Si in acest week-end postez in graba reteta , nu va spun de ce ( sssttt….plec la o plimbarica pe munte in speranta ca voi gasi ceva 😉 ) …. dar , ssstttt , ramane secretul nostru , da? … aaaaaa … si tot in graba va spun ca inscriu si aceasta reteta la provocarea lunii pe blogul My fancy cake .
Pentru blat avem nevoie de :
- 140 g unt
- 250 g faina
- 1 lingurita zahar pudra
- 1 lingurita sare
- 1 galbenus
- 4 linguri de apa
- 100 g branzica ricotta
Pentru umplutura avem nevoie de :
- 1 kg de dovleac ptr placinta, ras pe razatoarea mare
- 4 linguri de zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g unt
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri lapte
- 2 linguri faina
- 50 g zahar pudra
Puneti faina intr-un castron mai maricel .Faceti o adancitura in mijloc si adaugati untul taiat cubulete .Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.Adaugati galbenusul de ou , sarea si zaharul si amestecati ingredientele cu o lingura de lemn.Adaugati apoi apa si branzica ricotta si mai amestecati pana se incorporeaza totul.
Asezati aluatul pe o planseta presarata cu faina si formati din el o mingiuca.Nu framantati prea mult aluatul deoarece nu trebuie sa devina foarte elastic , ci mai degraba putin sfaramicios.
Inveliti mingiuca intr-o folie si bagati-o la frigider pentru 30 de minute.
Pana aluatul sta putin la frig 🙂 , preparam umplutura din dovleac.
Topim untul intr-o tigaie cu margini inalte , la foc mic.Punem dovleacul ras , cele 4 linguri de zahar si scortisoara si lasam pe foc circa 15 minute .
Amestecam usor cu o lingura de lemn, iar daca este nevoie puneti si 2-3 linguri de apa.
Cand dovleacul s-a inmuiat , luati compozitia de pe foc si lasati-o sa se raceasca.
Intr-un bol , mixati ouale cu celelalte 4 linguri de zahar , pana acesta se topeste.
Adaugati faina si laptele si mai mixati putin.
Turnati compozitia din oua peste dovleacul ras si amestecati bine totul.
Scoateti aluatul de la frigider si-l puneti pe o suprafata presarata cu faina.
Intindeti usor aluatul cu un facalet pana ce ajunge la o grosime de circa 3 mm.
Ungeti o tava de tarta cu fff putin unt si o tapetati cu fff putina faina , apoi puneti aluatul in tava.Daca alautaul trece peste marginile tavii , treceti facaletul peste margini astfel incat veti inlatura aluatul in exces.La mine nu a fost nevoie sa fac asta 🙂 , am intins aluatul exact cat tava 😉 .
Apasati usor aluatul cu degetele in tava.
Acoperiti aluatul cu hartie de copt , apoi presarati peste hartie boabe de fasole.
Coaceti aluatul circa 10 minute in cuptorul preincalzit , apoi scoateti tava si inlaturati hartia de copt cu tot cu fasole.
Adaugati peste blat compozitia de dovleac.
Bagati tava din nou in cuptor si coaceti tarta circa 20-25 de minute.
Cand aceasta este gata o lasati sa se raceasca.Dupa ce s-a racit , o pudrati cu zahar si serviti .
POFTA BUNA !!!!
Buna!!! sunt fan dovleac!!!
Trebuie sa profitam de el acum , nu? 🙂
Arata perfect!
ms frumos !!!!
Acum 3 zile am facut si eu exact aceasta reteta.. Sau ma rog, aceeasi, exceptand faptul ca nu am pus ricotta, si ca am adaugat putina nucsoara la umplutura. Prima mea tarta cu dovleac. Trebuie sa spun ca nu am fost incantata de rezultat; mie imi place dovleacul foarte mult, si aici scortisoara i-a ‘furat’ prea mult din aroma.
Azi am sa incerc alta reteta.. Te anunt! 😉
Si la mine este prima tarta cu dovleac , insa a fost super ok , iar aluatul cu ricotta mi s-a parut interesant 😉 si eram curioasa sa vad cum iese…. , tu poate ai pus prea multa scortisoara si de aceea nu ai mai simtit asa tare gustul dovleacului , incearca sa pui mai putina data viitoare sa vezi daca se simte tare diferenta …. astept reteta cea noua , care sunt sigura ca o sa-ti iasa !!!! 😉
arata foarte bine..tocmai ce a devorat si eu una 🙂
distractie frumoasa.
ms frumos Alice !!!!
Mmm, o bunatate aromata si frageda!Pup!
Chiar a fost o bunatate 😉 … O seara frumoasa!!
Mmmm ce bine arata! Astept provizii de dovleac.. dar pana atunci, feliuta aia este a mea! Pupici
noi mai avem doi dovleci imensi , deci probabil cand il vom incepe pe urmatorul … clar urmeaza alte retete 😉 … e feliuta ta , sigur !!!
Arata perfect! Delicioasa! :*
Ms frumos Maya!!!
yammmyyy cred ca a fost foarte buna:*
Dan cred ca stie cel mai bine cat de buna a fost 😉 …..eu prea putin pap din dulcegarii :)))
Ce bine arata! Sunt innebunita dupa dovleac! Te pup, sa ai o saptamana minunata!
Ms frumos , si noua ne place !!! O saptamana frumoasa si tie !!!
delicioasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Multumesc !!!!
arata minunat! ai vazut deja cat de innebunita sunt dupa dovleac :))
te pup draga mea :*
Ms frumos !!! Am vazut cat esti de innebunita dupa el 😉 …si ai de ce , nu?
sa stii ca sunt invidioasa pe andda….numai ea a papat din delicatesa asta….
si eu vreau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am vrut sa-ti trimit si tie dar nu m-am incadrat in timpul lui Dan :(:(:( … cand ti-a adus compul :(:( …
Delicios arata!!! ador dovleacul !
Are o culoare si o aroma deosebita !!!
Ce culoare frumoasa are,sigur este si delicioasa.Te pup!
E meritul dovleacului 😉 …. ne incanta privirea si gustul ;)….
Ce deliciu,trebuie sa fac si eu ceva cu dovleac,te pup!
Mai ai timp sa faci ceva cu dovleac 😉 , iar atunci cand vei face cu siguranta o sa fie ceva ffff bun !!!
Chiar am de gand sa folosesc si eu dovleacul.O idee foarte buna.Merci.
Il poti folosi in atatea preparate 😉 … spor si pofta!!
Ce bine arata,cred ca a avut o aroma aparte !
Sunt fff gustosi si fff fini !!!!
Ce bunaciuneee..vai cum arata dovleacul ala ❤ pupiciii
Daaaaaaaa !!!!! Mi-e dor de aroma lui imbatata-n scortisoara !!! 😉