Muschiulet de porc umplut cu gutui caramelizate


 

 

Avand in casa cateva gutui frumoase , si avand un mare chef de bucatareala si de facut ceva mai deosebit , m-am gandit la aceasta combinatie dulce-sarata care sper sa va placa si voua la fel de mult ca si noua.

Ingrediente :

  • 2 bucati file de porc (  eu am avut circa 700g )
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • piper cayenne
  • 2 gutui curatate de coaja si samburi , apoi taiate feliute
  • 30 g unt
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zahar si scortisoara

Crestati bucatile de file pe lungime, apoi cu un ciocan 🙂 ptr snitele , bateti  ambele bucati pana se subtiaza putin.

Topiti untul intr-o tigaie , adaugati cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie si lasati pe foc circa 2-3 minute.Adaugati apoi feliile de gutui si le caramelizati introcandu-le usor pe ambele parti , circa 3-4 minute.

In mijlocul fiecarei bucati de file puneti cate doua randuri din feliile de gutui , apoi cu ajutorul unei rasnite, presarati putin zahar cu scortisoara.

Rulati  fiecare bucata , iar marignea si capetele le prindeti bine cu scobitori.Condimentati cu sare si piper negru + piper cayenne, apoi rumeniti putin ambele bucati in ulei de masline.

Stropiti carnea cu putina apa si ulei de masline.

Bagati tava in cuptorul preincalzit  circa 30 de minute , acoperind-o cu folie de aluminiu.Cand muschiuletul este aproape gata , luati folia si-l mai lasati circa 3-4 minute in cuptor ptr a se rumeni putin.

Il taiati feliute si-l serviti alaturi de ce poftiti.

Eu am poftit la orez si compot de gutui :):) …..

POFTA BUNA !!!!

Daca nu doriti sa-l serviti cu compot, puteti carameliza mai multe gutui si serviti  langa orez , feliute de gutui caramelizate 😉 …

29 de gânduri despre “Muschiulet de porc umplut cu gutui caramelizate

  1. Adoooor combinatiile de carne si fructe!!! Aici se consuma mult asa ceva, mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc, dar acum le ador! porc cu mere si pere, carnaciori proapseti la tigaie cu cartofi natuur si mere compot (adica inabusite -asa se face aici),pepene galben si prosciutto sau serrano,pui cu ananas, prune cu iepure…you name it!! super misto combinatia,ia mult din „greutatea” carnii, iar aromele de fructe gatite laolalta cu carnea sunt….nu am cuvinte!ffffff buna!!bravo!as incerca si eu, dar aici nu se gasesc gutui, nu stiu cu ce as putea sa inlocuiesc….vreo sugestie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s