Nestiind ce sa fac cu ardeii capia din dotare : ) , m-am hotarat in cele din urma la acest sos !!!
Ingrediente :
- 1 kg ardei capia
- 4 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
- 8 frunzulite de busuioc proaspat
Coaceti ardeii pe o plita , apoi ii puneti intr-un castron mai maricel , presarati peste ei putina sare , ii acoperiti cu folie si ii lasati sa transpire circa 10 minute .
Dupa ce ardeii au transpirat de la atata caldurica , saracutii de ei : ) , ii curatati de pielita si samburi , apoi ii puneti in blender cu tot cu zeama care a ramas de la ei .
Adaugati usturoiul , uleiul , sarea , piperul si frunzulitele de busuioc, apoi mixati toate ingredientele pana devin ca o pasta .
Daca aveam in casa putin parmezan, iesea altceva , insa sper sa va placa si acest sos !!!
POFTA BUNA !!!!
Este grozav!!! Am facut si eu cateva borcanele! Da un gust deosebit mancarurilor! Pup!
Ms Licuta !!! Eu nu am pus la pastrare , am facut putin si l-am papat ; ) ….. clar da un gust deosebit !!!!
Clar ca e minunat acest sos. Am facut si eu azi, dar am pus si niste gogosari. Deliciu!
Super bun si cu gogosari , sau cu 2, 3 rosioare 😉 …
Aaaaa, sosul asta mi se pare foarte bun, trebuie sa il fac neaparat!
Chiar merita sa-l incerci !!!
merge grozav la niste paste!! si chiar marinata pentru niste carneee ;)) o daaa!! pupici
aia ma gandeam si eu zilele astea sa trag si niste paste cu el 😉 …
Si noua ne place si nici nu mai am, s-au golit toate borcanele de anul trecut. E pe lista si la mine. Pupici!
oare exista cineva care sa poata spune ca nu-i place ? 🙂 😉
Pfaa… am facut si eu ardei copti zilele trecute… pe care i`am congelat. Poate imi fac timp sa mai coc (de fapt eu ii prajesc in ulei, iar la salata nu mai pun ulei) si sa fac aceast sosulet. Merge si din ardei prajiti sau trebuie copti? Imi e mai dificil cu coptul la bloc… dar daca trebuie pana la urma o sa`i fac pe gratarul din cuptor. Pupici
Nu am facut niciodata din ardei prajiti , dar nu vad nimik rau in asta , poti incerca , insa cei copti dau sosului o aroma mult mai buna zic eu ; ) …. Si eu pun gata copti la congelator in fiecare an !!!
Eu ii prajesc in ulei pe toate partile, ii pun intr`un vas acoperit, apoi ii curat ca pe cei copti. Din punctul meu de vedere au acelasi gust.
O sa incerc sa fac sosul din ardei prajiti… daca am timp… si`ti spun cum este.
Te pup
nu am incercat niciodata , dar daca tu zici ca e acelasi gust eu te cred 😉 …. o sa incerc si eu varianta ta cand prind o usita libera !!!!
nota 10 pentru sos….e foarte,foarte delicios…
si eu il prepar de cate ori am timp caci mi se pare irezistibil si aromat….
ms Marina !!! … mare dreptate ai …gustul de ardei copt e chiar irezistibil !!!!
Asta-i perfect pentru gulyas .
Sa vezi ce culoare da .
Chiar azi ma gandeam ca trebuie sa pun cateva borcanele la pastrare pentru iarna .
Al tau a iesit perfect .
E perefct ptr ce vrei tu !!!!!!!!!!!!!
Ms frumos !!!!!
Ce frumos ti-a iesit!!! Bun de tot, si eu am facut pt iarna. Pupici
ms Cristina !!!! Chiar este bun 😉 … ma bucur ca ai facut !!!
…si cu un ardei iute copt si el si tocat impreuna cei capia iese un sos fabulos pt. piza. Noi preferam sosul de ardei in locul celui de rosii, mai ales pentru variantele de margherita.
Offff , eu inca nu ma impac cu ardeiul iute .Daca incerc ceva , pun fffff putin ca nu cumva sa simt iuteala !!! 🙂 Cine ma poate intelege ? :)))