Clafoutis cu nectarine si nuca de cocos


Daca acum cateva luni am  facut tot felul de briose , fie ele dulci sau sarate  , in ultimele  saptamani se pare ca am dat-o pe  clafoutis : ) , si pot spune ca este un desert pe care l-as face saptamanal fara sa stau prea mult pe ganduri !!!

Aceasta reteta este ff putin diferita fata de cea cu prune .

Ingrediente:

  • 7-8 nectarine potrivite
  • 250 g zahar
  • 120 g faina
  • 50 g  fulgi nuca de cocos
  • 1 vf lingurita sare
  • 6 oua
  • 500 ml lapte
  • 80 g unt
  • 50 g zahar pudra

Spalati nectarinele , le scoateti samburii , apoi le taiati in felii potrivite .

Amestecati intr-un castron faina , nuca de cocos,zaharul si sarea .Faceti o adancitura in mijloc si adaugati ouale si laptele.Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele , avand grija sa nu ramana cocoloase.

Ungeti o tava de tarta termorezistenta cu unt , aranjati feliile de nectarine pe toata suprafata tavii si bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 5 minute.

Scoateti tava din cuptor , adaugati peste fructe compozitia rezultata din faina si oua , apoi dati totul la cuptor pentru 25 de minute.

Cand incepe sa se desprinda de pe margini , puteti incerca cu o scobitoare mijlocul compozitiei , iar daca aceasta nu se prinde de scobitoare, inseamna ca este gata .Stingeti focul si lasati putin sa se raceasca.

Serviti cu zahar pudra presarat deasupra.

POFTA BUNA!!!!!!!!

30 de gânduri despre “Clafoutis cu nectarine si nuca de cocos

  1. mmmmm,ce deliciu !!!!!!!!!!
    vin si eu imediat pentru o portie (mica,mica)…..
    imi place mai mult decat varianta cu prune,e mai aromata si mai dulce…

  2. Ai dreptate cand spui ca este foarte buna, am sa incerc si eu cu prune, cu piersici am facut! Super arata si super buna! Pupicei!

  3. Probabil am sa va surprind cu ceea ce am sa spun :). Am facut si eu un Clafoutis cu afine si…. nu l-am putut papa 😦 Adica, nu mi-a placut deloc, in special consistenta aluatului. Se pare ca nu e pentru mine..

    • De ce sa ne surpinzi ? 🙂 Ceea ce-mi place mie se poate sa nu placa altuia , dar pana nu incercam nu avem de unde sa aflam ce ne place si ce nu!! Acesta este un aluat ca cel pregatit ptr clatite , dar astfel preparat capata consistenta unei budinci . Ai incercat sa-l papi rece, rece de la frigider? Mie una imi place caldutz , iar prietenului meu ii place mai mult rece ; ) .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s