Asa cum am promis ieri, astazi veti afla cu ce am servit noi sosul de patrunjel .Si fara prea multe vorbe , ca mai putin imi ingheata cerneala in stilou 🙂 de frigul care s-a lasat , va scriu repejor cea mai simpla reteta posibila , in speranta ca o sa va placa !!
Ingrediente :
- 800 g file de cod ( eu am avut 8 buc a cate 100 g fiecare )
- zeama de la 1 lamaie
- 50 unt
- sare
- piper
Daca aveti file de cod congelat , asa cum am avut si eu 😦 , il lasati sa se dezghete , apoi il puneti la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce s-a scurs , tamponati fiecare bucatica de cod cu servetele de hartie , pana raman aproape uscate.La puneti pe o farfurie si le stropiti cu zeama de lamaie , lasandu-le la marinat 20 de minute.
Le scurgeti din nou , apoi le condimentati cu sare si piper.
Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste 2-3 minutele pe fiecare parte .
Le pastrati calde si le serviti alaturi de sos de patrunjel si cartofi „aburiti” la steamer.
POFTA BUNA !!!
Ma apucat foamea numai vazind.
si pe mine , dar din pacate nu a mai ramas nimik , cand ajung acasa pap altceva :(((
Inghit in sec.Buna combinatie.Pup!
Ma bucur ca-ti place !!!!
Adina, unde ai tinut ascunsa reteta asta de sos pana acum??? Eu duminica au facut pastrav, ar fi fost delicios cu sosul asta…:(
Te pup:*
dar cate mai am ascunse prin cartile mele preferate 🙂 , insa nu am timp sa fac tot ce vreau, …. dar vine randu la fiecare reteta 😉 …. sosuletul asta chiar mergea de minune langa pastrav !!!!!
As manca o portie si daca m-ai trezi noaptea din somn . 🙂
Ce simpatica ai fost !!!!! :):)
O noapte linistita iti doresc !!! 😉
Gata! Vin la masa! M`ai omorat… sosul e bestial.. iar in combinatia asta… offf.. Pupici
pai nici nu concepeam o alta combinatie 😉 … haide !!!!
Ce deliciu!!!Yummy!La peste nu pot lipsi! Pup!
Si noua ne place fff mult , insa imi este dor de peste proaspat !!!
Delicios!!! dar stii ca-s innebunita dupa peste! ‘;) pupici
Chiar este 😉 , dar tu stii ca si eu sunt innebunita dupa el ? :))))
O seara frumoasa Anto !!!
Ce papica buna! De nota 10! Pupici
ms frumos !!
mmm, buna combinatie, sa stii!
Nici nu se putea mai buna , nu? :)))
Ok, cred ca fac o excursie si imi fac drum la tine… Dar sa ma anunti cand mai gatesti bunatatea asta! Pup
pai cred ca o sa fie o excursie extraordinara ptr tine 😉 …. asa facem , gata , te anunt next time !!!
off ce pofta mi-ai facut cu aceste poze,neaparat trebuie incercat !!!O zi frumoasa!!!
daca ti-am facut asa o pofta , poate totusi incerci si tu 😉 ….
tu nu ai mila de noi ca salivam aici???divin arata.pupici
daca salivezi e de bine 🙂 ..sau nu ? :):):) …. vai, vai, cat mai salivez si eu prin alte locuri :))) ( adica pe alte bloguri 😉 )…….ms Sarah!!!!
harnicuto!!! m-ai castigat cu pestele asta 😛
ma bucur mult ca-ti place !!!
Ma intrebam eu ce faci cu sosul ala de patrunjel! Daca ai si peste m-ai prins de client:)
Pai e cea mai buna combinatie , nu? 😉
Arata extrem de bine, dar pentru mine patrunjelul ar fi in plus :))) :*
Pai pe tine te las sa alegi alt sos ca si garnitura , k? :):)