Aceasta reteta o am din colectia care apare saptamanal cu ziarul Adevarul – Delicii in bucatarie . In carticica , reteta are ca si garnitura un sos de lamaie , sos pe care eu nu l-am facut deoarece prefer mai mult sosurile dulci , deci … am ales sa-l servesc cu un sos de ardei copti .
Ingrediente :
- 2 piepti de pui ( dezosati )
- 60 g orez basmati
- 130 ml apa
- 1 ou
- 3-4 linguri de faina
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- sare
- piper
Intr-o craticioara puneti apa ( 130 ml) cu putina sare si fierbeti orezul la foc mic pana se inmoaie , avand grija sa nu scada toata apa . Daca apa scade de tot , iar orezul nu este inca fiert , mai adaugati 10 ml de apa .
Dupa ce a fiert , il puneti in blender si-l pasati pana cand devine ca o crema . Lasati sa se raceasca , apoi adaugati oul si presarati putina sare si piper.
Spalati pieptii de pui , ii taiati in doua pe lungime , apoi ii taiati pe latime in bucati de 2-3 cm .Puneti faina pe o farfurie si tavaliti bucatile de piept prin faina.
Treceti bucatile de piept prin pasta de orez cu ou si le prajiti in baie incinsa de ulei pana cand acestea devin aurii si crocante.Dupa ce le-ati prajit , le scoateti pe prosopele de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Serviti alaturi de ce doriti !!!!
Eu am servit alaturi de sos de ardei copti si o granitura de cartofi ( garnitura care nu se vede in poza : ) ) .
POFTA BUNA !!!!
Am venit de dimineata ca sa primit o portie! Cred ca`i foarte bun.. mai ales ca`mi place si orezul si cam tot ce seamana a snitel! Pupici
Prima venita , prima servita !!!!
Ma bucur ca-ti place , poate incerci si tu intr-o zi aceasta varianta !!!
mmmm,super…carnitza de pui e preferata mea…gatita in toate modurile posibile…
e o idee excelenta,caci in alta varianta,orezul e cu desavarsire exclus din meniul meu….
si eu gatesc destul de rar orez , mie imi place , dar celorlalti nu prea :((( …
Faina reteta. 😉
chiar este !!! 😉
O portie mica si pentru mine ?!
SIGUR CA DA !!!!!!
chiar m-ai facut curios 🙂
trebuie sa incerc si eu.
cu siguranta trebuie sa incerci !!!
Suna bine,arata si mai bine,asadar merita un test!Pupici!
ms Floryyy!!!
Mai ai,sau am ajuns prea tarziu?Arata tare bine.Pupici!
Hmmm , putin cam tarziu din pacate 😦 …. Ms !!!!
O seara frumoasa!!!
Arata grozav!!! Minunata ideea.. cu orez! Pup!
De aceea am si facut 🙂 mi-a suras ideea 😉 … ms !!!!!!!!!!!!!!!
minunata reteta.s-a notat.prefer sosul de ardei copti in locul celui cu lamaie.pup
nu ma omor dupa deserturi prea mult , dar sosurile le prefer mai mult dulci !!!!!!!!!!!!!!!!!
o idee tare faina cu crusta de orez!
ms Zazu !!!
Am sa fur o bucata! Imi place orezul! Pupicei so o seara placuta!
Chiar te rog sa furi !!!!!
O seara placuta si tie !!!
am vazut-o si eu in carticica :), si ma cam tenteaza si pe mine!! ararta delicios :))mi-ai facut pofta!!O zi frumoasa!!
sunt atatea retete faine in carticele , am o multime de ele si nush unde le mai pun , insa cred ca-mi mai trebuie o viata sa apuc sa fac toate retetele :)))
o zi frumoasa si tie !!!
senzational! imi place sosuld e ardei..mmmm….
trimite si mie, pup!
Si noua ne place , are un gust de neuitat 😉 ….. trimit si tie !!!
O reteta pe placul meu!Sa nu temiri daca o vezi si la mine !Pup!
nu o sa ma mir deloc , o sa ma bucur tare , tare 😉 …. o seara frumoasa!!!
Mmmm, si mie îmi place orezul! Arata tare bine!
Noapte buna si pupici! :*
Si mie imi place , dar ceilalti cam fac mutre …..ms Maya !!!
Foarte frumos arata..si apetisant de numa 🙂
multumesc frumos !!!!
Am vazut si eu reteta in carte si mi-a facut cu ochiul. Acum chiar m-a convins.
e ffff simpla si chiar merita incercata !!!
[…] piept-in-crusta-de-orez servit alaturi de sos de ardei copti […]