Pulpa de curcan afumata



Asa cum v-am promis luna trecuta cand am postat muschiuletul de porc afumat , iata ca revin cu o alta reteta de afumatura , ci anume cea din carne de curcan , afumatura pe care noi am servit-o pe masa de Craciun impreuna cu alte afumaturi delicioase care vor urma si ele pe blog . Procedura este identica cu cea a muschiuletului afumat , doar ingredientele sunt putin diferite .

Ingrediente :

  • 2 pulpe de curcan
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 4 catei de usturoi , rasi pe razatoarea mica
  • 4 linguri ulei de dovleac
  • 1/2 lingurita sare fina
  • 1/2 lingurita piper , macinat
  • 1/2 lingurita boia , dulce
  • 1/2 lingurita rozmarin, uscat
  • 1/2 lingurita busuioc, uscat

Spalati bine bucatile de carne ,  presarati pe ele sarea grunjoasa, apoi le puneti  intr-un castron dreptunghiular cu capac, pe care-l bagati la frigider ptr 24 de ore.

Dupa cele 24 de ore , amestecati intr-un bol micut uleiul cu usturoiul, sarea fina, piperul, boiaua,rozmarinul si busuiocul .

Scurgeti bine carnea de apa care a lasat-o , apoi ungeti-o bine pe toate partile , cu pasta obtinuta mai sus.

Bagati din nou castronul cu carnea la frigider ptr 48 de ore , iar din cand in cand o mai intoarceti de pe-o parte pe alta.

Dupa ce au trecut si cele 48 de ore 🙂 , agatati carnea in doua carlige si o lasati o zi in camara sa se usuce putin.

O bagati apoi in afumatoare pentru circa 3 zile , iar in fiecare zi o afumati putin :):)  ( operatiune de care se ocupa mereu tatal meu ).Dupa cele trei zile de rasfat cu putintel fum , o lasati iarasi o zi in camara , apoi o papati cu mare pofta !!

Noi am servit pe langa aceasta afumatura de curcan si alte bunatati pe care vreau sa vi le arat si voua .

Muschiulet de porc afumat – reteta o gasiti aici.

Muschiulet de porc umplut si afumat :

Sunculita afumata :

Carnaciori afumati :

Serviti afumaturile cu ceapa rosie , castraveti , rosii si orice altceva doriti !!

POFTA BUNA !!

39 de gânduri despre “Pulpa de curcan afumata

  1. ce pot sa mai zic???? m-ai dat gata cu delicatesele tale…tu esti o rasfatata ca ai afumatoare si se ocupa tati tau de ea…imi place clinchetul clopoteilor de pe blog…

    • zici ce vrei Marinus :):) 😉 …. chiar sunt rasfatata la capitolul asta , dar pe viitor as vrea si eu sa invat sa afum carnea 😉 .. si o voi face !!!! … ma bucur ca-ti plac clopoteii mei 😉

  2. Buna,
    As vrea sa incerc si eu reteta ta, am pulpele de curcan si chiar astazi am sa le pun la sare, dar mai am cateva intrebari: trebuie neaparat ulei de dovleac? nu se poate inlocui cu altul? (am uitat sa-l cumpar si nu cred ca mai ajung nici azi nici maine la cumparaturi), si inainte de al pune la fum, pulpele le speri putin sau le pui asa cu toate cele pe ele?
    Multumesc anticipat pentru raspuns,
    Manuela

    • Buna ,
      Ma bucur sa aud asta !!! 🙂 Nu trebuie neaparat ulei de deovleac .Eu am avut la momentul respectiv in casa si de aceea l-am folosit , insa poti pune orice ulei !! 😉 Pulpele se pun la fum cu toate mirodeniile pe ele !!! Abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit si daca ti-au placut !!! Cu mare drag !!!
      Mult spor si Sarbatori Fericite !!!

  3. Salutare din nou!
    Nu am mai apucat sa-ti scriu, dar pulpele au fost delicioaaaaase! Asa ca dupa ce le-am terminat pe primele „instant”, am facut si a doua tura, in cantitati „industriale”!
    Multumim pt reteta, e super!

      • am sa incerc si reteta asta, dar doar la anul, ca unde ducem noi la fum s-a incheiat programul pe sezonul asta!
        am mai rasfoit putin retetele tale, si am gasit o gramada interesante si pe gustul meu!!; cu prima ocazie cand merg la cumparaturi am sa incerc reteta de calamari cu usturoi si patrunjel, ca „miroase” foarte bine, si noua ne plac la maxim fructele de mare!
        As vrea sa te intreb daca imi poti recomanda o reteta pt midii, am dat eu un search dar m-am oprit la altele si nu am gasit!
        Multumesc,
        O seara minunata.

      • M-as bucura sa o incerci si pe aceasta , atunci cand vei putea , desigur .Noua ne-a placut tare mult !!!
        Ohhh , ce ma bucur ca ai gasit retete pe placul tau .Si noi adoram fructele de mare , insa in orasul meu nu le gasesc decat congelate .:( Sa stii ca pe blog nu am nici o reteta cu midii si chiar nu am preparat niciodata deoarece nu am gasit sa cumpar , insa prin cartile mele am o multime de ele .Daca vrei iti caut cateva si ti le scanez , poate iti sunt de ajutor !!!
        Asemenea iti doresc si-ti multumesc ca ma vizitezi si ca-mi incerci retetele, inseamna mult ptr mine !!

  4. Buna ziua,
    O sa afum si eu niste pulpe de curcan(as afuma si de strut, dar nu se gasesc la noi in magazine). Noi tinem afumaturile in pod la aer pana prin martie. Daca prepar marinada dupa reteta ta , cu ulei, pot pastra aceste pulpe in pod (pastrama daca e un pic uscata mie-mi place mai mult)?
    Multumesc pentru reteta si pentru sfaturile ulterioare!

    • Buna Dan,
      Pana anul trecut nu ne-am permis sa le tinem atata la uscat caci nu am avut pod :), insa de anul trecut si noi le tinem mai mult la uscat, dar asta in functie de preferinte.Pe unele mai mult,iar pe altele mai putin.Nu cred ca ar fi vreo problema acel ulei :).Daca ti-e teama, poti incerca varianta cu ulei doar pe cateva bucati sa vezi cum ies si cum se pastreaza, iar daca esti multumit,data viitoare le faci pe toate in aceasta varianta.
      Cu mare placere!
      O seara frumoasa!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s