Cu cativa ani in urma puteam spune raspicat ca nu ma dau in vant dupa pasta de macese , dar vb recent cu o buna prietena care s-a laudat ca a facut destul de multa pasta de macese anul trecut si ca o sa ma cadoriseasca si pe mine cu un borcan , eu i-am spus ca atunci cand mami meu facea pasta de macese , nu o mancam decat in checul cu scortisoara 🙂 , iar dupa ce borcanul cu pricina a ajuns in posesia mea , iar mai apoi au rezultat aceste briose care sunt aproape identice cu acel chec , pot spune ca-mi place pasta de macese !!!
DANA , multumesc ptr pasta minune !!! 😉
Ingrediente ptr 15 briose :
- 3 oua
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g pasta de macese
- 1/2 lingurita scortisoara, macinata
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- zeama de lamaie
- 200 g faina
- 30 g migdale macinate
Mixati ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste .Adaugati untul topit si pasta de macese si mai mixati putin.
Adaugati apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara macinata , adaugati si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si mai mixati putin toate ingredientele.
Puneti din compozitia obtinuta in fiecare forma de briosa ( eu am folosit din nou formele de silicon 😉 ) , umplandu-le cam 3/4 din capacitatea lor.
Bagati briosele in cuptorul preincalzit si coaceti-le circa 20 minute.Ca sa vedeti daca sunt bine coapte , faceti testul cu scobitoarea , dar asta cred ca stiti deja, nu? :):)
Cand acestea sunt gata , le lasati sa se raceasca putin ,ca apoi sa le puteti scoate din forme.
Le serviti cu frisca , glazura, insiropate sau cu pasta de macese asa cum am facut noi 😉 .
Cred ca incepe sa-mi placa pasta de macese , drept dovada surplusul din farfurie 😉 :))) …. Ms Dana !!!!
POFTA BUNA !!!!!!
Sunt „meseriase”! Am si eu un borcan cu pasta de macese uitat prin debara. Cred ca voi lua exemplul tau.
E pacat de pasta sa fie uitata chiar asa !!! …. ar cam trebuie sa le faci si tu !! :):)
Ador pasta de macese!macar una si mie:)
Te servesc cu drag Teo!!
Nu-mi aduc aminte sa fi mancat vreodata.. Dar arata delicios, mai ales in combinatia asta! Pup
Sigur le-ai papa cu pofta !! 😉
yummmi !!!!!!!!!!1 vreau si eu reteta pt pasta de macese, pls!
Dana o sa revina cu reteta 😉 …..
Vai ce bune sunt cu pasta de macese! delicioase.
Ma bucur ca-ti plac !!!
Cat .. I’m in love!! Pai vezi ce fain este?!! Asa da! Acum pot sa fac si baita in sosul ala! Love it!! pupici
Ptr mine inca sunt ciudat de mari , pozele, desigur :))))) , dar ma obisnuiesc eu cu ele …ma bucur ca-ti plac … cum stai cu baitza , pielea fina ori ba ? :))))
Pai maine bantui magazinele dupa pasta de macese,macar un deget cu pasta sa ling si eu,ca asa pofta mi-ai facut!
Deci , ai gasit sau nu ? :):)… eu sper ca da!!
Nu am mai mancat pasta de macese de vreo 4 ani. Sunt tare faine si de gust imi imaginez!! 🙂 Pup!
Eu asa cum am zis , chiar nu ma dadeam in vant dupa aceasta pasta , insa acum , m-am lins pe degete de numa !!! :):)
Ador pasta de mãcese, in special cu clãtite, tare bune briosele tale:)
Si eu o ador de acum incolo !!! :):)….hmmmm , cred ca e super buna si in clatite !!
Te invit la concurs! 🙂 http://andreeachinesefood.blogspot.com/2012/01/concurs-delicios-cu-sugarspicero.html
Pup cu drag!
Multumesc frumos !!!! Vin cu drag !!
Ce idee!Imi place si am sa-ncec si eu!Pupici!
Chiar te rog Flory!!
Pasta de macese … ce minunatie! Nu am mai mancat de cand eram mica asa ceva!
Chiar asa de rara este ? :(:(
Stai sa inteleg: adica pasta de macese e in compozitie?!Ce idee buna.Eu is „macesoasa” rau.Musai trebuiesc incercate.
Lilly , daca esti „macesoasa”( imi place cum suna ) , cred ca le vei savura la maxim , pasta este si in compozitie si in pe langa , dupa cum se vede si in farfurie !!! :))))
Mmm, cred ca sunt tare bune!!!Pup!
Tareeeee buneeee !!!! 😉
mmmm ce bine arata.Mi s-a facut apa in gura:). Cred ca sunt super bune.
Poate le incerci intr-o zi !!! 😉
Mie imi placea pasta de macese , nu am mai mancat de mult timp.Mi-ar placea sa gust din briosele tale cu pasta de macese.
Offffff , si mie mi-ar placea sa te pot servi !!!!!
Arata de milioane! Mi-ai amintit ca am gem de macese,nu cred ca e pasta ca e mai grosut, mai solid.
Poate fac si euuuu weekendul viitor sau vad eu cand dar oricum retete o salvez ! 🙂
Tot pasta este , insa mai groasa , daca o lasi mai mult timp sa fiarba in momentul in care o faci , se ingroasa mai tare , insa daca faci briosele si este ffff groasa o poti dilua putin cu apa calduta sau zeama de citrice 😉 …. ma bucur ca ai salvat reteta , sigur trebuie incercate !!
Wow Adina, arata delicios!!! Ma bucur mult ca ti-a placut pasta, cu placere multa! O sa caut reteta si o postez.
Ms mult Dana !! Fetele asteapta reteta !!!! 😉
Reteta de pasta de macese!!
4 litri de hetchel.. am cumparat din piata
1,5 kg zahar
o lamaie
Se fierbe cantitatea de hetchel pana cand scade mult… depinde cat de gros vreti sa il faceti, nu imi mai amintesc cat timp a fiert la mine.
Se adauga zaharul si zeama de la o lamaie, se mai fierbe 10-15 minute, apoi se pune in borcane sterilizate care se lasa invelite intr-o patura pana a doua zi.
Super simplu, nu?
Am gasit cum se face hetchel-ul (asa se numeste aici in Banat):
Spalam macesele bine pana nu mai au puf, apoi le punem intr-o oala, adaugam apa, atat cat sa le acopere si le lasam la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub capac. Scoatem macesele intr-o sita fina si ajutandu-ne de o lingura, le frecam de sita, pastrand doar PASTA ce se formeaza, iar restul se arunca.
Multumim ptr reteta Dana!!! O sa ne fie de ajutor tuturor !!! 😉