Pulpa de curcan afumata



Asa cum v-am promis luna trecuta cand am postat muschiuletul de porc afumat , iata ca revin cu o alta reteta de afumatura , ci anume cea din carne de curcan , afumatura pe care noi am servit-o pe masa de Craciun impreuna cu alte afumaturi delicioase care vor urma si ele pe blog . Procedura este identica cu cea a muschiuletului afumat , doar ingredientele sunt putin diferite .

Ingrediente :

  • 2 pulpe de curcan
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 4 catei de usturoi , rasi pe razatoarea mica
  • 4 linguri ulei de dovleac
  • 1/2 lingurita sare fina
  • 1/2 lingurita piper , macinat
  • 1/2 lingurita boia , dulce
  • 1/2 lingurita rozmarin, uscat
  • 1/2 lingurita busuioc, uscat

Spalati bine bucatile de carne ,  presarati pe ele sarea grunjoasa, apoi le puneti  intr-un castron dreptunghiular cu capac, pe care-l bagati la frigider ptr 24 de ore.

Dupa cele 24 de ore , amestecati intr-un bol micut uleiul cu usturoiul, sarea fina, piperul, boiaua,rozmarinul si busuiocul .

Scurgeti bine carnea de apa care a lasat-o , apoi ungeti-o bine pe toate partile , cu pasta obtinuta mai sus.

Bagati din nou castronul cu carnea la frigider ptr 48 de ore , iar din cand in cand o mai intoarceti de pe-o parte pe alta.

Dupa ce au trecut si cele 48 de ore 🙂 , agatati carnea in doua carlige si o lasati o zi in camara sa se usuce putin.

O bagati apoi in afumatoare pentru circa 3 zile , iar in fiecare zi o afumati putin :):)  ( operatiune de care se ocupa mereu tatal meu ).Dupa cele trei zile de rasfat cu putintel fum , o lasati iarasi o zi in camara , apoi o papati cu mare pofta !!

Noi am servit pe langa aceasta afumatura de curcan si alte bunatati pe care vreau sa vi le arat si voua .

Muschiulet de porc afumat – reteta o gasiti aici.

Muschiulet de porc umplut si afumat :

Sunculita afumata :

Carnaciori afumati :

Serviti afumaturile cu ceapa rosie , castraveti , rosii si orice altceva doriti !!

POFTA BUNA !!

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

39 comentarii

  1. Imi plac carnurile afumate! As gusta din toate!!!

    Răspunde
  2. Arata intr-un mare fel toate! Si fiind facute in casa si afumate traditional e clar ca-s mirifice 🙂

    Răspunde
  3. marina

     /  27 Decembrie 2011

    ce pot sa mai zic???? m-ai dat gata cu delicatesele tale…tu esti o rasfatata ca ai afumatoare si se ocupa tati tau de ea…imi place clinchetul clopoteilor de pe blog…

    Răspunde
    • zici ce vrei Marinus :):) 😉 …. chiar sunt rasfatata la capitolul asta , dar pe viitor as vrea si eu sa invat sa afum carnea 😉 .. si o voi face !!!! … ma bucur ca-ti plac clopoteii mei 😉

      Răspunde
  4. O bunatate! N-am facut niciodata din curcan… asa ca ma servesc de la tine! Pupici

    Răspunde
  5. Si tata face, de ne ajutã Dumnezeu mergem si noi la anul acasã.
    Ce bun tre sa fie al tãu cu arome 🙂

    Răspunde
  6. Toate arata foarte biiine! Le-as cam degusta 🙂 Sarbatori fericite!!!!

    Răspunde
  7. zilahi adela

     /  27 Decembrie 2011

    Hm Magda mai dat gata cu aceste afumaturi! Arata super bine!! Pupicei!

    Răspunde
  8. Noroc ca am in frigider o jumatate curcan 😉 Tare pofta mi-ai facut! Sarbatori minunate in continuare!

    Răspunde
  9. DiaMar bucataria galbena

     /  28 Decembrie 2011

    Numai bunatati aici la tine.Pup!

    Răspunde
  10. Tare buna cred ca este!

    Răspunde
  11. Vai de viata mea, ce minunatii ai facut!

    Răspunde
  12. Un deliciu ce ai tu aici.Mi-am pus pe lista rumegus pt afumatoare si fac si eu neaparat.

    Răspunde
  13. Manuela

     /  18 Decembrie 2012

    Buna,
    As vrea sa incerc si eu reteta ta, am pulpele de curcan si chiar astazi am sa le pun la sare, dar mai am cateva intrebari: trebuie neaparat ulei de dovleac? nu se poate inlocui cu altul? (am uitat sa-l cumpar si nu cred ca mai ajung nici azi nici maine la cumparaturi), si inainte de al pune la fum, pulpele le speri putin sau le pui asa cu toate cele pe ele?
    Multumesc anticipat pentru raspuns,
    Manuela

    Răspunde
    • Buna ,
      Ma bucur sa aud asta !!! 🙂 Nu trebuie neaparat ulei de deovleac .Eu am avut la momentul respectiv in casa si de aceea l-am folosit , insa poti pune orice ulei !! 😉 Pulpele se pun la fum cu toate mirodeniile pe ele !!! Abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit si daca ti-au placut !!! Cu mare drag !!!
      Mult spor si Sarbatori Fericite !!!

      Răspunde
  14. Manuela

     /  18 Decembrie 2012

    Multumesc! Sarbatori fericite si tie si multa sanatate si impliniri pentru 2013!

    Răspunde
  15. Manuela

     /  26 Februarie 2013

    Salutare din nou!
    Nu am mai apucat sa-ti scriu, dar pulpele au fost delicioaaaaase! Asa ca dupa ce le-am terminat pe primele „instant”, am facut si a doua tura, in cantitati „industriale”!
    Multumim pt reteta, e super!

    Răspunde
    • Ohhhh , chiar m-am gandit la un moment dat daca le-ai facut sau nu .Ma gandeam ca poate nu v-au placut si de aceea nu ai mai zis nimic 😦 , insa acum ma bucur enorm ca mi-ai scris si mi-ai spus asta .Poate te tenteaza sa incerci si pieptul de curcan umplut cu rosii uscate si afumat apoi ! 😉 https://catkitchen.wordpress.com/2012/12/29/pastrama-din-piept-de-curcan-umplut-cu-rosii-uscate/
      Mi-ai luminat seara .Te imbratisez cu drag !!

      Răspunde
      • Manuela

         /  26 Februarie 2013

        am sa incerc si reteta asta, dar doar la anul, ca unde ducem noi la fum s-a incheiat programul pe sezonul asta!
        am mai rasfoit putin retetele tale, si am gasit o gramada interesante si pe gustul meu!!; cu prima ocazie cand merg la cumparaturi am sa incerc reteta de calamari cu usturoi si patrunjel, ca „miroase” foarte bine, si noua ne plac la maxim fructele de mare!
        As vrea sa te intreb daca imi poti recomanda o reteta pt midii, am dat eu un search dar m-am oprit la altele si nu am gasit!
        Multumesc,
        O seara minunata.

      • M-as bucura sa o incerci si pe aceasta , atunci cand vei putea , desigur .Noua ne-a placut tare mult !!!
        Ohhh , ce ma bucur ca ai gasit retete pe placul tau .Si noi adoram fructele de mare , insa in orasul meu nu le gasesc decat congelate .:( Sa stii ca pe blog nu am nici o reteta cu midii si chiar nu am preparat niciodata deoarece nu am gasit sa cumpar , insa prin cartile mele am o multime de ele .Daca vrei iti caut cateva si ti le scanez , poate iti sunt de ajutor !!!
        Asemenea iti doresc si-ti multumesc ca ma vizitezi si ca-mi incerci retetele, inseamna mult ptr mine !!

  16. dumitru(miti)

     /  9 Martie 2013

    arata bine imi plac,as desgusta putin din fiecare dar colesterolul ce zice ne da voie

    Răspunde
    • Nu cred ca pot sa-ti spun cat de mult imi plac mie :))) .Daca mancam totusi cu masura , nu cred ca avem nici o problema !! 😉

      Răspunde
  17. Dan Danciu

     /  7 Decembrie 2016

    Buna ziua,
    O sa afum si eu niste pulpe de curcan(as afuma si de strut, dar nu se gasesc la noi in magazine). Noi tinem afumaturile in pod la aer pana prin martie. Daca prepar marinada dupa reteta ta , cu ulei, pot pastra aceste pulpe in pod (pastrama daca e un pic uscata mie-mi place mai mult)?
    Multumesc pentru reteta si pentru sfaturile ulterioare!

    Răspunde
    • Buna Dan,
      Pana anul trecut nu ne-am permis sa le tinem atata la uscat caci nu am avut pod :), insa de anul trecut si noi le tinem mai mult la uscat, dar asta in functie de preferinte.Pe unele mai mult,iar pe altele mai putin.Nu cred ca ar fi vreo problema acel ulei :).Daca ti-e teama, poti incerca varianta cu ulei doar pe cateva bucati sa vezi cum ies si cum se pastreaza, iar daca esti multumit,data viitoare le faci pe toate in aceasta varianta.
      Cu mare placere!
      O seara frumoasa!!

      Răspunde
  1. Delicii pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna – II « Cat's kitchen
  2. Pastrama din piept de curcan umplut cu rosii uscate « Cat's kitchen
  3. Piept de porc afumat | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: