Noua ne plac ff mult sosurile , iar in ultima vreme am facut tot felul de preparate pe care le-am servit alaturi de diferite sosuri .
Nu va pot spune azi, alaturi de ce am servit acest sos , dar maine cu siguranta veti afla ; ) .
Ingrediente:
- 1 fir de praz ( folositi doar partea alba)
- 30 g unt
- 200 ml smantana ptr gatit
- 200 ml lapte
- 2 linguri de faina
- sare
- piper alb macinat
Taiati prazul rondele subtiri.
Intr-o craticioara topiti untul si caliti prazul circa 3-4 minute , la foc mic .
Condimentati cu sare si piper.
Adaugati laptele si amestecati bine compozitia , lasand-o apoi sa dea un clocot.
Puneti smantana intr-o cana , adaugati cele doua linguri de faina si amestecati bine pana nu mai raman cocoloase , iar compozitia devine fina.
Cand laptele a dat un clocot , adaugati compozitia de smantana cu faina si amestecati mereu, pana sosul incepe sa se ingroase.
Lasati sa mai dea 2 – 3 clocote , apoi stingeti focul.
Serviti alaturi de ce doriti !!!!
POFTA BUNA !!!!
mmmm,ce bine arata….
si merge cu multe combinatii….din carne…..
……… merge cu multe combinatii din carne …. desigur 😉 … maine urmeaza combinatia cu care l-am servit eu :))) …sper sa-ti placa!!!
Cred ca merge in multe combinatii!Abia astept s-o vad pe a ta!Imi plac sosurile astea versatile pe care le poti folosi cand ai chef.Pup!
te scot din incurcatura de multe ori 😉 … se prepara fff repede si sunt delicioase!!!
ce bun trebuie sa fie. a
abia astept sa vad cu ce l-ati servit. pupicei
pai o sa vedeti maine si sper sa va placa !!!
Fac si eu ceva asemanator cat, si stiu cat este de delicios!!! este pacatos de delicios! 🙂
Mare dreptate ai cu „pacatos ” …. o zi frumoasa!!
Imi place ce zice Georgi…”pacatos de delicios :))”
Cu pacate d-astea sa tot ai de-a face 😉 ….
Imi place foarte mult prazul.. Nu m`am gandit niciodata ca se poate face si sos din el. O idee ptr viitorul apropiat. Te pup
Si mie imi place prazul si il folosesc in diferite preparate de cate ori am ocazia 😉 ….. poate incerci intr-o zi si acest sos !!!
cred ca-i un sos foarte fin si gustos.astept sa vad langa l-ai servit.pupicei
Sper sa nu va dezamagesc :))))
Un sos pe placul meu! Arata de nota 10! Pupicei!!!
Multumesc Adela !!!! O seara frumoasa !!!
Eu ador sosurile.
Merge bine , cred eu, si cu peste, cartofi prajiti sau chiar natur.
Bun trebuie sa fie, bun!
Cred ca merge bine cu orice iti place ; ) …. chiar este bun !!!
sincer eu sunt un ajutor de bucatar si il prepar altfel :calesc prazu in ulei dupa ce aceesta devine moale si scade la praz ma refer :)) adaug una sau 2 linguri de mustar in functie de cantitatea de praz folosita spre exemplu la un praz pun o lingura de mustar il mai las la calit vreo 2 min apoi adaug smantana lichida il las la fiert vreo 5 min timp in care mestec continuu apoia adaug marar tocat marunt ,sare si piper dupa inca vreo 3 min il dau de pe foc ..e absolut delicios se serveste cu orice tip de carne
[…] Sos de praz […]
Multumesc din suflet pt sosul acesta!ii un deliciu alaturi de cartofi noi cu rozmarin si ceafa calita cu usturoi!yamy yamy
Eu iti multumesc ca l-ai incercat !! 😉 Este unul din preferatele mele , iar combinatie cu cartofii noi chiar este un deliciu !!! Sa-ti fie de bine !!! 😉