De cand am descoperit cat de bune si sanatoase sunt chiftelutele pregatite la cuptor , nu mai stiu cum e sa le prajesti in ulei , iar daca voi nu ati incercat inca sa le faceti asa , nu mai stati pe ganduri !!! ….. k? 🙂
Ingrediente :
- ton maruntit in suc propriu ( 3 conserve a cate 180g fiecare )
- 2 fire ceapa verde , tocata marunt
- 3 oua
- 2 felii paine inmuiata in apa , apoi stoarsa
- 2 linguri patrunjel ,tocat marunt
- 2 linguri parmezan
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri malai
- sare
- piper
- 5-6 linguri ulei de masline
Puneti tonul din conserve intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga .Daca doriti , puteti lasa tonul cu tot cu sucul din conserva , dar mai adaugati 2 linguri de pesmet sau malai.
Dupa ce ati scurs tonul , il puneti intr-un bol mai mare , adaugati restul ingredientelor , mai putin uleiul 😉 , amestecati bine totul , condimentati cu sare si piper , apoi formati mingiute potrivite.
Umeziti o tava cu putina apa, puneti o coala de hartie de copt , apoi asezati mingiutele formate , in tava.
Cu ajutorul unei linguri, picurati 2-3 stropi de ulei pe fiecare mingiuca !!
Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25 de minute .Acestea sunt gata cand sunt usor rumenite .
Ptr ca aceste chiftelute sunt destul de uscate , le puteti servi alaturi de sos de hrean si cartofi.
POFTA BUNA !!!
Si noua ne plac. Incearca sa faci cu salau, il toci asa crud cum e.. o sa iti schimbi perceptia despre chiftelute 😉 Sun grozave cele cu peste oricum ! Pupici
Mmmmm…ce minunatii! Cred ca sunt foarte bune cu ton, eu am facut candva doar chiftelute in amestec cu peste si pui …dar astea cu ton sunt delicioase (ca stiu cat de bun e tonul) 🙂
Pup!
Chiar sunt delicioase !!! Sunt ele putin mai uscatele ptr ca sunt facute si la cuptor , dar mereu le servesc cu diferite sosuri si atunci sunt perfecte !!!
Ce bine arata! cred ca sunt super la gust!
Aprecierea ta conteaza mult ptr mine , multumesc frumos !! Sunt fff bune , noua ne plac tare mult !!
Delicioase,Adina !La mine pestele e bun si sanatos si il „tratez ca atare.
Si eu il tratez la fel !!! 😉
Sunt bune si frumoase.De obicei tot la cuptor le fac si eu,dar cateodata mai calc stramb si le prajesc.Numai bine.
Eu nu mai calc stramb niciodata !!! :):) , numai asa le pregatesc !!! 😉
Bune si sanatoase pentru ca sint facute la cuptor… Sustrag vreo citeva ca sa le degust la prinz… Pupici !
Sustrage !!!! 🙂 😉
Am facut chiftelute in cuptor , si-mi plac , dar inca varianta cu ton nu am incercat-o . O sa fac si asa , pentru ca-mi place mult tonul . Te pup .
Merita sa le incerci si asa !!!
Yammy! Iau si eu una.
Sa-ti fie de bine !!!
Uite ca la asta nu m-as fi gandit! Arata delicios de minunat de super apetisant! :))) Te pup dulce!
Te gandesti de acum incolo , ce zici ? :):)
Intr-adevar sunt de acord cu tine , chiftelele la cuptor sunt super bune.Cu ton nu am incercat dar m-ai convins.
Mai am vreo doua retete grozave cu ton , cand le voi reface le voi posta si pe alea !! 😉
Mmm, m-ai convint sa le fac!!Arata tare bine si sunt bune rau!Pup!
Vad ca pe multa lume am convins , acu vreau sa vad cine le face prima data !!! ;):)
Super gustoase! nu promit ca le fac in curand dar cu siguranta merita retinuta reteta (pt mine personal fara parmezan, in rest e perfecta 🙂 ). pup
Cand le faci atunci e bine !! 😉 … si , clar fara parmezan daca nu te incanta 😉 …. o seara frumoasa iti doresc !!
sunt superbe!Si delicioase, sunt sigura!
Multumesc frumos !!!
hmmm, ia uite ce idee buna, n-am facut pana acum niciodata chiftelute la cuptor. dar de ce zici ca-s cam uscate?
Incearca Zazule !!!! Mai am doua retete pe blog de chiftelute la cuptor 😉 …. cele facute la cuptor ies mai uscatele , cele din carne de porc sau pui au totusi putina grasime , insa astea de ton nu au deloc , e numa carnita si de aceea ies mai uscatele , dar noua ne-au placut mult si asa , iar eu chiftelutele in general, le servesc alaturi de diferite sosuri si cartofi !! 😉
Superbe! Si eu fac tot felul de chiftelute la cuptor 🙂
Multumesc Maya !!! Stiu ca faci 🙂 si am sa incerc si varianta ta cu porumb boabe !! 😉
Delicioase cu ton,am si eu o reteta pe blog.La cuptor sunt minunate!Pupici!;)
Am vazut si reteta ta , e grozava !!!;)
Foarte tare reteta si chiftelutele arata delicios.
Multumesc !!!
Cum sa-ti zic Magda sau Adina? faina ideea chiftelutelor de ton .N-am incercat inca la cuptor,dar cred ca merita incercat.de curand am descoperit folosirea pesmetului in locul painii muiate,asa ca ti-o recomand! ies foarte fine chiftelutele facute cu pesmet.
Prefer Adina !!! :);) …. eu folosesc de mult timp pesmetul , chiar si la aceasta reteta am folosit 🙂 , insa am adaugat si paine inmuiata ptr a nu ramane prea uscate chiftelutele !!! 🙂
Buna,excelenta reteta.secretul ca sa nu fie atat de uscate e sa inlocuiesti tonul in suc propriu cu ton in ulei de masline. o zi buna!:-)
Bine ai venit !!! 🙂 Ma bucur ca-ti place reteta !!! Clar nu vor mai iesi asa uscatele daca folosim ton in ulei , insa atunci nu le mai stropim cu ulei deasupra inainte de a le baga la cuptor , nu ? 🙂 O zi buna si tie !!!!!
[…] Chiftelute cu ton […]
[…] 5.Chiftelute cu ton […]
[…] Chiftelute cu ton […]
Hehe,si eu la fel,imi plac cele la cuptor mult mai mult si nici nu mai fac altfel.Trebuie sa notez reteta asta cu ton 😉
Ce ma bucur sa aud ca va plac la fel de mult , sper insa din suflet sa incerci retetele mele si sa-mi spui daca v-au fost pe plac !! 😉
O seara frumoasa sa ai !!
[…] Chiftelute cu ton; […]
Mia placut reteta ” ciftelute cu ton”
Putti sam explicati de este ton ?
Multumesc
Este o reteta simpla si delicioasa , dar asta doar daca va place pestele . Cam asa arata conservele cu ton folosite de mine :
http://www.alimentaraonline.com/produse-alimentare-1/conserve-1/conserve-de-peste-1/ton-maruntit-in-suc-propriu-sun-food-4×1