Placinta cu spanac si oua de prepelita



Aceasta placinta am facut-o din dorinta de a coace ceva  ptr cineva :))) ,  adica ptr noi 😉 ,  ca  doar la gerul de afara  e grozav sa gasim motive si sa aprindem cuptorul , nu?

Placinta este o combinatie dintre doua retete  , combinatie care sper sa va placa si voua !!

Ingrediente ptr aluatul vartos:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 75 g unt
  • 120 ml apa rece

Ingrediente ptr umplutura :

  • 250 g spanac congelat
  • 3 fire ceapa verde sau 1/2 praz
  • 15 ousoare de prepelita ( puteti pune mai multe daca doriti)
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4 cartofi
  • 100 g unt
  • 130 ml smantana ptr gatit
  • sare
  • piper
  • 2 linguri parmezan
  • 1 ou ( ptr uns placinta )

Spalati bine cartofii si fierbeti-i in apa cu putina sare .Cartofii ii fierbeti cu tot cu coaja.

Intr-o craticioara cu apa calduta fierbeti ousoarele de prepelita circa 5 minute .Dupa ce au fiert , scurgeti apa fierbinte si o inlocuiti cu apa rece .Lasati ouale sa se raceasca , apoi le curatati de coaja.

Puneti faina intr-un castron mai maricel si amestecati-o cu sarea.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si puneti untul si apa .Inainte de a amesteca untul cu faina, il bagati 2 secunde la microunde.Amestecati bine ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn , apoi puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si-l framantati pana devine neted.

Inveliti-l intr-o folie si bagati-l la frigider ptr 30 de minute.

Caliti ceapa verde sau prazul tocat rondele intr-o tigaie in care ati incins uleiul , impreuna cu usturoiul tocat marunt , ptr 2 minutele.

Adaugati apoi spanacul decongelat si inabusiti-l cateva minute.

Dupa ce cartofii au fiert , ii curatati de coaja , ii puneti intr-un castron si-i amestecati cu untul pastrat la temperatura camerei.

Adaugati cartofii zdrobiti peste compozitia de spanac .

Condimentati compozitia cu sare si piper , apoi o lasati sa se raceasca putin, dupa care turnati cantitatea de smantana si amestecati bine.

Ungeti o tava cu putin unt , apoi tapetati-o cu faina.

Luati aluatul din frigider si impartiti-l in doua parti , una putin mai mare decat cealalta.Intindeti bucata cea mare de aluat in asa fel incat sa fie mai mare decat dimensiunea tavii .Aluatul trebuie sa atarne putin pe marginea tavii.

Turnati compozitia de spanac cu smantana peste aluat , apoi aranjati ousorele de prepelita fierte.

Presarati parmezanul .

Intindeti si cealalta jumatate de aluat , dar de aceasta data , foaia sa fie putin mai mica decat dimensiunea tavii.

O puneti deasupra compozitiei , iar marginile celeilalte foi le uniti cu foaia pusa deasupra.

Bateti oul spuma, apoi ungeti placinta si bagati-o in cuptorul preincalzit ptr 40 de minute.


Aceasta este gata cand este frumos rumenita. O lasati sa se raceasca , apoi o serviti.

Noi nu am prea avut rabdare sa o lasam prea mult sa se raceasca , se si vede asta cred , dar sa stiti ca a fost o bunatate !!!

POFTA BUNA !!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

22 comentarii

  1. Te astept la primul nostru concurs, „Ce-ti pofteste inima!”, cu ocazia implinirii a 3 ani de blog! Avem 3 premii pt. 3 castigatori, of course 😉 Detalii pe blog:
    http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2012/02/concurs-ce-ti-pofteste-inima.html

    Răspunde
  2. De mult timp imi doresc sa incerca aceasta tarta! Poate de Paste ii vine randul. Mi-am salvat reteta.

    Răspunde
  3. Foarte buna combinatia! Nu refuz o portie! Pupici

    Răspunde
  4. Delicios! la cãldurã lângã o supã cremã:)

    Răspunde
  5. arata incredibil de bine!Pup

    Răspunde
  6. Tare bine mai arata !!!

    Răspunde
  7. mioara

     /  8 Februarie 2012

    A FOST……….DELICIOASA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde
  8. Ce bine arata in sectiune!!!Mmm, abia am mancat, dar n-as refuza o portie mica:))Pup!

    Răspunde
  9. ce minunatie! seamana cu strudelul cu spanac din Austria!

    Răspunde
  10. marina

     /  11 Februarie 2012

    mmmmm,incep sa devin invidioasa….pe Mioara,bineinteles….
    arata suuuuper si mi-ai facut pofta,ce sa mai zic?!?!

    Răspunde
  11. Arata f bine!

    Răspunde
  12. Nu prea sunt incantata eu de prezentare, dar mai mult de atat nu am putut in acea zi , insa a fost delicioasa !!!! 😉

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: