Rulouri din piept de gasca umplute cu ciuperci si praz


Cred ca stiti deja cat de mult imi plac ciupercile , nu? …. si  asa cum am zis cand am postat ciorbita de gasca , vor urma si alte bunatati din aceasta carnita delicioasa  , iar azi va arat ce am servit noi zilele trecute 😉  sperand ca o sa va placa si voua ! …. si de ce nu, sperand ca poate veti alege sa faceti acest preparat de Craciun .

Ingrediente :

  • 1 piept de gasca , dezosat
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 fire de praz , doar partea alba
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb sec
  • 200 ml supa sau apa
  • 100 ml smantana ptr gatit
  • 100 g unt

Taiati pieptul in felii nu fff subtiri ( mie mi-au iesit 10 felii frumusele ), apoi le bateti pe fiecare parte cate putin .Le condimentati cu sare si piper si le dati la frigider ptr o ora.

Daca ciupercile sunt mai maricele , le rupeti fasii.Spalati prazul si ciupercile si le puneti la scurs intr-o strecuratoare.

Taiati prazul ( doar partea alba ) in fasii putin mai lungi decat latimea fiecarei bucati de carne.

Pe fiecare bucata de carne , aranjati fasii de ciupercute si fasii de praz peste care puneti cate o bucatica mica de unt , presarati putina sare si piper, apoi le rulati strans si le prindeti cu o scobitoare.


Procedati la fel cu fiecare bucata de carne.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti rulourile umplute 2-3 minute pe fiecare parte , apoi adaugati vinul si stingeti focul.

Taiati marunt ciupercile si prazul ramas .

Ungeti o tava termorezistenta cu untul ramas , presarati prazul si ciupercile taiate , presarati sare si piper peste ele , apoi aranjati deasupra rulourile de carne umplute.Turnati si vinul din tigaie , apoi supa sau apa.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati-o in cuptorul incalzit ptr circa 90 de minute .

Din cand in cand , scoateti tava din cuptor si stropiti rulourile cu zeama din tava .Cand acestea sunt gata , le scoateti pe un platou si le pastrati la cald.

Compozitia ramasa in tava  o puneti in blender si mixati pana devine ca o pasta . Adaugati smantana si mai mixati cateva secunde .Potriviti de sare si piper daca mai este nevoie.

Serviti sosul alaturi de rulourile umplute .

POFTA BUNA !!!

37 de gânduri despre “Rulouri din piept de gasca umplute cu ciuperci si praz

    • Eu nu ma pot satura de ciuperci , insa regret enorm ca anul asta nu am gasit in padure , cele proaspete sunt mult mai aromate si bune , insa pe seceta care a fost anul acesta nu s-a facut nimik :(…

    • Zazu , nu esti indiscreta deloc si iti raspund cu mare drag , anul trecut tatal meu a primit o pereche de gaste 🙂 , iar saptamana trecuta le-a taiat si ne-a cadorisit si pe mine si pe frate-miu cu cate una 😉 , deci da … le crestem noi 😉 …insa de cumparat , doar in piata de la tarani am vazut , in supermarket nu !!!

    • Multumesc de vizita Laura !!!! Ma bucur ca-ti plac ciupercile , si noua ne plac tare mult , iar carnita de gasca e delicioasa , insa o mananc destul de rar 😦 …. dar e bine si mai rarutz decat deloc , nu?

  1. am vazut ca tuturor le plac ciupercile(si mie,de ce sa nu recunosc),dar carnitza de gasca e si mai buna…un preparat delicios,nota 10 !!!

  2. Sper 🙂 Dintr-o saptamana intreaga, abia stau doua zile pe-acasa, si atunci mi se ivesc fel si fel de alte prioritati. Dar am sa revin in mod sigur; de altfel, am o arhiva pe care astept sa o public 😀 Si chiar acum fac niste fursecuri! Imi era dor, si nu ma pot abtine, chiar daca dimineata pornesc catre Bucuresti si am ‘doar’ 600 de km de facut. Pupici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s