Placinta cu spanac si oua de prepelita



Aceasta placinta am facut-o din dorinta de a coace ceva  ptr cineva :))) ,  adica ptr noi 😉 ,  ca  doar la gerul de afara  e grozav sa gasim motive si sa aprindem cuptorul , nu?

Placinta este o combinatie dintre doua retete  , combinatie care sper sa va placa si voua !!

Ingrediente ptr aluatul vartos:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 75 g unt
  • 120 ml apa rece

Ingrediente ptr umplutura :

  • 250 g spanac congelat
  • 3 fire ceapa verde sau 1/2 praz
  • 15 ousoare de prepelita ( puteti pune mai multe daca doriti)
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4 cartofi
  • 100 g unt
  • 130 ml smantana ptr gatit
  • sare
  • piper
  • 2 linguri parmezan
  • 1 ou ( ptr uns placinta )

Spalati bine cartofii si fierbeti-i in apa cu putina sare .Cartofii ii fierbeti cu tot cu coaja.

Intr-o craticioara cu apa calduta fierbeti ousoarele de prepelita circa 5 minute .Dupa ce au fiert , scurgeti apa fierbinte si o inlocuiti cu apa rece .Lasati ouale sa se raceasca , apoi le curatati de coaja.

Puneti faina intr-un castron mai maricel si amestecati-o cu sarea.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si puneti untul si apa .Inainte de a amesteca untul cu faina, il bagati 2 secunde la microunde.Amestecati bine ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn , apoi puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si-l framantati pana devine neted.

Inveliti-l intr-o folie si bagati-l la frigider ptr 30 de minute.

Caliti ceapa verde sau prazul tocat rondele intr-o tigaie in care ati incins uleiul , impreuna cu usturoiul tocat marunt , ptr 2 minutele.

Adaugati apoi spanacul decongelat si inabusiti-l cateva minute.

Dupa ce cartofii au fiert , ii curatati de coaja , ii puneti intr-un castron si-i amestecati cu untul pastrat la temperatura camerei.

Adaugati cartofii zdrobiti peste compozitia de spanac .

Condimentati compozitia cu sare si piper , apoi o lasati sa se raceasca putin, dupa care turnati cantitatea de smantana si amestecati bine.

Ungeti o tava cu putin unt , apoi tapetati-o cu faina.

Luati aluatul din frigider si impartiti-l in doua parti , una putin mai mare decat cealalta.Intindeti bucata cea mare de aluat in asa fel incat sa fie mai mare decat dimensiunea tavii .Aluatul trebuie sa atarne putin pe marginea tavii.

Turnati compozitia de spanac cu smantana peste aluat , apoi aranjati ousorele de prepelita fierte.

Presarati parmezanul .

Intindeti si cealalta jumatate de aluat , dar de aceasta data , foaia sa fie putin mai mica decat dimensiunea tavii.

O puneti deasupra compozitiei , iar marginile celeilalte foi le uniti cu foaia pusa deasupra.

Bateti oul spuma, apoi ungeti placinta si bagati-o in cuptorul preincalzit ptr 40 de minute.


Aceasta este gata cand este frumos rumenita. O lasati sa se raceasca , apoi o serviti.

Noi nu am prea avut rabdare sa o lasam prea mult sa se raceasca , se si vede asta cred , dar sa stiti ca a fost o bunatate !!!

POFTA BUNA !!!

22 de gânduri despre “Placinta cu spanac si oua de prepelita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s