Ne apropiem cu pasi repezi de Craciun si ne dorim cu totii sa preparam o multime de bunatati cu care sa ne intampinam colindatorii si musafirii , iar acesti biscuitei cu siguranta vor fi nelipsiti pe masa de Craciun !!!
Ingrediente :
- 450 g faina
- 200 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 oua intregi
- 170 g unt
- praf de sare
- 250 g smochine confiate , taiate bucatele mici
- 1 plic zahar vanilat
Amestecati intr-un castron , faina cu praful de copt si sarea .
Intr-un bol , mixati cele doua oua cu zaharul , pana acesta se topeste.Adaugati untul (il scoateti cu o zi inainte din frigider si-l pastrati la temperatura camerei ) , apoi adaugati zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie si mai mixati putin.Puneti peste compozitia obtinuta smochinele taiate si amestecati bine totul cu ajutorul unei linguri de lemn.
Adaugati treptat faina amestecata cu cele spuse mai sus 😉 si amestecati bine . Daca compozitia este prea lipicioasa , mai puteti adauga putina faina.
Cand compozitia devine omogena , formati doua batoane pe care le puneti intr-o tava in care ati pus hartie de copt . Aplatizati cele doua batoane cu degetele , apoi bagati tava in cuptorul preincalzit ptr circa 30 de minute.
Scoateti tava si lasati batoanele sa se raceasca , apoi le taiati in fasii de circa 2 -3 cm.Le puneti inapoi in tava si le mai coaceti 5 minute pe o parte si inca 5 pe cealalta , pana se rumenesc putin.
Le lasati sa se raceasca si le puteti servi alaturi de ceai , lapte sau cafea .
POFTA BUNA !!!
mmm,ce bine arata !!!!!!!!!
anul asta nu scapi necolindata…
dar vezi ca noi suntem multi….
ptr voi trebuie sa ma apuc de acuma de facut , asa-i? :)…ar trebui sa am un sac plin de biscuitei ca sa va satur pe toti ;)…
OOOo ce bine arata! Tot ma gandesc si eu la un meniu de Craciun si inca nu stiu ce!!! Pupici!
Eu ma gandesc in ultim moment ce fac ;)…
Sunt minunati, Adina!
Te invit cu drag sa participi la provocarea „How Christmas tastes around the world” cu o reteta a unui preparat care va caracterizeaza Craciunul in zona in care locuiti! Mai multe detalii gasesti la mine pe blog, aici:
http://cantboilanegg.blogspot.com/2011/11/how-christmas-taste-around-world.html
Te pup si te astept cu drag :*
Multumesc din suflet ptr invitatie si sper sa reusesc sa particip !!!
Daca sunt cu smochine , eu sunt la usa ta in curand 🙂
Te astept !!! ;)…
Deliciosi! cred cã mã îngras numai gândindu-mã la ei:)
Crezi ca asa usor te ingrasi ? :):)
am facut si eu cu smochine,dar si un pic de malai am pus in ei,au fost fantastici!:)
Uite la asta nu m-am gandit , dar voi retine 😉 , ms mult !!!
Daca spui ca au smochine,vin in vizita.Pupici!
Pregatesc cafeluta ?
Ce gust..ce arome…!Buni de tot!!!Pupici!
Ma bucur ca-ti plac !!
Eu nu pot sa vad pozele tale…
Chiar nu stiu de ce , si mie mi se intampla de multe ori pe alte bloguri , insa insist si pana la urma reusesc 😉 … sper sa reusesti si tu sa le vezi !!! Te pup !!
Daca ma apuc de pe acum de colindat, capata un biscuite ??? Hmmm, arata foarte bine si sigur sint gustosi…
Acum capeti si fara sa colinzi 😉 …
M`ai omorat cu biscuiteii tai… Neaparat trebuie sa ma pun pe facut.. dar acum nu mai stiu in ce combinatie.. Pupici
Asta e doar inceputul , mai am multe retete in plan !!! …. te poti apuca si tu , sunt fff usor de facut si ideali la cafeluta ;)…
Ei da! Acum pot spune ca arata minunat!!! Si as vrea si eu unul… Pup
Ma bucur ca ai reusit sa vezi pozele 😉 … pusssyy!!!
Ce placere a degusta, cel putin mental.
Decat deloc , e bine si asa doar , nu?
draga mea, arata fantastic si sigur sunt deliciosi! :*
trebuie sa-i incerc si eu! o zi minunata si pupici!
Fantastici , deliciosi si deloc pretentiosi 😉 … spor la treaba daca-i incerci !!
Ce bine arata!!!!!!
Ms frumos !!!
mda. dupa ce scap de aparatul dentar, poate 😀 :D. acum nu risc 😀
mda 🙂 , musai dupa …. acum chiar ca e riscant , biscotti e biscotti :)))) ….. asta daca nu vrei sa-i inmoi prin niste bunataturi de cafele sau ceiuturi ;)…
imi plac si mai imi place si cutiuta lor 🙂
Este o cutiuta improvizata din bentita cu ornament ptr carciun prinsa cu o clama din lemn ( ca cele de rufe , doar ca se agata in bradutz ) …. ms frumos !!!
Craciun, biscuiti, aroma de brad si iarna…abia astept 🙂 La asta ma duce gandul postarea ta!! :*:*
Si mie imi place totul , iar luna decembrie cred ca e cea mai frumoasa luna din an !!
[…] Pe blog ii mai puteti gasi si-n varianta cu smochine !!! […]
[…] Biscotti cu caise si lavanda si Biscotti cu smochine […]