Capsune gratinate


A inceput sezonul fructelor si  alegerea e tot mai grea , iar eu a trebuit sa ma hotarasc ce dulcegarie sa fac . Am ales aceasta reteta simpla  din cele 1000 de retete – deserturi , o carte a editurii Aquila pe care am achizitionat-o acum cativa ani si pe care o rasfoiesc cand sunt in pana de idei , insa imi este foarte greu pana aleg sa fac ceva  deoarece toate retetele sunt senzationale si merita incercate !!

Ingrediente :

  • 350 g capsune
  • 50 migdale macinate
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 3 galbenusuri
  • esenta de migdale

Spalati fructele , apoi le puneti la scurs pe prosopele de hartie .

Puneti hartie de copt intr-o tava ,  presarati migdalele macinate si le bagati in cuptorul incins ptr 3-4 minute maxim !!

Intr-o craticioara micuta , puneti zaharul si apa pe foc , si-l fierbeti pana acesta se topeste si devine ca un sirop .

Intr-o alta craticioara , puneti galbenusurile peste care turnati in fir subtire , siropul .Amestecati incontinuu .Aceasta crema o faceti pe baie de abur , amestecand in ea timp de 10 minute , pana incepe sa se ingroase .

Luati crema de pe foc si amestecati in ea pana se raceste .Adaugati esenta de migdale ( 3-4 stropi ) , si amestecati bine crema.

Taiati capsunele in jumatate sau in sferturi , apoi le aranjati cum doriti intr-o forma mai maricica  ptr graten  sau in unele mici , asa cum am facut eu .

Puneti din crema peste capsunele din forme , apoi presarati deasupra migdalele rumenite putin .

  Bagati formele in cuptorul preincalzit ptr 8 minute .

Cand sunt gata , le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca putin , apoi serviti !!

POFTA BUNA !!!!

37 de gânduri despre “Capsune gratinate

  1. Arata super misto! desi eu incerc sa le mananc asa mai naturel 😉 de fapt nu rezista capsunele pana se le asez eu in vase speciale 😉 O saptamana faina si dulce tare! pupici

      • Iar eu ma mai bucur de un lucru. Poate ma crezi nebuna, dar stii cum topai de bucurie cand mai gasesc pe cate cineva care foloseste pluralul corect pentru capsuna? 😀 Zau. Din toata inima mea de literat 😀

      • Stai linistita , imi placi asa nebuna cum esti 😉 , dar stii de ce ? … ptr ca si eu sunt !!!! :))) Si eu m-am bucurat cand am citit la tine titlul retetei 😉 , sincer !!!! 🙂

      • Da, chiar ma tenteaza sa-l fac, mai ales pentru piciul meu pe care-l feresc de ciocolasenii :)) Azi am invatat un lucru de la tine, capsune si nu capsuni 😉 Multumesc, aveam eu ceva dubii, dar mi le-ai spulberat!

      • Abia astept sa-mi spui daca a placut dulcegaria asta piciului tau :);) ….
        PS.Daca inveti ceva bun vizitand casuta mea , eu sunt maxim multumita !!! 😉

  2. Doamne, cata prospetime! Capsunile, frunzulitele, toate-toate sunt parca tocmai culese.
    Abia astept primavara! Felicitari pentru poze si pentru reteta. ❤

Lasă un răspuns către AliceKitchenette Anulează răspunsul