Nu stiu cati prefera acest sos sau mancarica de dovlecel , dar mie una a inceput sa-mi placa mai mult decat acum ceva vreme … sper sa va placa si voua !!
Ingrediente :
- 1 dovlecel potrivit
- 1 ceapa micuta
- 1 morcovel micut
- 100 ml smantana ptr gatit
- 1 lingura faina
- 20 g unt
- sare
- piper
- 1/2 legatura marar
Curatati morcovul si ceapa , le spalati , apoi taiati ceapa maruntel , iar morcovul il radeti pe razatoarea mare.
Intr-o craticioara topiti untul si caliti ceapa si morcovul 2-3 minute.
Intre timp spalati dovlecelul , apoi il radeti cu tot cu coaja pe razatoarea mare. Adaugati si dovlecelul in craticioara si mai caliti totul cateva minute .Puneti apoi 1/2 cana de apa , condimentati cu sare si piper dupa gustul fiecaruia si mai lasati pe foc circa 10 minute.
Intr-o cana amestecati smantana cu faina pana devine ca o pasta fina , apoi turnati peste dovlecel si lasati sa dea cateva clocote .Stingeti focul si adaugati mararul tocat marunt.Serviti sosul alaturi de friptura si cartofi.
POFTA BUNA !!!
Chiar astazi o sa-l incerc! Mi-ai facut pofta!
ma bucur ca ti-am facut pofta , sper sa va si placa 😉 …. astept pareri !!!
da,e o mancarica foarte gustoasa,noi o papam si asa simpla,cu mamaliguta…
si o fac si de post,fara smantana…e delicioasa…
in Banat se numeste tuspais….
o poti perpara in mai multe variante , dupa gusturile fiecaruia , puteam pune si 2 catei de usturoi , dar am vrut sa se simta mai intens gustul dovlecelului 😉 …chiar asa se numeste in banat 😉 … si eu am papat o portie simpla !!!
Cat stii ce-i mai fac eu.. in loc de faina pun un galbenus de ou.. e mai usoara, nu ingrasa ;)) dar e tare buna oricum! pupici
daaaaaaaaaaaa , e super bun si cu ou 😉 … si eu mai pun , depinde cum am chef :):)
Nu stiam ed acest sos, dar arata f bine, o sa-l incerc si eu! Pipici
poti face sa vezi daca-ti place !!!
taman ce am facut o mancare cu dovlecei ;)! imi place mult ideea ta!
astept sa postezi mancarica sa vad ce bunatate ai facut 😉 … ma bucur ca-ti place sosuletul meu 😉
Imi place ce-ai facut tu aici,merita un test :)!pupici!
e ffff simplu si rapid de facut , deci merita un test 😉 ….
Si eu zic ca merita testat, la ce de dovlecei am?! Puup cu drag!
profita cat mai ai , ca mai putin le ducem dorul :(( ….o seara frumoasa!!!
Mmmmm, bun-bun!
ms Maya!!!
Mie dovlecelil imi place foarte mult in orice forma iar sosul asta cred ca e foarte adaptabil,sa zic asa !Pupici!
oare de ce ne place asa de mult ? :):) …sigur ca e adaptabil 😉 …
O fi bun? n-o fi bun? ce mai conteaza cand arata atit de bine in prezentarea ta!
pup
vei afla daca vei incerca !!! :):) :))) … ms Alice !!!
bun trebuie sa fie.din pacate la mine in casa vanata si dovlecelui fac parte doar din preferintele mele culinare 😦
pupicei
si la mine cam tot asa , dar mai trebuie sa ne facem si poftele noastre , nu crezi? 🙂 ,…. daca nu noi , atunci cine? :))
Ce simplu se face!! Mmm…si are dovlecel, preferatul meu:) Pup!
e super ptr atunci cand suntem in criza de timp 😉
E bestial. Mai ales ca l-am turnat peste niste pulpe si ficatei de pui prajite in prealabil. Multumesc de idee. 🙂
Para , am si uitat ca mai exista reteta aceasta pe blog , dar ma bucur enorm ca ai gasit-o si ca ti-a placut .
Sa va fie de bine !! 😉