Chiftelute cu ton


 

De cand am descoperit cat de bune si sanatoase sunt chiftelutele pregatite la cuptor , nu mai stiu cum e sa le prajesti in ulei , iar daca voi nu ati incercat inca sa le faceti asa , nu mai stati pe ganduri !!! ….. k?🙂

Ingrediente :

  • ton maruntit in suc propriu ( 3 conserve a cate 180g fiecare )
  • 2 fire ceapa verde , tocata marunt
  • 3 oua
  • 2 felii paine inmuiata in apa , apoi stoarsa
  • 2 linguri patrunjel ,tocat marunt
  • 2 linguri parmezan
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri malai
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri ulei de masline

Puneti tonul din conserve intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga .Daca doriti , puteti lasa tonul cu tot cu sucul din conserva , dar mai adaugati 2 linguri de pesmet sau malai.

Dupa ce ati scurs tonul , il puneti intr-un bol mai mare , adaugati restul ingredientelor , mai putin uleiul😉 , amestecati bine totul , condimentati cu sare si piper , apoi formati mingiute potrivite.

Umeziti o tava cu putina apa, puneti o coala de hartie de copt , apoi asezati mingiutele formate , in tava.

Cu ajutorul unei linguri, picurati 2-3 stropi de ulei pe fiecare mingiuca !!

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25 de minute .Acestea sunt gata cand sunt usor rumenite .

Ptr ca aceste chiftelute sunt destul de uscate , le puteti servi alaturi de sos de hrean si cartofi.

POFTA BUNA !!!

 

Articolul precedent
Articolul următor
Lasă un comentariu

45 comentarii

  1. Si noua ne plac. Incearca sa faci cu salau, il toci asa crud cum e.. o sa iti schimbi perceptia despre chiftelute😉 Sun grozave cele cu peste oricum ! Pupici

    Răspunde
  2. Mmmmm…ce minunatii! Cred ca sunt foarte bune cu ton, eu am facut candva doar chiftelute in amestec cu peste si pui …dar astea cu ton sunt delicioase (ca stiu cat de bun e tonul)🙂
    Pup!

    Răspunde
    • Chiar sunt delicioase !!! Sunt ele putin mai uscatele ptr ca sunt facute si la cuptor , dar mereu le servesc cu diferite sosuri si atunci sunt perfecte !!!

      Răspunde
  3. Ce bine arata! cred ca sunt super la gust!

    Răspunde
  4. Delicioase,Adina !La mine pestele e bun si sanatos si il „tratez ca atare.

    Răspunde
  5. DiaMar bucataria galbena

     /  6 Martie 2012

    Sunt bune si frumoase.De obicei tot la cuptor le fac si eu,dar cateodata mai calc stramb si le prajesc.Numai bine.

    Răspunde
  6. Bune si sanatoase pentru ca sint facute la cuptor… Sustrag vreo citeva ca sa le degust la prinz… Pupici !

    Răspunde
  7. Am facut chiftelute in cuptor , si-mi plac , dar inca varianta cu ton nu am incercat-o . O sa fac si asa , pentru ca-mi place mult tonul . Te pup .

    Răspunde
  8. Yammy! Iau si eu una.

    Răspunde
  9. Uite ca la asta nu m-as fi gandit! Arata delicios de minunat de super apetisant! :))) Te pup dulce!

    Răspunde
  10. Intr-adevar sunt de acord cu tine , chiftelele la cuptor sunt super bune.Cu ton nu am incercat dar m-ai convins.

    Răspunde
  11. Mmm, m-ai convint sa le fac!!Arata tare bine si sunt bune rau!Pup!

    Răspunde
  12. Super gustoase! nu promit ca le fac in curand dar cu siguranta merita retinuta reteta (pt mine personal fara parmezan, in rest e perfecta🙂 ). pup

    Răspunde
  13. sunt superbe!Si delicioase, sunt sigura!

    Răspunde
  14. Zazuza

     /  7 Martie 2012

    hmmm, ia uite ce idee buna, n-am facut pana acum niciodata chiftelute la cuptor. dar de ce zici ca-s cam uscate?

    Răspunde
    • Incearca Zazule !!!! Mai am doua retete pe blog de chiftelute la cuptor😉 …. cele facute la cuptor ies mai uscatele , cele din carne de porc sau pui au totusi putina grasime , insa astea de ton nu au deloc , e numa carnita si de aceea ies mai uscatele , dar noua ne-au placut mult si asa , iar eu chiftelutele in general, le servesc alaturi de diferite sosuri si cartofi !!😉

      Răspunde
  15. Superbe! Si eu fac tot felul de chiftelute la cuptor🙂

    Răspunde
  16. Delicioase cu ton,am si eu o reteta pe blog.La cuptor sunt minunate!Pupici!;)

    Răspunde
  17. Foarte tare reteta si chiftelutele arata delicios.

    Răspunde
  18. Cum sa-ti zic Magda sau Adina? faina ideea chiftelutelor de ton .N-am incercat inca la cuptor,dar cred ca merita incercat.de curand am descoperit folosirea pesmetului in locul painii muiate,asa ca ti-o recomand! ies foarte fine chiftelutele facute cu pesmet.

    Răspunde
    • Prefer Adina !!!🙂;) …. eu folosesc de mult timp pesmetul , chiar si la aceasta reteta am folosit🙂 , insa am adaugat si paine inmuiata ptr a nu ramane prea uscate chiftelutele !!!🙂

      Răspunde
  19. athena

     /  26 Iulie 2012

    Buna,excelenta reteta.secretul ca sa nu fie atat de uscate e sa inlocuiesti tonul in suc propriu cu ton in ulei de masline. o zi buna!:-)

    Răspunde
    • Bine ai venit !!!🙂 Ma bucur ca-ti place reteta !!! Clar nu vor mai iesi asa uscatele daca folosim ton in ulei , insa atunci nu le mai stropim cu ulei deasupra inainte de a le baga la cuptor , nu ?🙂 O zi buna si tie !!!!!

      Răspunde
  20. Hehe,si eu la fel,imi plac cele la cuptor mult mai mult si nici nu mai fac altfel.Trebuie sa notez reteta asta cu ton😉

    Răspunde
    • Ce ma bucur sa aud ca va plac la fel de mult , sper insa din suflet sa incerci retetele mele si sa-mi spui daca v-au fost pe plac !!😉
      O seara frumoasa sa ai !!

      Răspunde
  21. Mia placut reteta ” ciftelute cu ton”
    Putti sam explicati de este ton ?
    Multumesc

    Răspunde
  1. Provocarea secreta – Chiftelute de conopida « Cat's kitchen
  2. Delicii pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna – II « Cat's kitchen
  3. Chiftelute de curcan cu gulie si ardei gras « Cat's kitchen
  4. Chiftelute cu susan | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: