Muschiulet de porc afumat


Iata ca am facut-o si pe asta !!!!!  Nu pot spune ca noi nu faceam asa ceva in casa , insa anii trecuti facea tati meu tot , iar acum am zis , eu condimentez cu ce vreau eu , iar tu afumi cu ce vrei tu :)) , zis si facut !!!!!

Acest preparat este doar inceputul unei noi categorii in speranta ca vor urma si alte preparate afumate !!! 🙂

Ingrediente :

  • 2 muschiuleti  de porc
  • 1 lingura rasa de sare grunjoasa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica
  • 1/2 lingurita boia de ardei, dulce
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare fina
  • 1 lingurita cimbru, uscat
  • 1 /2 lingurita busuioc, uscat
  • 1/2 lingurita tarhon, uscat

Spalati bucatile de carne si le puneti intr-o tava de plastic ( eu am o tava de plastic cu capac pe care o folosesc la diverse 😉 si pe care am folosit-o acum , deoarece am vrut sa stea muschiuletii intinsi  )  . Ii presarati cu sarea grunjoasa  pe ambele parti , puneti capacul si bagati tava la frigider ptr circa 24 ore.

A doua zi , pregatiti din restul ingredientelor ( ulei,usturoi ras,boia,piper, sarea fina , cimbru , busuioc si tarhon ) o pasta cu care veti unge cei doi muschiuleti pe care i-ati scurs de zeama lasata si pe care ii bagati din nou la frigider, de aceasta data, ptr 48 de ore  . In acest timp , mai intoarceti carnea de pe-o parte pe alta .

Dupe cale 48 de ore trecute , agatati carnea in doua carlige , o atarnati in camara si o lasati 24 de ore sa se usuce putin.

O bagati apoi in afumatoare pentru circa 3 zile , iar in fiecare zi o rasfatati cu cate un fum 😉 ( operatiune de care s-a ocupat tatal meu ).Dupa cele trei zile de rasfat cu putintel fum , o lasati iarasi o zi in camara , apoi vine rasfatul nostru !!!!!

Serviti muschiuletul afumat alaturi de ceapa rosie sau usturoi , branzica si rosii cherry !!!

Il puteti servi ca aperitiv in multe alte combinatii .

POFTA BUNA !!

53 de gânduri despre “Muschiulet de porc afumat

  1. Cum poate sa arate!!! Eu sunt innebunita dupa afumatura. Chiar azi am fost la bunica si am luat niste carnati afumati. Nici un produs din comert nu se compara cu mezelurile de casa condimentate si afumate de manutele noastre 🙂
    Pupici si weekend placut in continuare!

  2. Apetisant arata! Anul trecut, in Danemarca fiind, a fost prima oara cand noi doi ne`am ocupat de tot ce inseamna pregatirea porcului, inclusiv afumaturi.. improvizand o afumatoare (doar e inventiv romanul!) care a creat multa mirare in randul danezilor 🙂 Ptr afumaturi, am folosit diverse condimente… mai pe scurt, ne`am facut de cap cu porcu! :)) Te pup si.. pana taiem noi porcul, pap o feliuta de la tine.

    • Daca vrei sa-l pastrezi mai mult timp , trebuie sa-l lasi sa se usuce mai tare .Noi insa il pregatim inainte de Craciun si-l pastram cam doua saptamani la frigider , dar asta in functie de cat facem de mult 🙂 .
      PS.Comentariul tau era in spam , iar eu abia acum l-am vazut !! 😦

    • Buna Veronica ,
      Tatal meu zice ca il lasa circa 3 ore / zi – maxim !!! Dar asta in functie de cat de afumat place fiecaruia . Il poti lasa mai putin la prima tura , apoi in functie de cum iese preparatul , daca este sau nu pe gustul vostru , mariti sau nu timpul !! 😉
      Spor si pofta !!
      PS.Mai putin am apuc si eu de preparatele afumate !! 😉

  3. Au trecut doi ani de cand ai postat reteta si inca se mai simte mireasma de muschiulet afumat…E „durere”! Abia astept sa-l fac si eu.Iti doresc o iarna si niste sarbatori ca in copilarie !!!

    • Eu am si uitat cat timp a trecut 🙂 … dar pot confirma ca „durere ” mai mare nu exista !! :))) 😉 Ador afumaturile la maxim !! Neaparat sa-l incerci !!
      Multumesc frumos !!
      Sarbatori de vis si tie !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s