Provocarea secreta – Pappardelle cu dovlecei si ghebe


In aceasta luna am fost putin cam panicata ca nu voi putea raspunde in timp util provocarii secrete lansata de Ama pe blogul ei in urma cu cateva luni , dar stiu ca atunci cand imi doresc enorm sa fac ceva , chiar daca fac in ultimul moment , reusesc !!!! 😉

La inceputul acestei luni Ama mi-a facut o noua surpriza , ci anume mi-a dat sa rasfoiesc un blog nou nout pentru mine , insa pe cat a fost de nou , pe atat de Simplu si Bun este  !!!! 😉  Ce m-a impresionat cel mai mult pe acest blog  au  fost figurinele cu care Daiana orneaza  torturile , figurine care defapt sunt niste personaje  pline de viata  , iar fiecare tort are povestioara lui  , ceea ce-l face si mai grozav decat este deja !!

Mi-as fi dorit sa le fac o surpriza mult mai mare Daianei si lui Cosmin, proprietarii acestui blog superb si ai unei familii minunate 😉 , si sa fac unul dintre extraordinarele torturi pe care ei le fac  , insa nu am nici rabdarea si nici maiestria pentru a face un astfel de tort 🙂 , asa ca  am ales o reteta mai simpla , care mi-a placut din momentul in care am dat peste ea ( norocul meu ca nu au numai retete cu torturi postate ca altfel ce ma faceam ????? ) , ci anume : Pappardelle cu zucchini si hribi , iar alegerea aceasta am facut-o …..  pentru ca iubesc pastele !!!

Ingrediente :

  • 250 g pappardelle
  • 2 dovlecei mititei
  • 1 fir de usturoi  verde ( folositi doar partea alba )
  • 4 linguri ulei de masline
  • 150 ml bulion de rosii sau rosii pasate
  • 400 g ghebe ( puteti inlocui ghebele cu hribi , asa cum este reteta lui Cosmin , insa eu nu am gasit sa cumpar hribi !! )
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 50 ml smantana ptr gatit

Spalati dovleceii , le taiati marginile , apoi ii taiati bastonase subtiri .

Puneti intr-o craticioara 2,5 l de apa si 1 lingurita sare .

Pana apa pentru paste si dovlecei  incepe sa fiarba , pregatiti sosul .

Incingeti uleiul intr-o tigaie ceramica ( iubesc tigaia asta !!! ) si caliti usturoiul tocat marunt , un minutel. Adaugati apoi ghebele si le lasati 3-4  minute , pana acestea  lasa zeama . Puneti si rosiile pasate ( eu am avut rosii pasate , insa le puteti inlocui cu bulion asa cum am zis mai sus ) si condimentati cu sare , piper si cimbru , dupa gustul fiecaruia .Lasati totul pe foc circa 15 minute , amestecand din cand in cand in tigaie .

Cat timp sosul fierbe pe foc , punem la fiert dovleceii si pastele.

Puneti intr-o craticioara mai micuta  circa 600-700 ml din apa clocotita , apoi adaugati dovleceii taiati bastonase si-i lasati sa fiarba 3-4 minutele , pana acestia devin usor moi .In cantitatea de apa ramasa , aruncati pappardellele si le lasati si pe ele sa fiarba 4-5 minute maxim .

Cand dovleceii sunt gata , ii strecurati de apa in care au fiert si ii clatiti bine cu apa rece pentru a-si mentine culoarea .

Lasati si pastele la scurs .

Cand sosul este gata , adaugati smantana , amestecati bine si luati tigaia de pe foc.

Puneti pe cate-o farfurie o gramajoara de paste 🙂 , cateva bastonase de dovlecei , adaugati sosul , apoi serviti !!!

POFTA BUNA !!!!

27 de gânduri despre “Provocarea secreta – Pappardelle cu dovlecei si ghebe

  1. Multumim foarte mult pentru cuvintele frumoase la adresa blogului nostru, ne simtim foarte onorati de aprecieri !Foarte frumoasa interpretare a retetei mele si foarte reusita realizarea ei cred, pozele sunt deosebite.O zi minunata!

    • Meritati toate aceste cuvinte , poate chiar mai mult de atat !! 😉 Mi-a placut enorm sa va rasfoiesc blogul si sa descopar toate minunile facute de voi !! Felicitari din nou !!!

    • Draga mea , tu te-ai saturat de cate ori ma repet eu pe blogul tau ? 🙂 😉 Dar o fac ptr ca meriti , faci niste torturi superbe !!! Ma bucur enorm ca-ti place ce gasesti aici !!! 🙂

Lasă un răspuns către Magda Adina Anulează răspunsul