Pizza cu ciuperci si oua


In aceasta perioada , cand deja se lasa frigul , ador sa fac diverse preparate la cuptor , printre care si pizza.

Sper sa va placa aceasta delicioasa pizza pe care noi am savurat-o acum cateva zile ;)…

Pentru aluatul de pizza:

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1-1/2 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 15 ml ulei

Pentru garnitura:

  • o portie sos de busuioc ptr pizza
  • 300 g ciuperci champignon , taiate feliute
  • 2 oua fierte  , racite , apoi taiate feliute
  • 200 g mozzarella , taiata feliute sau cubulete
  • 1 ardei gras galben , taiat fasiute
  • 16 masline negre
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline (pentru uns tava)

Intr-un bol micut , amestecati drojdia faramitata cu jumatate din cantitatea de apa calduta , apoi adaugati sarea si lasati la dospit 10 minute.

Puneti faina intr-un castron , adaugati drojdia crescuta, apa ramasa si uleiul.Framantati aluatul pana acesta devine elastic si nu se mai lipeste de castron.Acoperiti aluatul cu un prosop si lasati-l la dospit.Aluatul este crescut atunci cand isi dubleaza volumul .

Dupa ce aluatul a crescut , il framantati din nou cateva minute , apoi il impartiti in doua parti egale.Intindeti fiecare portie de aluat cu sucitorul pana  obtineti o foaie rotunda de grosimea dorita 🙂 ..

 Puneti  aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei.Il mai lasati sa stea 5-10 minute .

Toate ingredientele ptr garnitura le impartiti in doua parti egale.

Ungeti primul blat cu jumatate din cantitatea de sos de busuioc , aranjati ciupercile taiate , feliile de ardei , ouale taiate si ele feliute , adaugati maslinele si bucatile de mozarella .

Condimentati cu sare si piper si coaceti pizza in cuptorul preincalzit , circa 20-25 de minute.

Procedati la fel si cu celalat blat .

Cand pizza este gata, o scoateti pe un platou de lemn , o taiati felii si serviti.

POFTA BUNA !!!

33 de gânduri despre “Pizza cu ciuperci si oua

    • Ideea este din volumul unei colectii de carticele , este un volum doar cu pizza , de acolo m-am inspirat , insa garnitura am facut-o pe placul nostru cu mici modificari 😉 si a iesit fff buna !!!

    • Mie imi place mai mult cea facuta de mine , e normal nu? 🙂 … blatul este fff ok si-l poti intinde cat vrei tu de subtire sau gros , in unele pizzerii blatul este ffff subtire , insa mie nu-mi place chiar asa 🙂 …… iar ca garnitura poti alege sa pui ce doresti si cat doresti …… aaaaaaaa, si neaparat sa faci sosul de busuioc 😉 …….
      Eu zic ca merita incercata in casa !!!

  1. Si eu ador sa fac acum diverse chestii la cuptr dar timpul asta nu-mi mai ajunge…
    Arata bine pizza ta!
    Tot zic ca incerc sa fac si eu pizza cu blat din aluat si nu din felii de franzela cum fac eu, dar n-am mai facut.

    • Si mami meu facea cu felii de painica 🙂 , tot din lipsa de timp 😉 …din pacate timpul este cel mai mare dusman al nostru 😦 , as vrea si eu sa pot sa fac atatea , dar nu am cum :((( … toate la randul lor !!

  2. Ciorba de burta este spre final sau, digerata si am 2 Kg carne de porc gata de cuptor pentru azi si a-si avea nevoie de o ideie ce sar putea adauga sau face cu aceasta bucatica de carne ? O ideie nu ar fi rau de luat in consideratie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s