Drob de miel cu oua de prepelita



Stiu ca v-ati saturat de preparatele pe care le-ati servit de sarbatorile Pascale , si cu siguranta nu mai vreti sa auziti de ele 🙂 ,  dar sa le mai vedeti , insa  nu pot sa nu postez aceasta reteta de drob care sper sa va fie de folos anul viitor de Sfintele Sarbatori !!

Ingrediente :

  • 1,2 kg organe de miel
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 5 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1/2 legatura leurda
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua crude
  • 150 ml supa de carne
  • 2 linguri pesmet
  • 21 ousoare de prepelita  ( daca vi se par prea multe , puteti pune mai putine )
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Spalati bine organele de miel , apoi le puneti la fiert in apa cu sare .Luati spuma care se formeaza deasupra , ori de cate ori este nevoie . Eu am lasat totul sa fiarba , circa 30 de minute.Scoateti apoi organele intr-o strecuratoare si le lasati sa se raceasca.

Puneti intr-o craticioara mica ouale de prepelita , adaugati apa si putina sare si le lasati sa fiarba 5 minute.Turnati apoi apa rece peste ele si le lasati si pe ele sa se raceasca.Dupa ce s-au racit , le curatati de coaja .

Pana se racesc organele , spalati bine verdeturile , apoi ceapa verde si usturoiul le taiati rondele , iar leurda, patrunjelul si mararul , le tocati marunt.

Dupa ce organele s-au racit , le dati prin masina de tocat carne , apoi le puneti intr-un bol incapator. Adaugati verdeturile tocate ( ceapa, usturoiul, leurda, patrunjelul si mararul ) , ouale crude , pesmetul si supa de carne. Condimentati cu sare si piper si amestecati bine compozitia .

Ungeti o tava de chec cu ulei , o tapetati cu hartie de copt , puneti jumatate din compozitia de drob in tava , aranjati apoi ousoarele de prepelita  ( eu le-am aranjat pe 3 randuri , dar daca vi se par prea multe , le puteti aranja doar pe doua ;)) si puneti si cealalta jumatate din compoztie peste ousoarele aranjate , apoi cu dosul lingurii , apasati putin compozitia.

Presarati putin pesmet deasupra si bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute .

Cand acesta este gata, scoateti tava din cuptor si-l lasati sa se raceasca .

 Serviti  drobul alaturi de o salata cu ceapa verde , leurda si ridichi .

 

POFTA BUNA !!!

8 gânduri despre “Drob de miel cu oua de prepelita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s