Asa cum v-am obisnuit in ultima vreme sa tot vedeti preparate din carne alaturi de fructe , nu am rezistat nici in acest week-end sa nu fac o fripturica alaturi de … mere si stafide.Se poate la fel de bine sa papam mere si stafide nu doar intr-o delicioasa prajiturica, ci si alaturi de o fripturica, si pot spune ca in aceasta combinatie , merele sunt mult mai interesante si gustoase.
Si daca tot m-am folosit de aceste mere , pot participa din nou la provocarea Xandrinnei !!!!!
Ingrediente :
- 2 bucati de muschiulet de porc
- 50 g unt
- 3 linguri ulei masline
- sare
- piper negru si piper cayenne
- 4 mere golden
- 350-400 ml vin alb
- 50 g stafide
- zahar si scortisoara
Spalati merele , le scoateti cotorul , apoi le taiati in jumatate . Le puneti intr-un bol mai maricel , le stropiti cu vin si cu ajutorul unei rasnite presarati putin zahar cu scortisoara.
Le lasati la macerat circa 2 ore.
Spalati bucatile de carne , apoi le tamponati cu servetele de hartie si le condimentati cu sare si piper negru.
Ungeti o tava termorezistenta cu unt , puneti bucatile de carne in tava si le stropiti cu uleiul de masline.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o dati la cuptor ptr circa 10 minute.Dupa cele 10 minute , stropiti carnea cu jumatate din cantitatea de vin in care au stat merele.Bagati totul inapoi la cuptor ptr inca 15 minute.
Scoateti din nou tava , aranjati bucatile de mar in jurul carnitei ( eu doua jumatati de mar le-am taiat inca o data in doua ptr ca nu-mi mai incapeau in tava ) , presarati stafidele peste mere , presarati pe carnita si putin piper cayenne , apoi bagati din nou tava la cuptor ptr inca 20 de minute.
Cand totul este gata , scoateti carnita pe un platou de lemn si o taiati feliute.
Stropiti feliile de carne cu sosul din tava , apoi serviti alaturi de un mot de piure 😉 …
POFTA BUNA !!!!!
Delicios !!!! ce rasfat pe capul tau!! vreau si eu o portie dubla!!! pupici
Super delicios Anto !!!! Te servesc cu placere dubla 😉 …
Rasfat e putin spus … auzi tu, piure motat! Felicitari!
Chiar e putin spus? :)))) … mai e ceva de spus si eu nu stiu ? :))) …deci, sa inteleg ca-ti place piureul meu motat? :):) … o seara frumoasa!!!
Mmmm, ce bine arata muschiuletul…asa fraged…iar piureul motat e si mai si!! Un adevarat deliciu:)
Piureul motat e de efect 😉 , dar e si ffff bun , noua ne place tare asa cu patrunjel tocat prin el !!!
Tare bine mai aratã!!! ador combinatia:)
Ma bucur ca-ti place , si noi adoram orice combinatie cu fructe !!!
arata bestial,si cred ca a fost foarte bun:*
daca erai prin zona , te rasfatam tare 😉 ….
eeee,poate ca m-as descurca cu muschiuletul si cu merele,dar sigur nu m-as descurca cu piureul motat….nu stiu sa-l motez….
faina reteta !!!!!!!!!!!!!!
te-ai descurca si cu motatu 😉 , trebuie doar sa nu faci piureul prea moale !!!!
o alta reteta pe care o voi incerca….arata bestial!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chiar sunt curioasa daca o sa va placa in combinatie cu fructe 😉 … ms mult !!!
Interesanta fripturica ta, nu zic „nu”, daca ma servesti cu vreo 2-3 feliute… Facem tirgul, ca mi-e pofta… trimit mere si stafide la schimb… Pupici !!!
Te servesc cu drag fara sa facem nici un targ 😉 , ce zici ?
Ce rasfat aromat si elegant.Pupici!
deja acest rasfat e o amintire frumoasa 🙂 😦 ….
Mmm, tare bun!!!Pup!
Mmmmmm , tare , tare bun fu 🙂 … ca sa nu zic fu tare bun !!! :))))
Imi place fripturica cu aroma de mar,dar nici motatul nu e mai prejos!
Si noua ne place tare , iar acum , in acesta perioada imi vine sa gatesc numai la cuptor 😉 … orice combinatie 😉 …. motatul e motat !!!
Interesanta combinatia.
Ma bucur tare ca-ti place !!!
Imi place si combinatia aceasta! Eu tocmai am facut muschiulet de porc..dar cu gutuie 😛
Acum doua sapt am avut si eu cotlet cu gutuie , ador orice combinatie de carnita cu gutuie !!!! Vin la tine sa vad ce bunatate ai facut ;)…
Cred ca m`ai convins! Trebuie neaparat sa incerc si eu combinatia de carnita cu fructe, dar pana atunci… fur o portie de la tine! Te pup
De cateva zile ma tot gandesc la o combinatie cu cirese , cand a fost sezonul lor nu am facut :(( …. dar urmeaza si altele , ma bucur ca te-am convins !!
Multumesc inca o data pentru participare!
Manca-l-ar mama pe el de muschiulet! 🙂
Cu mare placere !!!
Delicios! Ador combinatiile carne-fructe!
Ms !!!!! Si eu le ador !!!
dau o portie de varzuci contra uneia de muschiulet cu mere ! tare imi place carnea cu fructe!
Gata !!!! Facem tranzactia 😉 …
interesanta combinatie,chiar daca e inca dimineata…nu m-as da intr-o parte de la o portie!!!Pupici si o zi frumoasa!!
Ms frumos !!!! Nici eu nu m-as da 😉 …. o zi frumoasa si tie !!!
carnita cu fructeee…buuunnn…am mancat odata…un muschiulet din asta cu portocale…cu mere nu …inca …ma servesc ?
Acum ai ocazia sa papi si cu mere 😉 … chiar te rog !!! :):)
Porcul cu mere si stafide mi se pare o combinatie perfecta! Super prezentare… uite si porcul meu cu mere si stafide: http://www.divainbucatarie.ro/muschiulet-de-porc-umplut-cu-ciuperci-mere-si-stafide/ , pupici
Si mie mi se pare perfecta 😉 ….. si ma bucur ca si tu faci acest preparat , insa cand tu ai postat reteta , blogul meu nu exista ca altfel nu o ratam eu , mereu te vizitez cu drag !!! ….Ms frumos !!!!!
nu stiu de unde le tot scoti dar sunt sigura ca iti reusesc toate:* te pup
Cum nu stii de unde? :):) ….. sunt si care nu-mi resuesc , dar sa nu mai spui la nimeni , k? 😉 ….
[…] Muschiulet de porc cu mere si stafide […]