Tiramisu cu migdale si capsune


De cand am descoperit aceste piscoturi rotunde , pot spune ca le folosesc mereu la deserturile cu mascarpone servite-n cupe .Sunt mult mai practice , nu mai trebuie sa le rupeti si sa va munciti prea mult, plus ca sunt la fel de delicioase , dar nu in ultimul rand , sunt foarte aratoase !!

Ingrediente :

  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 vf cutit praf de sare
  • 1 lingura migdale macinate
  • 350 g capsune
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g piscoturi rotunde ( eu le cumpar de la Lidl , dar ma vazut ca au aparut si la Kauffland )
  • 3 linguri lichior de oua
  • 30 g fulgi de migdale
  • frunzulite de lamaita ( ptr decor )

Intr-o tava in care ati pus hartie de copt , puneti  fulgii de migdale si lasati-i circa 7 minute in cuptorul incins.Cand acestia sunt usor rumeniti , scoateti tava din cuptor si-i lasati sa se raceasca.

Spalati capsunele , le rupeti codita , apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare.

Opriti 3-4 bucati ptr a orna cupele , iar restul ,ii zdrobiti cu o furculita si-i amestecati cu zaharul vanilat.

Separati galbenusurile de albusuri , apoi mixati galbenusurile cu zaharul , pana acesta se topeste.Adaugati treptat branzica mascarpone si mai mixati putin .Separat , in alt castronel , mixati si albusurile cu praful de sare , apoi adaugati albusurile batute spuma , peste crema de oua si branza. Puneti si migdalele macinate si omogenizati bine totul .

Aranjati in cupe cateva piscoturi rotunde , apoi le stopiti cu lichior de oua .Adaugati peste piscoturi , capsunele zdrobite , apoi un strat  generos din crema mascarpone .

Bagati cupele in frigider ptr circa 2 ore .

Inainte de a servi  , ornati cupele cu feliute de capsune , fulgi de migdale si frunzulite de lamaita .

POFTA BUNA !!

35 de gânduri despre “Tiramisu cu migdale si capsune

  1. Stiam eu ca ma servesti cu ceva bun… 🙂
    De vre-o 2 luni ma chinui sa fac un tiramisu… am cumparat si piscoturile… dar mereu uit sau intervine altceva! Asa ca ma voi servi cu o portie virtuala de la tine.
    Pup cu drag

  2. lovely! multumesc pentru portia virtuala, totul arata absolut fabulos! ideea cu migdalele prajite este minunata si, dincolo de faptul ca aduce o componenta crocanta desertului, ma aduce si mai aproape de aerul italienesc. o calatorie dulce, cum nu se poate mai frumoasa! felicitari! te imbratisez, cu drag!

  3. Arata eexcelent, estetica foc! Nu am mai auzit fenomenul asta mana acum, dar de cate ori am incercat sa fac prajitura asta, a fost un dezastru total :). Am incercat de cel putin trei ori, daca nu de patru ori. Well, nu exact asta a ta, aia clasica 🙂
    Poate o incerc pe asta si am si eu noroc o data 🙂

  4. Am cumparat si eu astfel de piscoturi de la Lidl. Mi-ai dat idee ce sa fac cu ele. Multumesc. Iar aranjamnetul si prezentarea pe lemn este supeba. Felicitarile mele.

Lasă un răspuns către Fancy Cake Anulează răspunsul