Chec cu ciuperci


Acest chec aperitiv pot sa spun ca e cel mai gustos , dar nu in ultimul rand este si ff aspectuos . Il puteti pregati intr-un timp scurt si va puteti impresiona musafirii cu el de Craciun sau de ce nu , de Revelion .

Ingrediente :

  • 5 ciuperci champignon, maricele
  • 1 ardei capia , rosu
  • 270 g faina
  • 5 oua
  • 130 ml lapte
  • 120 g cascaval afumat
  • 8 linguri ulei de dovleac ( puteti folosi de masline sau de floarea soarelui )
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • sare
  • piper
  • 100 g mozzarella
  • 30 g unt

Ungeti cu unt o tava de chec , apoi o tapetati cu faina .

Intr-o craticioara cu apa , puneti ciupercile impreuna cu 1/2 lingurita sare si le lesati sa dea 2-3 clocote . Le puneti apoi la scurs intr-o strecuratoare.

Mixati ouale intr-un castron , adaugati laptele , sarea si piperul si mai mixati putin.Amestecati faina cu drojdia uscata , apoi o adaugati treptat in compozitia de oua.Turnati si uleiul in fir subtire , apoi cascavalul ras pe razatoarea mica ( doar jumatate din cantitatea de cascaval ras o puneti in compozitie ).Amestecati bine compozitia cu ajutorul unei linguri de lemn.

Turnati jumatate din compozitia obtinuta in tava de chec unsa si tapetata.

Puneti cateva fasii de ardei in compozitia din tava , apoi aranjati cele 5 ciupercute , una langa alta , stand in picioare ( ciupercutele le lasati cu tot cu codita).Presarati cantitatea de cascaval ramas peste ciupercute .

Turnati cealalta jumatate din compozitie peste ciuperci , mai puneti cateva fasii de ardei pe langa ciuperci , apoi radeti pe razatoarea mare branzica mozzarella si o presarati si pe ea deasupra ultimului strat din compoztia de chec.

Coaceti checul in cuptorul preincalzit circa 40 de minute.Dupa ce checul e copt , il lasati sa se raceasca putin , il taiati felii si-l serviti caldut .

Noi l-am servit si caldut si rece , si garantez ca e la fel de bun in ambele variante.

POFTA BUNA !!!

52 de gânduri despre “Chec cu ciuperci

  1. ce frumoasa sectiune!si eu ador ciupercile,oricum ar fi:gatitesau chiar crude,in salate.am facut chec sarat cu broccoli in sectiune,dar asta e parca si mai frumos!

  2. Aarata super checul cu ciuperci si cred k e f gustos.M-am uitat la el de cand l-ai postat si tot am zis k il fac si eu…….si nu mi-am facut timp…dar acum gata!Mi-am listat reteta si de Revelion o sa-l fac k nu mai pot de pofta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s