Tarta cu dovleac si scortisoara


Si in acest week-end postez in graba reteta , nu va spun de ce ( sssttt….plec la o plimbarica pe munte in speranta ca voi gasi ceva 😉 ) …. dar , ssstttt  , ramane secretul nostru , da? … aaaaaa  … si tot in graba va spun ca inscriu si aceasta reteta la provocarea lunii pe blogul My fancy cake .

Pentru blat avem nevoie de :

  • 140 g unt
  • 250 g faina
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus
  • 4 linguri de apa
  • 100 g branzica ricotta

Pentru umplutura avem nevoie de :

  • 1 kg de dovleac ptr placinta, ras pe razatoarea mare
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 50 g zahar pudra

Puneti faina intr-un castron mai maricel .Faceti o adancitura in mijloc si adaugati untul  taiat cubulete .Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.Adaugati galbenusul de ou , sarea si zaharul si amestecati ingredientele cu o lingura de lemn.Adaugati  apoi apa  si branzica ricotta si mai amestecati pana se incorporeaza totul.

Asezati aluatul pe o planseta presarata cu faina si formati din el o mingiuca.Nu framantati prea mult aluatul deoarece nu trebuie sa devina foarte  elastic , ci mai degraba putin sfaramicios.

Inveliti mingiuca intr-o folie si bagati-o la frigider pentru 30 de minute.

Pana aluatul sta putin la frig 🙂 , preparam umplutura din dovleac.

Topim untul  intr-o tigaie cu margini inalte , la foc mic.Punem dovleacul ras , cele 4 linguri de zahar si scortisoara si lasam pe foc circa 15 minute .

Amestecam usor cu o lingura de lemn, iar daca este nevoie puneti si 2-3 linguri de apa.

Cand dovleacul s-a inmuiat , luati compozitia de pe foc si lasati-o sa se raceasca.

Intr-un bol , mixati ouale cu celelalte 4 linguri de zahar , pana acesta se topeste.

Adaugati faina si laptele si mai mixati putin.

Turnati compozitia din oua peste dovleacul ras si amestecati bine totul.

Scoateti aluatul de la frigider si-l puneti pe o suprafata presarata cu faina.

Intindeti usor aluatul cu un facalet  pana ce ajunge la o grosime de circa 3 mm.

Ungeti o tava de tarta cu fff putin unt si o tapetati cu fff putina faina , apoi puneti aluatul in tava.Daca alautaul trece peste marginile tavii , treceti facaletul peste margini astfel incat veti inlatura aluatul in exces.La mine nu a fost nevoie sa fac asta 🙂 , am intins aluatul exact cat tava 😉 .

Apasati usor aluatul cu degetele in tava.

Acoperiti aluatul cu hartie de copt , apoi presarati peste hartie boabe de fasole.

 Coaceti aluatul circa 10 minute in cuptorul preincalzit , apoi scoateti tava si inlaturati hartia de copt cu tot cu fasole.

Adaugati peste blat compozitia de dovleac.

Bagati tava din nou in cuptor si coaceti tarta circa 20-25 de minute.

Cand aceasta este gata o lasati sa se raceasca.Dupa ce s-a racit , o pudrati cu zahar si serviti .

POFTA BUNA !!!!

36 de gânduri despre “Tarta cu dovleac si scortisoara

  1. Acum 3 zile am facut si eu exact aceasta reteta.. Sau ma rog, aceeasi, exceptand faptul ca nu am pus ricotta, si ca am adaugat putina nucsoara la umplutura. Prima mea tarta cu dovleac. Trebuie sa spun ca nu am fost incantata de rezultat; mie imi place dovleacul foarte mult, si aici scortisoara i-a ‘furat’ prea mult din aroma.
    Azi am sa incerc alta reteta.. Te anunt! 😉

    • Si la mine este prima tarta cu dovleac , insa a fost super ok , iar aluatul cu ricotta mi s-a parut interesant 😉 si eram curioasa sa vad cum iese…. , tu poate ai pus prea multa scortisoara si de aceea nu ai mai simtit asa tare gustul dovleacului , incearca sa pui mai putina data viitoare sa vezi daca se simte tare diferenta …. astept reteta cea noua , care sunt sigura ca o sa-ti iasa !!!! 😉

Lasă un comentariu