Sos de praz


Noua ne plac ff mult sosurile , iar in ultima vreme am facut tot felul de preparate pe care le-am servit alaturi de diferite sosuri .

Nu va pot spune azi,  alaturi de ce am servit acest sos , dar maine cu siguranta veti afla ; ) .

Ingrediente:

  • 1 fir de praz ( folositi doar partea alba)
  • 30 g unt
  • 200 ml smantana ptr gatit
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper alb macinat

Taiati prazul rondele subtiri.

Intr-o craticioara topiti untul si caliti prazul circa 3-4 minute , la foc mic .

Condimentati cu sare si piper.

Adaugati laptele si amestecati bine compozitia , lasand-o apoi sa dea un clocot.

Puneti smantana intr-o cana , adaugati  cele doua  linguri de faina si amestecati bine pana nu mai raman cocoloase , iar compozitia devine fina.

Cand laptele a dat un clocot , adaugati compozitia de smantana cu faina si amestecati mereu, pana sosul incepe sa se ingroase.

Lasati sa mai dea 2 – 3 clocote , apoi stingeti focul.

Serviti alaturi de ce doriti !!!!

POFTA BUNA !!!!

Publicitate

22 de gânduri despre “Sos de praz

  1. sincer eu sunt un ajutor de bucatar si il prepar altfel :calesc prazu in ulei dupa ce aceesta devine moale si scade la praz ma refer :)) adaug una sau 2 linguri de mustar in functie de cantitatea de praz folosita spre exemplu la un praz pun o lingura de mustar il mai las la calit vreo 2 min apoi adaug smantana lichida il las la fiert vreo 5 min timp in care mestec continuu apoia adaug marar tocat marunt ,sare si piper dupa inca vreo 3 min il dau de pe foc ..e absolut delicios se serveste cu orice tip de carne

  2. Multumesc din suflet pt sosul acesta!ii un deliciu alaturi de cartofi noi cu rozmarin si ceafa calita cu usturoi!yamy yamy

    • Eu iti multumesc ca l-ai incercat !! 😉 Este unul din preferatele mele , iar combinatie cu cartofii noi chiar este un deliciu !!! Sa-ti fie de bine !!! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s