Chiftelute cu ton


 

De cand am descoperit cat de bune si sanatoase sunt chiftelutele pregatite la cuptor , nu mai stiu cum e sa le prajesti in ulei , iar daca voi nu ati incercat inca sa le faceti asa , nu mai stati pe ganduri !!! ….. k? 🙂

Ingrediente :

  • ton maruntit in suc propriu ( 3 conserve a cate 180g fiecare )
  • 2 fire ceapa verde , tocata marunt
  • 3 oua
  • 2 felii paine inmuiata in apa , apoi stoarsa
  • 2 linguri patrunjel ,tocat marunt
  • 2 linguri parmezan
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri malai
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri ulei de masline

Puneti tonul din conserve intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga .Daca doriti , puteti lasa tonul cu tot cu sucul din conserva , dar mai adaugati 2 linguri de pesmet sau malai.

Dupa ce ati scurs tonul , il puneti intr-un bol mai mare , adaugati restul ingredientelor , mai putin uleiul 😉 , amestecati bine totul , condimentati cu sare si piper , apoi formati mingiute potrivite.

Umeziti o tava cu putina apa, puneti o coala de hartie de copt , apoi asezati mingiutele formate , in tava.

Cu ajutorul unei linguri, picurati 2-3 stropi de ulei pe fiecare mingiuca !!

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25 de minute .Acestea sunt gata cand sunt usor rumenite .

Ptr ca aceste chiftelute sunt destul de uscate , le puteti servi alaturi de sos de hrean si cartofi.

POFTA BUNA !!!

 

Publicitate

45 de gânduri despre “Chiftelute cu ton

  1. Si noua ne plac. Incearca sa faci cu salau, il toci asa crud cum e.. o sa iti schimbi perceptia despre chiftelute 😉 Sun grozave cele cu peste oricum ! Pupici

  2. Mmmmm…ce minunatii! Cred ca sunt foarte bune cu ton, eu am facut candva doar chiftelute in amestec cu peste si pui …dar astea cu ton sunt delicioase (ca stiu cat de bun e tonul) 🙂
    Pup!

  3. Sunt bune si frumoase.De obicei tot la cuptor le fac si eu,dar cateodata mai calc stramb si le prajesc.Numai bine.

  4. Super gustoase! nu promit ca le fac in curand dar cu siguranta merita retinuta reteta (pt mine personal fara parmezan, in rest e perfecta 🙂 ). pup

    • Incearca Zazule !!!! Mai am doua retete pe blog de chiftelute la cuptor 😉 …. cele facute la cuptor ies mai uscatele , cele din carne de porc sau pui au totusi putina grasime , insa astea de ton nu au deloc , e numa carnita si de aceea ies mai uscatele , dar noua ne-au placut mult si asa , iar eu chiftelutele in general, le servesc alaturi de diferite sosuri si cartofi !! 😉

  5. Cum sa-ti zic Magda sau Adina? faina ideea chiftelutelor de ton .N-am incercat inca la cuptor,dar cred ca merita incercat.de curand am descoperit folosirea pesmetului in locul painii muiate,asa ca ti-o recomand! ies foarte fine chiftelutele facute cu pesmet.

    • Prefer Adina !!! :);) …. eu folosesc de mult timp pesmetul , chiar si la aceasta reteta am folosit 🙂 , insa am adaugat si paine inmuiata ptr a nu ramane prea uscate chiftelutele !!! 🙂

  6. Buna,excelenta reteta.secretul ca sa nu fie atat de uscate e sa inlocuiesti tonul in suc propriu cu ton in ulei de masline. o zi buna!:-)

    • Bine ai venit !!! 🙂 Ma bucur ca-ti place reteta !!! Clar nu vor mai iesi asa uscatele daca folosim ton in ulei , insa atunci nu le mai stropim cu ulei deasupra inainte de a le baga la cuptor , nu ? 🙂 O zi buna si tie !!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s