Avand in casa cateva gutui frumoase , si avand un mare chef de bucatareala si de facut ceva mai deosebit , m-am gandit la aceasta combinatie dulce-sarata care sper sa va placa si voua la fel de mult ca si noua.
Ingrediente :
- 2 bucati file de porc ( eu am avut circa 700g )
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru
- piper cayenne
- 2 gutui curatate de coaja si samburi , apoi taiate feliute
- 30 g unt
- 3 linguri zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- zahar si scortisoara
Crestati bucatile de file pe lungime, apoi cu un ciocan 🙂 ptr snitele , bateti ambele bucati pana se subtiaza putin.
Topiti untul intr-o tigaie , adaugati cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie si lasati pe foc circa 2-3 minute.Adaugati apoi feliile de gutui si le caramelizati introcandu-le usor pe ambele parti , circa 3-4 minute.
In mijlocul fiecarei bucati de file puneti cate doua randuri din feliile de gutui , apoi cu ajutorul unei rasnite, presarati putin zahar cu scortisoara.
Rulati fiecare bucata , iar marignea si capetele le prindeti bine cu scobitori.Condimentati cu sare si piper negru + piper cayenne, apoi rumeniti putin ambele bucati in ulei de masline.
Stropiti carnea cu putina apa si ulei de masline.
Bagati tava in cuptorul preincalzit circa 30 de minute , acoperind-o cu folie de aluminiu.Cand muschiuletul este aproape gata , luati folia si-l mai lasati circa 3-4 minute in cuptor ptr a se rumeni putin.
Il taiati feliute si-l serviti alaturi de ce poftiti.
Eu am poftit la orez si compot de gutui :):) …..
POFTA BUNA !!!!
Daca nu doriti sa-l serviti cu compot, puteti carameliza mai multe gutui si serviti langa orez , feliute de gutui caramelizate 😉 …
foarte interesanta reteta. ia sa o incerc si eu 🙂
ma bucur ca-ti place , iar daca o si incerci ce sa mai zic , sunt fericita la maxim !!!
Adoooor combinatiile de carne si fructe!!! Aici se consuma mult asa ceva, mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc, dar acum le ador! porc cu mere si pere, carnaciori proapseti la tigaie cu cartofi natuur si mere compot (adica inabusite -asa se face aici),pepene galben si prosciutto sau serrano,pui cu ananas, prune cu iepure…you name it!! super misto combinatia,ia mult din „greutatea” carnii, iar aromele de fructe gatite laolalta cu carnea sunt….nu am cuvinte!ffffff buna!!bravo!as incerca si eu, dar aici nu se gasesc gutui, nu stiu cu ce as putea sa inlocuiesc….vreo sugestie?
Si eu le ador , insa cel mai mult imi place combinata carnita – visine 😉 ….. imi pare rau ca nu gasesti gutui , dar eu zic ca ar merge si cu pere !!!
Subscriu comentariu anterior!! Ador combinatia!!
multumesc frumos Antonia !!!
Ai facut o combinatie interesanta, iar reteta merita incercata! Te pup
daca-ti place , chiar merita incercata 😉 ….
Vai mama mea ce bunatate !
Vin cu Limoncello ,tu da la baba o portie cu gutui din compot .
Pup fata harnica .
O punem de-o masa festiva !!!! 🙂 :)…
O zi frumoasa!!
un adevarat deliciu!!felicitari arata fff bine si sigur e ffff gustos in aceasta combinatie!!O zi frumoasa!!
Ms frumos !!!!
O zi frumoasa si tie !!!
Of, ce bunatate ai tu aici.. Pacat ca am un fitos care nu mananca combinatii d`astea… Dar o bucatica de la tine nu refuz! 🙂 Pupici
Si eu am fitosi , dar uite ca aceasta combinatie a placut la toti 😉 …
Daaa,si eu am gatit carne cu gutui.Delicios .Pupicei!
Mai am ceva in plan cu gutui 😉 … imi place tare combinatia !!!
super mncare!…felciitarile mele
ms frumos Alice!!!
ah, gutuile! le ador! mai ales alaturi de o friptura de porc ;), sunt minunate!
gutuile si porcusorul fac minuni 😉 ….
Ce-mi place idea cu gutui..Cred ca-i un deliciu, de retinut. Pupici!
Chiar este !!!!
Asta este un deliciu de rulada! S-au facut gutuile??? Trebuie sa fac si eu!
:*
La noi deja sunt pe terminate 😦 , anul asta au fost fff multe , dar jumatate din ele au cazut pe jos si s-au stricat :((( … am apucat insa sa fac cateva borcanele de compot ;)…
Da,si eu m-am gandit la pere, iar cu visine nu am incercat niciodata…mmmm,uite ceva la care sa refelctez 🙂
Din visine imi place sa fac sos langa friptura , un deliciu !!!
[…] Muschiulet de porc umplut cu gutui caramelizate […]
Gutuia..una dintre preferatele mele. Cred ca as minca-o si pe piine, ca sa zic asa. Un lucru e cert: reteta ta o sa fie un ‘musai’ pe masa de Craciun. Multumesc pentru idee.
Combinatia asta e super-mega-delicioasa !!!!! Abia astept sa o incerci si sa-mi spui in cate minute a disparut din farfurie !! 😉
Te imbratisez !!