Sos de ardei copti


Nestiind ce sa fac cu ardeii capia din dotare : ) , m-am hotarat in cele din urma la acest sos !!!

Ingrediente :

  • 1 kg ardei capia
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 8 frunzulite de busuioc proaspat

Coaceti ardeii pe o plita , apoi ii puneti intr-un castron mai maricel , presarati peste ei putina sare , ii acoperiti cu folie si ii lasati sa transpire circa 10 minute .

Dupa ce ardeii au  transpirat de la atata caldurica , saracutii de ei : ) , ii curatati  de pielita si samburi , apoi ii puneti in blender cu tot cu zeama care a ramas de la ei .

Adaugati usturoiul , uleiul , sarea , piperul si frunzulitele de busuioc, apoi  mixati toate ingredientele pana devin ca o pasta .

Daca aveam in casa putin parmezan, iesea altceva , insa sper sa va placa si acest sos !!!

POFTA BUNA !!!!

22 de gânduri despre “Sos de ardei copti

  1. Pfaa… am facut si eu ardei copti zilele trecute… pe care i`am congelat. Poate imi fac timp sa mai coc (de fapt eu ii prajesc in ulei, iar la salata nu mai pun ulei) si sa fac aceast sosulet. Merge si din ardei prajiti sau trebuie copti? Imi e mai dificil cu coptul la bloc… dar daca trebuie pana la urma o sa`i fac pe gratarul din cuptor. Pupici

    • Nu am facut niciodata din ardei prajiti , dar nu vad nimik rau in asta , poti incerca , insa cei copti dau sosului o aroma mult mai buna zic eu ; ) …. Si eu pun gata copti la congelator in fiecare an !!!

      • Eu ii prajesc in ulei pe toate partile, ii pun intr`un vas acoperit, apoi ii curat ca pe cei copti. Din punctul meu de vedere au acelasi gust.
        O sa incerc sa fac sosul din ardei prajiti… daca am timp… si`ti spun cum este.
        Te pup

  2. Asta-i perfect pentru gulyas .
    Sa vezi ce culoare da .
    Chiar azi ma gandeam ca trebuie sa pun cateva borcanele la pastrare pentru iarna .
    Al tau a iesit perfect .

  3. …si cu un ardei iute copt si el si tocat impreuna cei capia iese un sos fabulos pt. piza. Noi preferam sosul de ardei in locul celui de rosii, mai ales pentru variantele de margherita.

Lasă un răspuns către cat's kitchen Anulează răspunsul