Sufleu de linte si praz


 

Am o multime de retete cu linte prin carticelele mele , insa pana nu am decoperit cat este de buna , nu le-am dat o prea mare importanta . Aceasta reteta este dintr-o colectie a editurii Aquila – Preparate din linte si fasole , reteta pe care am vrut sa o fac saptamana trecuta , insa nu am reusit , iar azi , avand toate ingredientele la indemana , nu a mai avut scapare !!!

Ingrediente :

  • 1 ceapa potrivita
  • 200 g linte
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 l apa sau supa de carne
  • 1/2 praz ( folositi partea alba )
  • 50 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 1 fir ceapa verde

Curatati ceapa , apoi o taiati maruntel .Puneti intr-o oala apa  la fiert , apoi adaugati  ceapa maruntita si lintea ( o spalati inainte de a o adauga in apa ) impreuna cu foaia de dafin . Presarati putina sare si piper si lasati totul sa fiarba la foc mic , circa 30-35 de minute .

Curatati prazul , il taiati in jumatate , apoi in fasiute subtiri .Amestecati prazul taiat cu lintea fiarta .Daca mai este nevoie , mai adaugati putina sare si piper .Daca doriti puteti adauga si boia sau putin praf de chili.

Ungeti o forma termorezistenta cu jumatate din cantitatea de unt , puneti lintea amestecata cu prazul , presarati pesmetul , iar cantitatea de unt ramasa o taiati cubulete peste acesta .

Bagati totul in cuptorul preincalzit ptr 35-40 de minute .

Cand este gata , ornati cu ineluse de ceapa verde si serviti .

Acest sufleu il puteti servi in zilele de post.

Iar ptr cei carne nu tin post ( ne includem si noi in aceasta categorie ) , il serviti alaturi de cateva feliute de pastrama prajita si rosii cherry !!

POFTA BUNA !!!

 

Anunțuri
Lasă un comentariu

24 comentarii

  1. Lintea imi place si mincam destul de des, dar m-ai dat gata cu feliile alea de pastrama… Pot servi macar virtual… yamiii…

    Răspunde
    • Si eu am facut cateva preparate din linte si chiar ne-a placut ff mult !!! Pai trebuia sa o papam cu ceva carnita , nu ? :):)

      Răspunde
  2. DiaMar bucataria galbena

     /  31 Martie 2012

    Nu am mancat niciodata linte,dar imi place cum arata papica ta.Te pup!

    Răspunde
  3. Eu nu sunt fan linte,dar pozele tale o arata tare apetisanta !

    Răspunde
  4. Ce bunatate,ma bag si eu la o portie,cu tot cu pastrama :)!Arata super apetisant,pupici 🙂 !

    Răspunde
  5. Si eu am descoperit de curand lintea si sunt mare fan!! Arata superb sufleul si pozele imi plac foarte mult! Pupici :*

    Răspunde
    • Ce-mi place cand mai descoperim cate ceva 😉 , asa nu ne vom plictisi niciodata :)))))
      Ma bucur enorm ca-ti plac pozele !!!

      Răspunde
  6. Mmm… faina combinatie! Ma primesti la masa??
    Nota 10 ptr prezentare. Pupici

    Răspunde
  7. Arata foarte bine si sigur e un deliciu! Te pup!

    Răspunde
  8. Nici eu nu am incercat inca linte,ce ai facut tu aici arata foarte bine !
    Pup!

    Răspunde
  9. trebuie sa fie tare buna!

    Răspunde
  10. Arata delicios!

    Răspunde
  11. oh, ce bine arataaaaaaaaa ❤ ador lintea 😉
    te pup draga mea

    Răspunde
  12. awwwwwwww !!! minunat!!

    Răspunde
  13. Multumesc !!! 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: