corinus , pe bune ? E ok ptr dieta ta ? 🙂
nuuu, nu am voie nimic cu zahar, nici fructe, dar combinatia este pe gustul meu, si pana una alta o savurez din ochi!
:(:( …. sper sa nu ajung vreodata sa tin o dieta 🙂 , atunci ramane sa-l faci dupa aperitivul care ti-a fost pe plac !! 😉
Arata eexcelent, estetica foc! Nu am mai auzit fenomenul asta mana acum, dar de cate ori am incercat sa fac prajitura asta, a fost un dezastru total :). Am incercat de cel putin trei ori, daca nu de patru ori. Well, nu exact asta a ta, aia clasica 🙂
Poate o incerc pe asta si am si eu noroc o data 🙂
Multumesc frumos , insa nu pot sa cred ca nu-ti iese simplitatea asta , tu faci chestii mult mai complicate si-ti ies perfect !! 😉
Am cumparat si eu astfel de piscoturi de la Lidl. Mi-ai dat idee ce sa fac cu ele. Multumesc. Iar aranjamnetul si prezentarea pe lemn este supeba. Felicitarile mele.
Eu de cand le-am descoperit , numa la astfel de deserturi le folosesc !!! 😉
❤ delicios
Daaaaaaa !!!
[…] Tiramisu cu migdale si capsune […]
[…] Tiramisu cu migdale si capsune […]