Briose cu pasta de macese


Cu cativa ani in urma puteam spune raspicat ca nu ma dau in vant dupa pasta de macese , dar vb recent cu o buna prietena care s-a laudat ca a facut destul de multa pasta de macese anul trecut si ca o sa ma cadoriseasca si pe mine cu un borcan , eu i-am spus ca atunci cand mami meu facea pasta de macese , nu o mancam decat in checul cu scortisoara 🙂 , iar dupa ce borcanul cu pricina a ajuns in posesia mea , iar mai apoi au rezultat aceste briose care sunt aproape identice cu acel chec , pot spune ca-mi place pasta de macese !!!

DANA , multumesc ptr pasta minune !!! 😉

Ingrediente ptr 15 briose :

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g  pasta de macese
  • 1/2 lingurita scortisoara, macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 200 g faina
  • 30 g migdale macinate

Mixati ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste .Adaugati untul topit si pasta de macese si mai mixati putin.

Adaugati apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara macinata , adaugati si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si mai mixati putin toate ingredientele.

Puneti din compozitia obtinuta in fiecare forma de briosa ( eu am folosit din nou formele de silicon 😉 )  , umplandu-le cam 3/4 din capacitatea lor.

Bagati briosele in cuptorul preincalzit si coaceti-le circa 20 minute.Ca sa vedeti daca sunt bine coapte , faceti testul cu scobitoarea , dar asta cred ca stiti deja, nu? :):)

Cand acestea sunt gata , le lasati sa se raceasca putin ,ca apoi sa le puteti scoate din forme.

Le serviti cu frisca , glazura, insiropate sau cu pasta de macese asa cum am facut noi 😉 .

Cred ca incepe sa-mi placa pasta de macese , drept dovada surplusul din farfurie 😉 :))) …. Ms Dana !!!!

POFTA BUNA !!!!!!

38 de gânduri despre “Briose cu pasta de macese

    • Lilly , daca esti „macesoasa”( imi place cum suna ) , cred ca le vei savura la maxim , pasta este si in compozitie si in pe langa , dupa cum se vede si in farfurie !!! :))))

  1. Arata de milioane! Mi-ai amintit ca am gem de macese,nu cred ca e pasta ca e mai grosut, mai solid.
    Poate fac si euuuu weekendul viitor sau vad eu cand dar oricum retete o salvez ! 🙂

    • Tot pasta este , insa mai groasa , daca o lasi mai mult timp sa fiarba in momentul in care o faci , se ingroasa mai tare , insa daca faci briosele si este ffff groasa o poti dilua putin cu apa calduta sau zeama de citrice 😉 …. ma bucur ca ai salvat reteta , sigur trebuie incercate !!

  2. Reteta de pasta de macese!!
    4 litri de hetchel.. am cumparat din piata
    1,5 kg zahar
    o lamaie
    Se fierbe cantitatea de hetchel pana cand scade mult… depinde cat de gros vreti sa il faceti, nu imi mai amintesc cat timp a fiert la mine.
    Se adauga zaharul si zeama de la o lamaie, se mai fierbe 10-15 minute, apoi se pune in borcane sterilizate care se lasa invelite intr-o patura pana a doua zi.
    Super simplu, nu?
    Am gasit cum se face hetchel-ul (asa se numeste aici in Banat):
    Spalam macesele bine pana nu mai au puf, apoi le punem intr-o oala, adaugam apa, atat cat sa le acopere si le lasam la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub capac. Scoatem macesele intr-o sita fina si ajutandu-ne de o lingura, le frecam de sita, pastrand doar PASTA ce se formeaza, iar restul se arunca.

Lasă un răspuns către Dorina Anulează răspunsul