Chiftelute cu dovlecel la cuptor


Zilele acestea am avut o mare pofta de chiftelute , si cum cele la cuptor imi plac asa de mult , m-am gandit de aceasta data sa le fac in combinatie cu dovlecel si sa le servesc alaturi de minuantul sos de praz .

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata ( vita si porc)
  • 1 dovlecel ras cu tot cu coaja pe razatoarea mare
  • 1/2 legatura marar
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 120 g pesmet
  • 5-6 linguri ulei de masline

Presarati peste dovlecelul ras 1/2 lingurita de sare , amestecati bine , si-l lasati sa stea 10 minute .

Eu am avut un dovlecel mai micut si l-am ras cu tot cu coaja .Daca aveti un dovlecel mai mare , il  curatati de coaja si seminte , apoi il radeti.

Dupa ce a stat 10 minute , il scurgeti bine de zeama si-l puneti intr-un castron mai maricel.Adaugati carnea , oul , mararul tocat maruntel , pesmetul si usturoiul ras pe razatoarea mica , potriviti de sare si piper si amestecati bine compozitia.

Asezati intr-o tava hartie de copt , formati mingiute din compozitia obtinuta si le asezati frumos in tava .Stropiti fiecare chifteluta cu ulei de masline si bagati tava in cuptorul preincalzit ptr circa 35-40 de minute.

Cand chiftelutele sunt rumenite , le scoateti din tava si le serviti alaturi de sos si cartofiori.

Acum ati aflat langa ce am servit eu sosul de praz ; ) …  sper sa va placa alegerea mea …..

POFTA BUNA !!!

25 de gânduri despre “Chiftelute cu dovlecel la cuptor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s