Gratareli de 1 MAI – Frigarui de legume


Aceasta postare trebuia sa o fac imediat dupa ziua de 1 mai , insa intentionat nu am facut-o ptr ca m-am gandit ca toti suntem satui de atata fum si atatea mirosuri , iar azi , in ciuda acestor zile ploioase , m-am hotarat sa  postez unul din preparatele de atunci , astfel incat sa ne aducem aminte de  acele zilele calduroase .

 Si ptr ca noi iubim muntele ffff mult , in acest an ne-am dorit sa sarbatorim  aceasta zi departe de aglomeratie , intr-un loc drag noua , loc pe care-l vizitam de cateva ori bune in fiecare anotimp al anului , loc de  unde putem admira muntii Tracu in toata splendoarea lor .

Cu toate ca in acest an ,   din locul in care am lasat masina si pana in locul unde ne-am pus sa facem gratare , am urcat circa 1 ora cu tot cu bagaje dupa noi , a fost o zi superba , o zi in care ne-am bucurat de liniste si soare , departe de galagia si aglomeratia ce mereu ne inconjoara .

Sper ca prin intermediul pozelor sa simtiti linistea si bucuria asa cum o simt si eu de fiecare data cand ajung acolo !!!

Ptr aceste frigarui aveti nevoie de :

– 300 g ciuperci champignon , micute ;

– 1 ardei gras rosu ;

– 1 ardei gras galben ;

-1 capatana usturoi ;

– 1 dovlecel potrivit ;

– 1 vanata potrivita ;

– sare ;

– betisoare ptr frigarui ;

Spalati toate legumele de acasa  , iar usturoiul il curatati si-l puneti intr-o caseroala mica .

Eu am cumparat ciuperci mai micute si le-am lasat intregi , dar daca aveti ciupercute  mari , le puteti taia in jumatate .

Pana cand baietii pregatesc jarul 🙂 , fetele pregatesc legumele ptr frigarui !!

Taiati marginile vinetei ,  o taiati in 4 , apoi in cubulete .La fel procedati si cu dovlecelul .

Curatati ardeii de cotoare si ii taiati si pe ei in bucatele potrivite .

Puneti pe betiosare legumele taiate in ordinea in care poftiti !!! Printre acestea sa nu cumva sa uitati sa puneti si cate-un catel de usturoi !! 😉 Presarati peste legumele pregatite pe betisoare , putina sare si eventual piper daca doriti .

Cand jarul este potrivit ptr a face frigaruile , le asezati frumos pe gratar si le rumeniti pe toate partile , intorcandu-le din cand in cand pe alta parte .

Noi am pus si cateva feliute de vinete pe margine .

Cand acestea sunt gata le puneti pe o folie sa se raceasca putin .

Intre timp , va propun sa prajiti niste felii de paine stropita cu putin ulei de masline si putina sare .


E dementiala , eu o pap  fara nimik alaturi  !!!

Serviti frigaruile alaturi de painea prajita si de muschiulet marinat si prajit pe gratar !!

Sper ca privind aceste poze , sa va imaginati ca sunteti  in spatele aparatului si sa simtiti ca si cum voi ati fost acolo si ati beneficiat de acest peisaj superb !!!

In urmatoarea postare veti vedea ce desert am servit noi la gratar , iar apoi ne-am relaxat in hamac privind aceste creste superbe !!!!

Zile senine va doresc !!!

22 de gânduri despre “Gratareli de 1 MAI – Frigarui de legume

    • Frigaruile nu sunt mare lucru 🙂 , oricine le face , dar sa le papi intr-un peisaj super e mai greutz , din pacate lumea este comoda , vrea totul aproape , fara sa care , fara sa se oboseasca cu ceva , dar orice efort merita cand ajungi acolo sus si privesti aceste peisaje !!

    • Simo , ma bucur ca-ti plac !!!! Daaaaa , e zapada !!!!!! Crestele muntilor sunt inca inzapezite , chiar si prin padure mai erau cateva petice de zapada !!! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s