Acest chec aperitiv pot sa spun ca e cel mai gustos , dar nu in ultimul rand este si ff aspectuos . Il puteti pregati intr-un timp scurt si va puteti impresiona musafirii cu el de Craciun sau de ce nu , de Revelion .
Ingrediente :
- 5 ciuperci champignon, maricele
- 1 ardei capia , rosu
- 270 g faina
- 5 oua
- 130 ml lapte
- 120 g cascaval afumat
- 8 linguri ulei de dovleac ( puteti folosi de masline sau de floarea soarelui )
- 1/2 plic drojdie uscata
- sare
- piper
- 100 g mozzarella
- 30 g unt
Ungeti cu unt o tava de chec , apoi o tapetati cu faina .
Intr-o craticioara cu apa , puneti ciupercile impreuna cu 1/2 lingurita sare si le lesati sa dea 2-3 clocote . Le puneti apoi la scurs intr-o strecuratoare.
Mixati ouale intr-un castron , adaugati laptele , sarea si piperul si mai mixati putin.Amestecati faina cu drojdia uscata , apoi o adaugati treptat in compozitia de oua.Turnati si uleiul in fir subtire , apoi cascavalul ras pe razatoarea mica ( doar jumatate din cantitatea de cascaval ras o puneti in compozitie ).Amestecati bine compozitia cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnati jumatate din compozitia obtinuta in tava de chec unsa si tapetata.
Puneti cateva fasii de ardei in compozitia din tava , apoi aranjati cele 5 ciupercute , una langa alta , stand in picioare ( ciupercutele le lasati cu tot cu codita).Presarati cantitatea de cascaval ramas peste ciupercute .
Turnati cealalta jumatate din compozitie peste ciuperci , mai puneti cateva fasii de ardei pe langa ciuperci , apoi radeti pe razatoarea mare branzica mozzarella si o presarati si pe ea deasupra ultimului strat din compoztia de chec.
Coaceti checul in cuptorul preincalzit circa 40 de minute.Dupa ce checul e copt , il lasati sa se raceasca putin , il taiati felii si-l serviti caldut .
Noi l-am servit si caldut si rece , si garantez ca e la fel de bun in ambele variante.
POFTA BUNA !!!
Foarte fain,si daca este cu ciuperci nu puteam sa lipsesc.te pup!
Daca mi-ar da cineva de trei ori pe zi sa pap ciuperci , niiiiik nu as zice !!! … le ador !!!
Nu am mincat niciodata dar am impresia caci asi gusta si minca cu placere.
Sigur ai gusta si papa cu placere !!! mssss!!!
Arata perfect, de parca ar fi desenat cineva!! Super chec!
Asa ziceam si eu cand l-am taiat , ca parca e desenata ciupercuta 😉 … ms!!!
Arata bine!!!
Ms frumos !!!
Ce frumos sta ciupercuta la pozat.! Se rasfata!!!
Ii place sa pozeze ;)… e fotomodea :)))) …
Ce drãgut!!!
Asa-i ? :):) 😉
Ce-mi place cum ai asezat ciupercutele,super idee.Te cred ca-i foarte bun,imi plac ciupercile,pupici!
Vai , dar cum imi mai plac mie !!!!
Vai cat de bine arata!!! E super, super … pe placul meu 100% 🙂 Te pup!
Ma bucur ca e si pe placul tau !!!
Oau ce bine arata! imi placeee!!! Am sa incerc si eu! PupicI!
M-as bucura sa incerci , e super delicios , la noi a avut mare trecere ;)..
ne-ai omorat cu „fatza” aperitivului asta !
Fatza mai frumoasa ca asta nu e !!! :):)
Vaiiiii! E minunat, si cred ca e super delicios! Notat pentru masa de Craciun!
Pupici cu drag :*
M-as bucura tare mult sa-l faci de sarbatori , eu oscilez , mai am si alte variante ;)..
Ce frumos arata! Fur o bucatica! Pupici
Fura ca nu ma uit !!! 😉
mmm,da,o idee excelenta pentru un aperitiv de efect pe masa de Craciun…
arata fff bine…
ce zici ? il faci ? … tare m-as bucura !!!
Ador checurile sarate. Ce frumos arata ciupercuta aia acolo in mijloc…
Si noua ne plac , sunt delicioase si te poti juca cu diferite combinatii ;)..
Ce fain arata cu ciupercuta la mijloc!
Ma bucur ca-ti place Maya !!
Ce tare arata cu ciupercuta in mijloc!!! Felicitari!
Ms frumos !!
Ai facut vraji cu ciupercile…Foarte aspectuos checul.
Eu cu ele sau ele cu mine …. sunt innebunita dupa ele ;)…
Buna, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie „Dulce Romanie”. Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc
http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html
ooooo , am intrat din prima zi , minunate ingrediente , voi participa cu siguranta !!!! … ms frumos !!
Ce fain arata cu ciupercuta aia taiata in jumate! 🙂
Ma bucur ca -ti place !!!
arata ca un tablou, ca o poza din revistele alea smechere de mancare! 😀
Ms Zazu !!!! …. pai uneori imi place si mie sa fiu smechera , deci , rezultate smechere :))))
ce frumoasa sectiune!si eu ador ciupercile,oricum ar fi:gatitesau chiar crude,in salate.am facut chec sarat cu broccoli in sectiune,dar asta e parca si mai frumos!
si eu ma gandeam urmatorul sa-l fac cu broccoli 😉 ….. si eu ador ciupercile in orice stare !!! 🙂
Grozav checul!
Sigur impresioneaza toti musafirii!
Cred ca acest chec a avut cea mai mare trecere !!!
Tocmai l-am facut 😀 E super bun!
Sarbatori minunate si multi pupici!
Ma bucur enorm ca ai ales sa faci acest chec si ca ti-a placut , e delicios !!
Sarbatori fericite si tie !!
Sarbatori fericite !
Sarbatori fericite si tie si numai bucurii!!
Super !!!! Craciun fericit iti doresc !!
Aarata super checul cu ciuperci si cred k e f gustos.M-am uitat la el de cand l-ai postat si tot am zis k il fac si eu…….si nu mi-am facut timp…dar acum gata!Mi-am listat reteta si de Revelion o sa-l fac k nu mai pot de pofta!
Pai stiu ca ti-a facut cu ochiul si oricum stiam ca o sa vina ziua cand il vei face , deci nu mai e mult;) … astept rezultatul !!!! :):)