In aceasta perioada , cand deja se lasa frigul , ador sa fac diverse preparate la cuptor , printre care si pizza.
Sper sa va placa aceasta delicioasa pizza pe care noi am savurat-o acum cateva zile ;)…
Pentru aluatul de pizza:
- 500 g faina
- 20 g drojdie proaspata
- 1-1/2 lingurita sare
- 250 ml apa calduta
- 15 ml ulei
Pentru garnitura:
- o portie sos de busuioc ptr pizza
- 300 g ciuperci champignon , taiate feliute
- 2 oua fierte , racite , apoi taiate feliute
- 200 g mozzarella , taiata feliute sau cubulete
- 1 ardei gras galben , taiat fasiute
- 16 masline negre
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de masline (pentru uns tava)
Intr-un bol micut , amestecati drojdia faramitata cu jumatate din cantitatea de apa calduta , apoi adaugati sarea si lasati la dospit 10 minute.
Puneti faina intr-un castron , adaugati drojdia crescuta, apa ramasa si uleiul.Framantati aluatul pana acesta devine elastic si nu se mai lipeste de castron.Acoperiti aluatul cu un prosop si lasati-l la dospit.Aluatul este crescut atunci cand isi dubleaza volumul .
Dupa ce aluatul a crescut , il framantati din nou cateva minute , apoi il impartiti in doua parti egale.Intindeti fiecare portie de aluat cu sucitorul pana obtineti o foaie rotunda de grosimea dorita 🙂 ..
Puneti aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei.Il mai lasati sa stea 5-10 minute .
Toate ingredientele ptr garnitura le impartiti in doua parti egale.
Ungeti primul blat cu jumatate din cantitatea de sos de busuioc , aranjati ciupercile taiate , feliile de ardei , ouale taiate si ele feliute , adaugati maslinele si bucatile de mozarella .
Condimentati cu sare si piper si coaceti pizza in cuptorul preincalzit , circa 20-25 de minute.
Procedati la fel si cu celalat blat .
Cand pizza este gata, o scoateti pe un platou de lemn , o taiati felii si serviti.
POFTA BUNA !!!
Ce faina ideea cu oua. 😉
Ideea este din volumul unei colectii de carticele , este un volum doar cu pizza , de acolo m-am inspirat , insa garnitura am facut-o pe placul nostru cu mici modificari 😉 si a iesit fff buna !!!
Ia zi-mi te rog, cum a iesit blatul? Iti aminteste de pizza de la pizzerii?
Mie imi place mai mult cea facuta de mine , e normal nu? 🙂 … blatul este fff ok si-l poti intinde cat vrei tu de subtire sau gros , in unele pizzerii blatul este ffff subtire , insa mie nu-mi place chiar asa 🙂 …… iar ca garnitura poti alege sa pui ce doresti si cat doresti …… aaaaaaaa, si neaparat sa faci sosul de busuioc 😉 …….
Eu zic ca merita incercata in casa !!!
Super idee cu ou! Imi place!!!
Ma bucur ca-ti place !!!
Vaaai cum arata.Ti se face foame pe loc.Pup!
Chiar si eu mi-o doresc again :):)…
mmm banuiesc ca a fost foarte buna:*
Da draga mea , a fost fff buna !!! Pusyyy!!!
Yummy, ce buna e!!!Ma servesc cu o felie:)Pupici!
Chiar te rog sa te servesti 😉 ….
Nu am fãcut pizza acasã de mult…mai convins cu a ta, aratã yummy:)
Mie deja a inceput sa-mi placa sa fac acasa 🙂 …
Sint inca la ciorba de burta, azi va fi gata de mincat.Pitza cu oua nu am mai vazut niciodata.
Sa aveti pofta astazi la ciorbita!!!!! Cat despre pizza , este o varianta si cu oua ochiuri pe blatul de pizza 😉 , intr-o zi o voi incerca si pe aceea !!!!
Interesanta ideea cu oua, poate asa as face-o pe Isabella sa manince oua… Fug sa beau o cafea ca mi s-a facut foameeee… Pupici !!!
Incearca sa vezi daca asa o convingi 😉 … fugi la cafea !!!!
Si eu ador sa fac acum diverse chestii la cuptr dar timpul asta nu-mi mai ajunge…
Arata bine pizza ta!
Tot zic ca incerc sa fac si eu pizza cu blat din aluat si nu din felii de franzela cum fac eu, dar n-am mai facut.
Si mami meu facea cu felii de painica 🙂 , tot din lipsa de timp 😉 …din pacate timpul este cel mai mare dusman al nostru 😦 , as vrea si eu sa pot sa fac atatea , dar nu am cum :((( … toate la randul lor !!
Imi place ideea cu oua,am so testez si eu pentru ca eu fac frecvent pizza in casa.Te pup Adinuta!
M-as bucura sa o incerci si tu 😉 ….. stiu ca faci frecvent , ne-ai aratat asta !!!
O idee interesanta cu ou. N`am facut niciodata cu ou asa, ci cu oul crud.. care se face ochi 🙂 Weekend placut, te pup
E buna si cea cu ou ochi 😉 …
Ce fain arata! Pupici si un we frumos :*
Multumesc frumos !!!!!
Si voua la fel !!!!
mmmm,ai papat pizza fara mineeeee….
arata super…trebuie sa reiei reteta chiar si cu alte ingrediente (nu ma supar)…
Am promis ca te voi rasfata intr-o zi , nu? …. si o sa ma tin de promisiune !!!!!!!
Ciorba de burta este spre final sau, digerata si am 2 Kg carne de porc gata de cuptor pentru azi si a-si avea nevoie de o ideie ce sar putea adauga sau face cu aceasta bucatica de carne ? O ideie nu ar fi rau de luat in consideratie.
Cum a iesit ciorbita , ti-a placut? …. cat despre carnica de porc depinde ce ai prefera sa papi , eu as alege sa fac ceva in combinatie cu fructe , muschiulet cu gutui caramelizate sau pulpa impanata cu prune uscate sau o fripturica alaturi de un sos de visine 😉 … gasesti toate astea in categoria :https://catkitchen.wordpress.com/category/preparate-din-carne-de-porc/ … daca iti surade vreo varianta 😉 … o zi frumoasa!!
Ciorba a iesit putin dulce dar gustoasa si sa papat in ficare zi cu pofta.
Noi papam toate ciorbitele dulci , de aceea si pun mai mult zarzavat 😉 … insa o poti adapta dupa gustul tau 🙂 si eu fac asta cu majoritatea preparatelor ;)…
[…] Pizza cu ciuperci si oua […]