Rulouri din piept de gasca umplute cu ciuperci si praz


Cred ca stiti deja cat de mult imi plac ciupercile , nu? …. si  asa cum am zis cand am postat ciorbita de gasca , vor urma si alte bunatati din aceasta carnita delicioasa  , iar azi va arat ce am servit noi zilele trecute ;)  sperand ca o sa va placa si voua ! …. si de ce nu, sperand ca poate veti alege sa faceti acest preparat de Craciun .

Ingrediente :

  • 1 piept de gasca , dezosat
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 fire de praz , doar partea alba
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb sec
  • 200 ml supa sau apa
  • 100 ml smantana ptr gatit
  • 100 g unt

Taiati pieptul in felii nu fff subtiri ( mie mi-au iesit 10 felii frumusele ), apoi le bateti pe fiecare parte cate putin .Le condimentati cu sare si piper si le dati la frigider ptr o ora.

Daca ciupercile sunt mai maricele , le rupeti fasii.Spalati prazul si ciupercile si le puneti la scurs intr-o strecuratoare.

Taiati prazul ( doar partea alba ) in fasii putin mai lungi decat latimea fiecarei bucati de carne.

Pe fiecare bucata de carne , aranjati fasii de ciupercute si fasii de praz peste care puneti cate o bucatica mica de unt , presarati putina sare si piper, apoi le rulati strans si le prindeti cu o scobitoare.


Procedati la fel cu fiecare bucata de carne.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti rulourile umplute 2-3 minute pe fiecare parte , apoi adaugati vinul si stingeti focul.

Taiati marunt ciupercile si prazul ramas .

Ungeti o tava termorezistenta cu untul ramas , presarati prazul si ciupercile taiate , presarati sare si piper peste ele , apoi aranjati deasupra rulourile de carne umplute.Turnati si vinul din tigaie , apoi supa sau apa.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati-o in cuptorul incalzit ptr circa 90 de minute .

Din cand in cand , scoateti tava din cuptor si stropiti rulourile cu zeama din tava .Cand acestea sunt gata , le scoateti pe un platou si le pastrati la cald.

Compozitia ramasa in tava  o puneti in blender si mixati pana devine ca o pasta . Adaugati smantana si mai mixati cateva secunde .Potriviti de sare si piper daca mai este nevoie.

Serviti sosul alaturi de rulourile umplute .

POFTA BUNA !!!

Articolul precedent
Articolul următor
Lasă un comentariu

37 comentarii

  1. Si mie im i plac ciupercile …si rulourile , de toate felurile . Foarte faina papica ta .

    Răspunde
    • Eu nu ma pot satura de ciuperci , insa regret enorm ca anul asta nu am gasit in padure , cele proaspete sunt mult mai aromate si bune , insa pe seceta care a fost anul acesta nu s-a facut nimik :(…

      Răspunde
  2. DiaMar bucataria galbena

     /  8 Decembrie 2011

    Eu sunt mare fan ciuperci,deci imi place.Te pup!

    Răspunde
  3. Suna bine si sunt sigura ca sunt foarte gustoase,pupici!

    Răspunde
  4. Delicioase!!!

    Răspunde
  5. Mmmm… gasca, praz, ciuperci… No comment! O nebunie de arome! Pupici

    Răspunde
  6. Zazuza

     /  8 Decembrie 2011

    si eu ca indiscreta: de unde ai carne de gasca? le cresteti voi? in RO nu am vazut niciodata, in Austria da, dar este foarte scumpa.

    Răspunde
    • Zazu , nu esti indiscreta deloc si iti raspund cu mare drag , anul trecut tatal meu a primit o pereche de gaste🙂 , iar saptamana trecuta le-a taiat si ne-a cadorisit si pe mine si pe frate-miu cu cate una😉 , deci da … le crestem noi😉 …insa de cumparat , doar in piata de la tarani am vazut , in supermarket nu !!!

      Răspunde
  7. Absolut superb arata!! Si eu iubesc ciupercile enorm de mult. De pieptul de gasca nu-ti mai spun cat de mult imi place.
    Puuup!!!

    Răspunde
    • Multumesc de vizita Laura !!!! Ma bucur ca-ti plac ciupercile , si noua ne plac tare mult , iar carnita de gasca e delicioasa , insa o mananc destul de rar😦 …. dar e bine si mai rarutz decat deloc , nu?

      Răspunde
  8. Pentru mine asta este GOURMET!!! Arata fantastic!

    Zazu, la noi o gîsca bune costa de la 35 € în sus. Destul…

    Răspunde
  9. Masã regeascã! eu cu greu cumpãr carne de ratã care are pret de aur, ce sã mai zic de gâscã cã nu ne putem apropia:)) la anu o sã pa si eu acasã:)

    Răspunde
  10. diana15ursache

     /  8 Decembrie 2011

    Imi place culoarea rulourilor tale. Cred ca au fost delicioase!!

    Răspunde
  11. Ce delicatese pe aici!!Tare bune sunt!Pup!

    Răspunde
  12. Vai ce minunatie…

    Răspunde
  13. Sigur deliciose si super prezentate!

    Răspunde
  14. marina

     /  9 Decembrie 2011

    am vazut ca tuturor le plac ciupercile(si mie,de ce sa nu recunosc),dar carnitza de gasca e si mai buna…un preparat delicios,nota 10 !!!

    Răspunde
  15. gasca imi place mai mult decat ciupercile !!!!!!ma omori cu gastele tale !

    Răspunde
  16. deosebite,mai ales ca folosesti carne de gisca@

    Răspunde
  17. Minunat! Mi-e dor sa gatesc.. sunt foarte mult timp plecata, si nu mai am timp😦

    Răspunde
  18. Sper🙂 Dintr-o saptamana intreaga, abia stau doua zile pe-acasa, si atunci mi se ivesc fel si fel de alte prioritati. Dar am sa revin in mod sigur; de altfel, am o arhiva pe care astept sa o public😀 Si chiar acum fac niste fursecuri! Imi era dor, si nu ma pot abtine, chiar daca dimineata pornesc catre Bucuresti si am ‘doar’ 600 de km de facut. Pupici!

    Răspunde
    • Astept si eu arhiva😉 … si ma bucur ca nu te poti abtine , iar in aceasta perioada e chiar pacat sa nu faci fursecuri😉 … drum bun spre Bucuresti !!

      Răspunde
  1. Delicii pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna – II « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: