Piept in crusta de orez


Aceasta reteta o am din colectia care apare saptamanal cu ziarul Adevarul – Delicii in bucatarie .  In carticica , reteta are ca si garnitura un sos de lamaie , sos pe care eu nu l-am facut deoarece  prefer mai mult sosurile dulci , deci …  am ales sa-l servesc cu un  sos de ardei copti .

Ingrediente :

  • 2 piepti de pui ( dezosati )
  • 60 g orez basmati
  • 130 ml apa
  • 1 ou
  • 3-4  linguri de faina
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • sare
  • piper

Intr-o craticioara puneti apa ( 130 ml) cu putina sare  si fierbeti orezul la foc mic  pana se inmoaie , avand grija sa nu scada toata apa . Daca apa scade de tot , iar orezul nu este inca fiert , mai adaugati 10 ml de apa .

Dupa ce a fiert , il puneti in blender si-l pasati pana cand devine ca o crema . Lasati sa se raceasca , apoi adaugati oul si presarati putina sare si piper.

Spalati pieptii de pui , ii taiati in doua pe lungime , apoi ii taiati pe latime in bucati de 2-3 cm  .Puneti faina pe o farfurie si tavaliti bucatile de piept prin faina.

Treceti bucatile de piept prin pasta de orez cu ou si le prajiti in baie incinsa de ulei pana cand acestea devin aurii si crocante.Dupa ce le-ati prajit , le scoateti pe prosopele de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.

Serviti alaturi de ce doriti !!!!

Eu am servit alaturi de sos de ardei copti si o granitura de cartofi ( garnitura care nu se vede in poza  : ) ) .

POFTA BUNA !!!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

35 comentarii

  1. Am venit de dimineata ca sa primit o portie! Cred ca`i foarte bun.. mai ales ca`mi place si orezul si cam tot ce seamana a snitel! Pupici

    Răspunde
  2. marina

     /  13 Septembrie 2011

    mmmm,super…carnitza de pui e preferata mea…gatita in toate modurile posibile…
    e o idee excelenta,caci in alta varianta,orezul e cu desavarsire exclus din meniul meu….

    Răspunde
  3. Faina reteta. 😉

    Răspunde
  4. O portie mica si pentru mine ?!

    Răspunde
  5. chiar m-ai facut curios 🙂
    trebuie sa incerc si eu.

    Răspunde
  6. Suna bine,arata si mai bine,asadar merita un test!Pupici!

    Răspunde
  7. Mai ai,sau am ajuns prea tarziu?Arata tare bine.Pupici!

    Răspunde
  8. Arata grozav!!! Minunata ideea.. cu orez! Pup!

    Răspunde
  9. minunata reteta.s-a notat.prefer sosul de ardei copti in locul celui cu lamaie.pup

    Răspunde
  10. o idee tare faina cu crusta de orez!

    Răspunde
  11. adela zilahi

     /  13 Septembrie 2011

    Am sa fur o bucata! Imi place orezul! Pupicei so o seara placuta!

    Răspunde
  12. am vazut-o si eu in carticica :), si ma cam tenteaza si pe mine!! ararta delicios :))mi-ai facut pofta!!O zi frumoasa!!

    Răspunde
    • sunt atatea retete faine in carticele , am o multime de ele si nush unde le mai pun , insa cred ca-mi mai trebuie o viata sa apuc sa fac toate retetele :)))
      o zi frumoasa si tie !!!

      Răspunde
  13. senzational! imi place sosuld e ardei..mmmm….
    trimite si mie, pup!

    Răspunde
  14. O reteta pe placul meu!Sa nu temiri daca o vezi si la mine !Pup!

    Răspunde
  15. Mmmm, si mie îmi place orezul! Arata tare bine!
    Noapte buna si pupici! :*

    Răspunde
  16. Foarte frumos arata..si apetisant de numa 🙂

    Răspunde
  17. Am vazut si eu reteta in carte si mi-a facut cu ochiul. Acum chiar m-a convins.

    Răspunde
  1. Salata de ardei copti cu usturoi si busuioc « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: