Clafoutis cu nectarine si nuca de cocos


Daca acum cateva luni am  facut tot felul de briose , fie ele dulci sau sarate  , in ultimele  saptamani se pare ca am dat-o pe  clafoutis : ) , si pot spune ca este un desert pe care l-as face saptamanal fara sa stau prea mult pe ganduri !!!

Aceasta reteta este ff putin diferita fata de cea cu prune .

Ingrediente:

  • 7-8 nectarine potrivite
  • 250 g zahar
  • 120 g faina
  • 50 g  fulgi nuca de cocos
  • 1 vf lingurita sare
  • 6 oua
  • 500 ml lapte
  • 80 g unt
  • 50 g zahar pudra

Spalati nectarinele , le scoateti samburii , apoi le taiati in felii potrivite .

Amestecati intr-un castron faina , nuca de cocos,zaharul si sarea .Faceti o adancitura in mijloc si adaugati ouale si laptele.Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele , avand grija sa nu ramana cocoloase.

Ungeti o tava de tarta termorezistenta cu unt , aranjati feliile de nectarine pe toata suprafata tavii si bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 5 minute.

Scoateti tava din cuptor , adaugati peste fructe compozitia rezultata din faina si oua , apoi dati totul la cuptor pentru 25 de minute.

Cand incepe sa se desprinda de pe margini , puteti incerca cu o scobitoare mijlocul compozitiei , iar daca aceasta nu se prinde de scobitoare, inseamna ca este gata .Stingeti focul si lasati putin sa se raceasca.

Serviti cu zahar pudra presarat deasupra.

POFTA BUNA!!!!!!!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

30 comentarii

  1. Si… portioara mea pentru mic dejun, unde e ?! Cu nectarine n-am facut, dar imi pot imagina gustul… Pupici si-o zi buna !

    Răspunde
  2. marina

     /  15 Septembrie 2011

    mmmmm,ce deliciu !!!!!!!!!!
    vin si eu imediat pentru o portie (mica,mica)…..
    imi place mai mult decat varianta cu prune,e mai aromata si mai dulce…

    Răspunde
    • haide la o portie mica 😉 …. dar trebuie sa faci si tu intr-o zi !!!!! 🙂 … este delicios si cel cu prune si scortisoara , fiecare cu aroma lui !!!

      Răspunde
  3. Bag seama ca iti place clafoutis-ul 🙂

    Răspunde
  4. te-ai prins !!! :))))

    Răspunde
  5. place la mine cu nactarie.arata foarte bine .pup

    Răspunde
  6. baaa am scris cu juma de neuron ,ziceam nectarie!

    Răspunde
  7. adela zilahi

     /  15 Septembrie 2011

    Ai dreptate cand spui ca este foarte buna, am sa incerc si eu cu prune, cu piersici am facut! Super arata si super buna! Pupicei!

    Răspunde
  8. arata foarte fain. trebuie sa fac si eu din asta. deocamdata ma lupt cu niste checuri , vreo 3 la numar :)) pup si o zi faina

    Răspunde
  9. Ce bun si aromat!N-am facut deloc anul acesta!Pupici!

    Răspunde
  10. Ce bunatate aromata si delicioasa!!! Pup!

    Răspunde
  11. Plin de arome. Yammy!

    Răspunde
  12. Cred ca incep sa ma conving sa incerc din nou clafoutis. Arata minunat! Pupicei

    Răspunde
  13. arata intr-un mare fel,salivez doar uitandu-ma la ea!!felicitari!!!weekend frumos!!

    Răspunde
  14. Probabil am sa va surprind cu ceea ce am sa spun :). Am facut si eu un Clafoutis cu afine si…. nu l-am putut papa 😦 Adica, nu mi-a placut deloc, in special consistenta aluatului. Se pare ca nu e pentru mine..

    Răspunde
    • De ce sa ne surpinzi ? 🙂 Ceea ce-mi place mie se poate sa nu placa altuia , dar pana nu incercam nu avem de unde sa aflam ce ne place si ce nu!! Acesta este un aluat ca cel pregatit ptr clatite , dar astfel preparat capata consistenta unei budinci . Ai incercat sa-l papi rece, rece de la frigider? Mie una imi place caldutz , iar prietenului meu ii place mai mult rece ; ) .

      Răspunde
  15. Cred ca acea consistenta, de budinca, nu mi-a placut. Nu stiam cum va fi, asa ca nu ma asteptam sa fie asa. 🙂 Ai dreptate.. gusturile nu se discuta.

    Răspunde
  16. Parfum pentru papila! Nu numai ca arata, dar îmi dau seama de aroma, parfum si gust!
    Minunat!
    Pupici :*

    Răspunde
  17. mangu iliuta

     /  22 Septembrie 2011

    deci…sa sti ca ai colegi care se mai uita la bunatatile astea si ma intelegi…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: