Sos de dovlecel



Nu stiu cati prefera acest sos sau mancarica de dovlecel , dar mie una a inceput sa-mi placa mai mult decat acum ceva vreme … sper sa va placa si voua !!

Ingrediente :

  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ceapa micuta
  • 1 morcovel micut
  • 100 ml smantana ptr gatit
  • 1 lingura faina
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura marar

Curatati morcovul si ceapa , le spalati , apoi taiati ceapa maruntel , iar morcovul il radeti pe razatoarea mare.

Intr-o craticioara topiti untul si caliti ceapa si morcovul 2-3 minute.

Intre timp spalati dovlecelul , apoi il radeti cu tot cu coaja pe razatoarea mare. Adaugati si dovlecelul in craticioara si mai caliti totul cateva minute .Puneti apoi 1/2 cana de apa , condimentati cu sare si piper dupa gustul fiecaruia si mai lasati pe foc circa 10 minute.

Intr-o cana amestecati smantana cu faina pana devine ca o pasta fina , apoi turnati peste dovlecel si lasati sa dea cateva clocote .Stingeti focul si adaugati mararul tocat marunt.Serviti sosul alaturi de friptura si cartofi.


POFTA BUNA !!!

26 de gânduri despre “Sos de dovlecel

  1. da,e o mancarica foarte gustoasa,noi o papam si asa simpla,cu mamaliguta…
    si o fac si de post,fara smantana…e delicioasa…
    in Banat se numeste tuspais….

    • o poti perpara in mai multe variante , dupa gusturile fiecaruia , puteam pune si 2 catei de usturoi , dar am vrut sa se simta mai intens gustul dovlecelului 😉 …chiar asa se numeste in banat 😉 … si eu am papat o portie simpla !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s