Chiftelute cu ciuperci


In zilele in care nu am prea mult spor sa gatesc  , aleg mereu sa fac ceva usor , iar duminica care tocmai a trecut , am ales sa fac aceste chiftelute cu ciuperci pe care vi le propun cu mare incredere !!! 🙂

Ingrediente :

  • 600 g carne tocata (eu am cumparat de pui , dar puteti folosi orice carne tocata doriti )
  • 250 g ciuperci pleurotus
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura leurda
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 5 linguri ulei de masline

Puneti 1 l de apa intr-o craticioara , adaugati 1 vf  lingurita sare , iar cand  apa incepe sa clocoteasca , puneti ciupercile ( le spalati inainte de a le opari ) si le opariti 2-3 minute .Le lasati la scurs si la racit  intr-o strecuratoare , apoi le taiati marunt.

Puneti carnea tocata intr-un bol incapator , adaugati ciupercile taiate , ceapa verde si leurda , spalate si taiate  marunt , puneti si cele doua oua impreuna cu  pesmetul , condimentati cu sare si piper , apoi  amestecati bine toata compozitia. Mai puteti adauga frunze de patrunjel sau marar. Eu nu le-am adaugat deoarece am vrut sa se simta gustul leurdei .

Umeziti o tava cu putina apa , apoi puneti hartie de copt .

Modelati mingiute din compoztita obtinuta si le puneti in tava. Cand ati terminat compozitia, iar mingiutele stau frumos in tava :):) , picurati pe fiecare , 2-3 stropi de ulei de masline.

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute. Sunt gata atunci cand sunt usor rumenite !!

 Eu , de cele mai multe ori  prefer  sa servesc chiftelutele cu diferite sosuri , iar de aceasta data le-am servit cu sos de rosii si cartofi fierti . Voi , le puteti servi cu orice altceva poftiti !!! 😉

POFTA BUNA !!!

34 de gânduri despre “Chiftelute cu ciuperci

    • :):):)
      Teo , vasutele mi le-a dat o prietena care la randul ei le-a primit de la cineva din Germania parca , nu le-a folosit deloc , iar eu cand mi-am facut blogul si tot cautam sa cumpar diverse si povesteam in stanga si-n dreapta , ea si-a adus aminte ca are acest set care sigur mi-ar placea , si mi l-a daruit !!! 😉 Multumesc Dana !!!! ❤

  1. wow,m-ai dat pe spate cu prezentarea ta !!!!!!! super,super…iar chiftelele sunt tentante fiind facute la cuptor !!!!!

  2. Ah, ca nu ma mai pot dezlipi de retetele tale! Nu mi-ar fi trecut prin capul asta destept ca pot face chiftelute si cu alte legume, nu doar cu cartofi, patrunjel si morcovi! Mai, ce inspiratie esti pentru noi! Bravo! Imi place, imi place, imi place.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s