Briose din foietaj cu legume si scoici


In ultima zi din an , imi place sa pregatesc tot felul de bunatati pe baza de peste , iar pe langa creveti si  file de salau ( veti vedea curand preparatele) , ptr aperitive m-am gandit sa folosesc scoici in combinatie cu legume si nu pot sa va zic decat ca aceste aperitive au fost pe placul tuturor celor care le-au incercat !!!

Ingrediente :

  • 800 g aluat foietaj ( 15-16 patratele – gasiti la Kaufland  )
  • 1/2 praz
  • 200 g ciuperci pleurotus
  • 200 g scoici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei capia, rosu
  • sare
  • piper
  • 1 /2 legatura patrunjel , tocat marunt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 20 g unt ( ptr uns tava)
  • 3 linguri de faina ( ptr tapetat tava)

Puneti intr-o craticioara 1 l de apa si 1/2 lingurita sare , iar cand apa incepe sa clocoteasca , adaugati scoicile si le opariti circa 3-4 minute.

Dupa ce le-ati oparit le puneti la scurs intr-o strecuratoare.

Spalati prazul , ciupercile si ardeiul , apoi le taiati maruntel.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ardeiul cu prazul circa 5 minute.Adaugati apoi ciupercile si usturoiul curatat si zdrobit si mai caliti totul inca 5 minute.

Dupa ce ati calit totul , adaugati scoicile oparite , condimentati cu sare si piper , presarati patrunjelul tocat si  lasati sa se raceasca .

Ungeti cu unt o tava de briose , apoi o tapetati cu faina.

Aranjati cate un patratel de aluat in fiecare adanciutura din tava .Aranjati aluatul in asa fel incat colturile sa stea  in sus.

Puneti in fiecare briosa din foietaj cate o lingura cu vf din legumele calite cu scoici .

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25-30 de minute .

Cand colturile foietajului incep sa se rumeneasca , briosele sunt gata .

Scoateti tava din cuptor si le lasati sa se raceasca , apoi serviti.

Sunt extraordinar de bune si a 2-a zi !!

POFTA BUNA !!

37 de gânduri despre “Briose din foietaj cu legume si scoici

  1. din nou am fost norocoasa care a gustat…….deci va spun….sunt dementiale…..extraordinare…..deliciioase……sa nu te mai opresti din mancat…………………………………………..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s