Ciorbita de scoici cu legume


Nu stiu la cati o sa placa aceasta ciorbita , dar mie una imi place fff mult , iar scoicile au fost atat de dulci dupa ce le-am oparit putin in apa  , incat era sa le pap pe toate fara sa mai am ce pune in ciorbita : )))) …. noroc ca m-am oprit la timp ; ).

Ingrediente :

  • 500 g carnita de scoici
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 morcovei micuti
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu mai micut
  • 1 ardei verde mai micut
  • 2 rosii oparite , apoi curatate de pielita
  • 80 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g orez
  • 1 foaie de dafin
  • 6 boabe de piper
  • sare
  • 1 vf lingurita de piper alb
  • 6 frunzulite de busuioc proaspat
  • 1/2 legatura patrunjel

Taiati ceapa si caliti-o 2-3 minute  in ulei de masline . Morcovii, pastarnacul si ardeii ii curatati , apoi ii taiati maruntel si ii puneti peste ceapa.Opariti rosiile in apa , apoi le curatati de pielita , le taiati cubulete si le puneti si pe ele in oala .

Eu am folosit o oala de circa 3 l.

Caliti legumele la foc mic inca 5 minute .Condimentati cu sare si piper alb.

Turnati peste legume 2,5 litri de apa fierbinte , turnati si vinul, adaugati foaia de dafin si boabele de piper si lasati totul sa fiarba la foc mic circa 30 de minute.

Intre timp, opariti 2 minute scoicile intr-un litru de apa cu 1/2 lingurita sare .Dupa ce le-ati oparit , le scurgeti de apa si le puneti intr-un bol.

Curatati usturoiul si -l pasati impreuna cu frunzulitele de busuioc.

Tocati si frunzele de patrunjel.

Cand legumele sunt aproape fierte , adaugati orezul si usturoiul impreuna cu busuiocul si mai lasati 10 minute sa fiarba .

Adaugati scoicile si patrunjelul tocat , mai lasati sa dea cateva clocote si stingeti focul.

Serviti ciorbita cu ardei iute si feliute de bagheta.

POFTA BUNA !!!

28 de gânduri despre “Ciorbita de scoici cu legume

  1. probabil ca ciorbitza ta e buna,caci stiu cum gatesti…
    eu am fost dezamagita de gustul scoicilor,dar,probabil,nu le-am gatit cum trebuie…
    o sa mai incerc odata ,sa ma conving….

    • Cred ca astea au fost cele mai dulci si bune scoici pe care le-am facut vreodata , era sa le pap pe toate doar oparite :)))) , dar data viitoare cand voi cumpara o sa le fac doar putin oparite , apoi le servesc cu unt , verdeata si usturoi ; )..

  2. cred ca este minunata.thailandezii au tot felul de supe cu fructe de mare.inca n-am gustat ceva care sa nu imi placa.ciorbita asta sigur e delicioasa.singurul ingredient pe care l-as mai fi adaugat ar fi o lingura de pasta de chilli pentru tum young.pup

    • Chiar este , noua ne plac scoicile , iar de cate ori am ocazia le fac in diferite feluri , in schimb noi nu prea papam iute , orice ciorbita o preferam mai dulceaga , dar ptr cei care papa iute , clar chilli !!!

    • Si eu am tot asteptat dupa peste proaspat in speranta ca voi face o ciorbita , dar cum nu am intrat in posesia lui 😦 nu mi-a ramas decat sa fac cu ceva carnita congelata …. si uite asa am dat de scoici , dar nu se compara carnita congelata cu cea proaspata !!!!! Merita asteptarea 😉 !!!!
      Ms Maya!!!

Lasă un răspuns către maya Anulează răspunsul