Briose din foietaj cu legume si scoici


In ultima zi din an , imi place sa pregatesc tot felul de bunatati pe baza de peste , iar pe langa creveti si  file de salau ( veti vedea curand preparatele) , ptr aperitive m-am gandit sa folosesc scoici in combinatie cu legume si nu pot sa va zic decat ca aceste aperitive au fost pe placul tuturor celor care le-au incercat !!!

Ingrediente :

  • 800 g aluat foietaj ( 15-16 patratele – gasiti la Kaufland  )
  • 1/2 praz
  • 200 g ciuperci pleurotus
  • 200 g scoici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei capia, rosu
  • sare
  • piper
  • 1 /2 legatura patrunjel , tocat marunt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 20 g unt ( ptr uns tava)
  • 3 linguri de faina ( ptr tapetat tava)

Puneti intr-o craticioara 1 l de apa si 1/2 lingurita sare , iar cand apa incepe sa clocoteasca , adaugati scoicile si le opariti circa 3-4 minute.

Dupa ce le-ati oparit le puneti la scurs intr-o strecuratoare.

Spalati prazul , ciupercile si ardeiul , apoi le taiati maruntel.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ardeiul cu prazul circa 5 minute.Adaugati apoi ciupercile si usturoiul curatat si zdrobit si mai caliti totul inca 5 minute.

Dupa ce ati calit totul , adaugati scoicile oparite , condimentati cu sare si piper , presarati patrunjelul tocat si  lasati sa se raceasca .

Ungeti cu unt o tava de briose , apoi o tapetati cu faina.

Aranjati cate un patratel de aluat in fiecare adanciutura din tava .Aranjati aluatul in asa fel incat colturile sa stea  in sus.

Puneti in fiecare briosa din foietaj cate o lingura cu vf din legumele calite cu scoici .

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25-30 de minute .

Cand colturile foietajului incep sa se rumeneasca , briosele sunt gata .

Scoateti tava din cuptor si le lasati sa se raceasca , apoi serviti.

Sunt extraordinar de bune si a 2-a zi !!

POFTA BUNA !!

Lasă un comentariu

37 comentarii

  1. Super combinatie ai facut!
    Pupici!

    Răspunde
  2. Minunat arata!!!
    La multi ani !!!

    Răspunde
  3. Imi place combinatia! Mai ales ca ai praz si scoici… Mmmm.. cred ca au fost delicioase! Pupici

    Răspunde
  4. Ce bune trebuie sa fi fost! Tare bine arata si-n poze, ultima cel putin e mortala🙂
    Pupici!

    Răspunde
  5. Foarte bine aratã! dupã atâtea cãrnuri , o sã trecem si noi la peste si….salate :((
    pupici:)

    Răspunde
  6. Mmm, suna tare bine!!!Cred ca s-au papat rapid!Pup!

    Răspunde
  7. La multi ani!

    Ce simpatice sunt!!

    Răspunde
  8. super bune si tare frumoase.
    La multi ani draga mea!

    Răspunde
  9. Delicioasa combinatia!!

    Răspunde
  10. Daca-s cu ciupercute, ma prezint si eu la una… daca a mai ramas…
    La multi ani, un an minunat plin de sanatate, fericire, bucurii si pace ! Pupici !!!

    Răspunde
  11. Tare bine arata!!

    Răspunde
  12. TeoBucatar

     /  4 Ianuarie 2012

    Foarte aratoase si delicioase cu siguranta!
    la multi ani si mii de pupici!

    Răspunde
  13. Mmmm ce pofta imi face. Arata super!!! cred ca este si super buna.

    Răspunde
  14. Zazuza

     /  5 Ianuarie 2012

    esti plina de idei fenomenale!

    Răspunde
  15. vai vaiiiiiiii.tu ma impingi la pacate,zau asa!dementiala,frumoase si delicioase.pupici

    Răspunde
  16. Exotic, simplu , si de efect! O reteta senzationala!

    Răspunde
  17. mioara

     /  7 Ianuarie 2012

    din nou am fost norocoasa care a gustat…….deci va spun….sunt dementiale…..extraordinare…..deliciioase……sa nu te mai opresti din mancat…………………………………………..

    Răspunde
  18. Andda

     /  17 Ianuarie 2012

    Cele mai laudate briose :)) foarte bune:*

    Răspunde
  19. Cine s-ar fi gandit ? :)))) …. ma bucur ca v-au placut !!!

    Răspunde
  1. Delicii pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna – II « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: