Sos de ardei copti


Nestiind ce sa fac cu ardeii capia din dotare : ) , m-am hotarat in cele din urma la acest sos !!!

Ingrediente :

  • 1 kg ardei capia
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 8 frunzulite de busuioc proaspat

Coaceti ardeii pe o plita , apoi ii puneti intr-un castron mai maricel , presarati peste ei putina sare , ii acoperiti cu folie si ii lasati sa transpire circa 10 minute .

Dupa ce ardeii au  transpirat de la atata caldurica , saracutii de ei : ) , ii curatati  de pielita si samburi , apoi ii puneti in blender cu tot cu zeama care a ramas de la ei .

Adaugati usturoiul , uleiul , sarea , piperul si frunzulitele de busuioc, apoi  mixati toate ingredientele pana devin ca o pasta .

Daca aveam in casa putin parmezan, iesea altceva , insa sper sa va placa si acest sos !!!

POFTA BUNA !!!!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

22 comentarii

  1. Este grozav!!! Am facut si eu cateva borcanele! Da un gust deosebit mancarurilor! Pup!

    Răspunde
  2. Clar ca e minunat acest sos. Am facut si eu azi, dar am pus si niste gogosari. Deliciu!

    Răspunde
  3. Aaaaa, sosul asta mi se pare foarte bun, trebuie sa il fac neaparat!

    Răspunde
  4. merge grozav la niste paste!! si chiar marinata pentru niste carneee ;)) o daaa!! pupici

    Răspunde
  5. Si noua ne place si nici nu mai am, s-au golit toate borcanele de anul trecut. E pe lista si la mine. Pupici!

    Răspunde
  6. Pfaa… am facut si eu ardei copti zilele trecute… pe care i`am congelat. Poate imi fac timp sa mai coc (de fapt eu ii prajesc in ulei, iar la salata nu mai pun ulei) si sa fac aceast sosulet. Merge si din ardei prajiti sau trebuie copti? Imi e mai dificil cu coptul la bloc… dar daca trebuie pana la urma o sa`i fac pe gratarul din cuptor. Pupici

    Răspunde
    • Nu am facut niciodata din ardei prajiti , dar nu vad nimik rau in asta , poti incerca , insa cei copti dau sosului o aroma mult mai buna zic eu ; ) …. Si eu pun gata copti la congelator in fiecare an !!!

      Răspunde
      • Eu ii prajesc in ulei pe toate partile, ii pun intr`un vas acoperit, apoi ii curat ca pe cei copti. Din punctul meu de vedere au acelasi gust.
        O sa incerc sa fac sosul din ardei prajiti… daca am timp… si`ti spun cum este.
        Te pup

      • nu am incercat niciodata , dar daca tu zici ca e acelasi gust eu te cred 😉 …. o sa incerc si eu varianta ta cand prind o usita libera !!!!

  7. marina

     /  13 Septembrie 2011

    nota 10 pentru sos….e foarte,foarte delicios…
    si eu il prepar de cate ori am timp caci mi se pare irezistibil si aromat….

    Răspunde
  8. Asta-i perfect pentru gulyas .
    Sa vezi ce culoare da .
    Chiar azi ma gandeam ca trebuie sa pun cateva borcanele la pastrare pentru iarna .
    Al tau a iesit perfect .

    Răspunde
  9. Ce frumos ti-a iesit!!! Bun de tot, si eu am facut pt iarna. Pupici

    Răspunde
  10. …si cu un ardei iute copt si el si tocat impreuna cei capia iese un sos fabulos pt. piza. Noi preferam sosul de ardei in locul celui de rosii, mai ales pentru variantele de margherita.

    Răspunde
    • Offff , eu inca nu ma impac cu ardeiul iute .Daca incerc ceva , pun fffff putin ca nu cumva sa simt iuteala !!! 🙂 Cine ma poate intelege ? :)))

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: