Porumbei umpluti


Nu stiu cati dintre voi au papat porumbei , insa pot sa va asigur ca sunt extrem de deliciosi , iar mie mereu imi trezesc amintiri frumoase din copilarie cand bunica mea imi facea supa de porumbei , supa din care papam prima data carnita fiarta , apoi cate doua farfurii de supa cu taitei de casa , care ptr mine  era mai mult decat delicioasa !!! Daca aveti vreodata ocazia sa gatiti porumbei , nu ezitati , sunt mai mult decat un deliciu !!! …. si de ce nu , daca tot suntem in prag de sarbatori si gatim tot felul de bunatati , putem alege aceasta reteta  ptr masa de Craciun sau Revelion !!!

Ingrediente :

  • 3 porumbei curatati bine de toate cele , apoi spalati
  • 1 ceapa mare
  • 1 dovlecel
  • 50 g unt
  • 1 morcovel mic
  • 2 linguri pesmet
  • 3 linguri carne tocata de pui
  • ficateii de la porumbei, tocati marunt
  • 1 lingura marar tocat
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 3 cepe micute
  • boia
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 4 linguri ulei de masline

Ungeti o tava termorezistenta cu unt , apoi presarati ceapa taiata fideluta si dovlecelul taiat cubulete . Presarati deasupra putina sare .

Curatati morcovul si cele trei cepe mititele , le spalati  , apoi morcovul il dati pe razatoarea mica , iar ceapa o lasati intreaga.

Intr-un castronel amestecati carnea tocata cu ficateii , morcovul ras , oul , pesmetul si mararul tocat , apoi condimentati cu sare si piper.

Cu aceasta compozitie umpleti jumatate din fiecare porumbel , apoi puneti in fiecare cate o ceapa micuta intreaga , dupa care acoperiti ceapa cu inca o portie buna de compozitie.Cu ajutorul unui ac cu ata 🙂 , coaseti orificiul prin care ati bagat umplutura.

Intr-un bol micut , amestecati uleiul cu usturoiul dat pe razatoarea mica , adaugati sare, piper , cimbru si boia si ungeti fiecare porumbel , pe toate partile cu aceasta pasta .

Puneti porumbeii in tava peste ceapa si dovlecelul taiat cubulete, ii stropiti cu 100 ml apa si acoperiti tava cu folie .

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute .In tot acest timp , scoateti tava de 2-3 ori si mai stropiti porumbeii cu sosul din tava .Cand acestia sunt aproape gata , luati folia si lasati-i inca 10 minute sa se rumeneasca.

Serviti porumbeii cu sosul din tava , sau cu un sos de marar si cartofi fierti , asa cum am facut noi ;).

POFTA BUNA !!!

40 de gânduri despre “Porumbei umpluti

  1. nici eu nu am papat niciodata carnitza de porumbel…..
    cred ca e delicios si intr-adevar seamana cu prepelitza….
    o sa plec la vanatoare de porumbei(pe centru)…

  2. era o vreme in care bunicii cresteau porumbei. n-am putut nicioadata sa mananc, asa ca nu ma pot exprima. dar as adapta reteta ta la ceva ce n-am probleme a manca: pui :D!

  3. Nu am mancat niciodata! Doar am auzit povesti la mama, la bunici si chiar mi-as dori! Arata extraordinar si mi-ai facut o pofta…Acum caut pe net unde as putea gasi asa ceva 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s