Supa crema de legume cu creveti


Pe masa sarbatorilor care tocmai au trecut , am servit si aceasta delicioasa supa .

Ingrediente :

  • 4 morcovi
  • 1  patrunjel
  • 1  pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • 2 l apa
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 2,5 linguri smantana ptr gatit
  • 100 g creveti decorticati
  • 1 lingura unt
  • sare,piper, boia

Curatati zarzavatul , apoi il  puneti la fiert intr-o oala cu cei 2,5 l de apa si o lingurita de sare.Cand zarzavatul este aproape fiert , adaugati cartofii taiati in 4 si frunzele de patrunjel si mai lasati 10-15 minute la fiert.

Spalati crevetii , ii lasati la scurs intr-o strecuratoare , apoi ii condimentati putin cu sare,piper si boia .

Cand legumele sunt fierte , le scoateti cu o paleta si le puneti in blender .Adaugati 1/2 cana de supa din oala si mixati legumele pana devin o crema fina.Mai adaugati o cana de supa , apoi smantana , condimentati cu sare si piper si mai mixati putin. Daca vi se pare prea groasa , mai adaugati supa.Gustati din crema , iar daca mai este nevoie , mai condimentati putin.

Puneti supa crema intr-o oala si pastrati-o la cald.

Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti crevetii 2-3 minute pe fiecare parte .

Serviti supa crema de legume ornata cu creveti .


POFTA BUNA !!!

 

Articolul următor
Lasă un comentariu

15 comentarii

  1. Uite ceva ce nu am papat pana acum! M-ai facut curioasa…

    Răspunde
  2. Cred ca este buna! Eu sunt in Austria acum si nu stiu de ce nu pot vedea pozele de pe site-ul tau…

    Răspunde
    • Daca-ti plac legumele fierte din supa , sigur iti place si supica asta !!! Nu stiu de ce nu le poti vedea😦 …. mai insista !!! … si eu patesc de multe ori pe alte site-uri , dar dau un refresh si merge :):) ..

      Răspunde
  3. Supa de legume fac des, dar cu creveti nu am facut niciodata… Sigur e delicioasa supica ta… Pupici !

    Răspunde
  4. chiar delicioasa supa ta,un an bun sa ai!:)

    Răspunde
  5. Bucate_apetisante

     /  7 Ianuarie 2012

    Nici eu nu am papat asa ceva dar pot spune ca are o culoare extraordinara!

    Răspunde
  6. Imi place aceasta supa si mincam in fiecare luna de citeva ori.Creveti prajiti cu legume ca la Chinezi, cu orez facut in oala electica.

    Răspunde
  7. mmmm delicioasa si cu crevetii chiar mai nimerit !
    Te pup si la multi ani ! :*

    Răspunde
  1. Delicii pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna – II « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: